Syyskuun 11. päivänä Ganderin uskomattoman epäitsekkyyden pieni kaupunki

Maailman Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Tuli räjähtää Tower 2: sta World Trade Centerissä, kun toinen lentokone törmäsi pilvenpiirtäjään (Kuva: Rex -ominaisuudet)

Yhdysvaltain ilmatila suljettiin terrorin levinessä New Yorkissa



Se oli tragedia, joka repäisi Amerikan toisistaan ​​- mutta 17 vuotta syyskuun 11. päivän iskuista huolimatta yhä syntyy merkittäviä tarinoita siitä, miten maailma yhdistyi terroria vastaan.



Uskomattoman epäitsekkään teon vuoksi Newfoundlandin maaseudun Ganderin kaupungin asukkaat avasivat ovensa ja ottivat vastaan ​​tuhansia lentomatkustajia, jotka jäivät hukkaan, kun Yhdysvaltain ilmatila suljettiin.



katya jones ja neil jones

Alue - jossa oli tuolloin vain 10 000 asukasta ja vain 550 hotellihuonetta - kohtasi yhtäkkiä kauhistuneita vieraita ihmisiä, joilla ei ollut matkatavaroita, minne mennä eikä aavistustakaan, missä he olivat.

New Yorkin ja Washington DC: n tapahtumien kauhujen ilmaantuessa lennonjohtajat määräsivät 38 lentokoneen laskeutumaan välittömästi kaukaiselle Ganderin lentokentälle - entiseen Pohjois -Atlantin solmukohtaan, joka on nyt jotain 1960 -luvun jäännöstä.

Gander Lentokenttä

Gander Lentokenttä (Kuva: sumea gerdes/Flickr)



Lentokoneet keräävät kiitotien Ganderin lentokentällä Keltaisen nauhan operaation aikana, siviili -lentojen ohjaaminen vastauksena hyökkäykseen World Trade Centeriin (Kuva: X80001)

Lentokenttä, joka rakennettiin alun perin sotilaalliseksi laitokseksi, oli ainoa vaihtoehto monille suurille lentokoneille, jotka tarvitsevat pitkän kiitotien koskettamaan, vaikka kaupallisia suihkukoneita harvoin käsitellään.



Jyrkässä kontrastissa yksi lennonjohtaja muisteli nähneensä Air Francen Boeing 747: n, joka oli lentoaseman terminaalia suurempi.

kuka on eleanor rigby

Matkustajien noustessa ulos he joutuivat tehostettuihin turvatarkastuksiin pelossa, että enemmän terroristeja olisi voinut valmistautua hyökkäyksiin.

Mutta kun tuhannet matkustajat lähtivät lentokentältä ilman minne mennä, tapahtui jotain ihmeellistä.

Kun Punainen Risti ja Pelastusarmeija ryntäsivät järjestämään vuoteita kouluissa ja kirkkosalissa, perheet kilometrien päästä tyhjensivät jääkaapinsa ja valmistivat ruokaa.

Gander Lentokenttä

Yksi Yhdysvaltoihin suuntautuvista lennoista ohjasi tänne (Kuva: john/Flickr)

Paikallista apua pyytävien radioilmoitusten jälkeen yritykset ja asukkaat toimittivat kaikkea hammasharjoista alusvaatteisiin.

Viestintäyhtiö perusti matkustajille puhelinpankit, kun taas TV -yritykset johdotivat kouluja ja kirkkosaleja, jotta ne jäivät seuraamaan New Yorkin kauhistuttavia tapahtumia.

Luokat peruttiin myös paikallisissa kouluissa, jotta tietokoneet ja suihkut vapautuisivat opiskelijoiden kanssa vapaaehtoistyönä auttamaan ihmisiä ottamaan yhteyttä huolestuneisiin perheisiinsä sähköpostitse.

chase-tietokilpailun kysymykset

Kaupungin pormestari Claude Elliott kertoi New York Timesille: 'Olemme tottuneet auttamaan ihmisiä.

Luulen, että suurin ongelmamme oli yrittää selittää ihmisille, missä he olivat. '

Gander Lentokenttä

Se on kaukana maailman kehittyneimmistä lentokentistä (Kuva: sumea gerdes/Flickr)

Myös lähikaupungit varautuivat matkustajamäärään. Twillingatessa, pienellä saarella Newfoundlandin rannikolla, paikalliset valmistivat voileipiä ja keittoa sadoille ja ajoivat puolitoista tuntia toimittaakseen ruokaa lentokoneista tulleille.

Jopa ne, joilla oli erityisruokavaliovaatimuksia, otettiin huomioon - kosher -ruokaa hankittiin ortodoksiselle juutalaisperheelle, kun taas kirkon jäsenet huolehtivat ryhmästä moldovalaisia ​​pakolaisia, jotka eivät puhuneet englantia ja olivat osa uskonnollista lahkoa.

Mutta kun paikalliset eivät pyytäneet mitään vastineeksi hämmästyttävästä anteliaisuudestaan, matkustajat maksoivat vieraanvaraisuuden perustamalla stipendirahastoja ja lahjoittamalla kymmeniä tuhansia dollareita kaupungeille.

Lue lisää

9/11 Hyökkäykset
Kuinka monta ihmistä kuoli? Harvinaisia ​​kuvia Sankarikoirat Uusimmat uutiset World Trade Center

Palomiehet kävelevät World Trade Centerin kuohuvien raunioiden keskellä (Kuva: Getty)

Yksi matkustaja kirjoitti paikalliselle sanomalehdelle sanomalla: Lewisporten ihmiset ja Pelastusarmeija ruokkivat meitä kolme ateriaa päivässä ja tarjosivat lukemattomia huopia, hammasharjoja ja hygieniatuotteita lennon matkustajille.

Peruskoulu Pelastusarmeijan rakennuksen vieressä peruutti lapsilleen oppitunnit tarjotakseen meille pääsyn kaivatulle suihkulle ja tietokoneen luokkahuoneen sähköpostitse kotiin.

Kun saimme vihdoin tiedon lentokoneen luvasta lähteä, jätimme hyvästit katkeran makeilla muistoilla rajattoman anteliaasta ihmisryhmästä. '

undercard joshua vs povetkin
Lentokone lentää World Trade Centerin toiseen torniin

Lentokone lentää World Trade Centerin toiseen torniin

Tämä kokemus pysyy kanssamme tänä aikana ja muistuttaa meitä edelleen siitä, että meillä on enemmän ystäviä kuin vihollisia tässä maailmassa, ja olemme kiitollisia joidenkin heistä maamme läheisyydestä.

Toinen päätti: ”Emme voi koskaan ajatella Ganderia, Newfoundlandia, muistelematta kaikkea sitä hyvyyttä ja ystävällisyyttä, jonka naapurimme ja ystäväni Kanadasta suuttivat.

Katso Myös: