Kaikki ravintolaketjut, jotka ovat romahtaneet, uudistaneet ja vähentäneet työpaikkoja tänä vuonna

Ravintolat

Horoskooppi Huomenna

Ison -Britannian vieraanvaraisuusalaa on kaatanut rajoitukset koko vuoden(Kuva: Liverpool Echo)



Koronaviruspandemialla on ollut tuhoisia vaikutuksia Ison -Britannian talouden valtavilla alueilla, mutta harvat alueet tuntuivat niin kovilta kuin vieraanvaraisuus.



Ravintolat, pubit, baarit, kahvilat ja vapaa -ajan paikat joutuivat sulkemaan ovensa maaliskuussa, kun virus iski ensimmäisen kerran Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.



Tapahtumapaikat alkoivat avata ovensa uudelleen asiakkaille heinäkuussa, mutta paikalliset rajoitukset, kello 22.00 ulkonaliikkumiskielto, uudet palvelusäännöt ja toinen kansallinen lukitus Englannissa marraskuussa haittasivat niitä.

jättiläinen meijerimaitopatukka 5kg

Tuhannet tilat ovat edelleen suljettuja rajoitusten vuoksi kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tämän seurauksena virus on auttanut kuljettamaan joukon jo vaikeuksissa olevia ruokaketjuja romahtamaan.



Sadat ravintolat ja tapahtumapaikat ovat sulkeneet ovensa lopullisesti, kun yritykset ovat kaatuneet hallintoon ja käynnistäneet dramaattisia uudelleenjärjestelyjä kaupan pitämiseksi.

Jotkut ovat pitäneet hengissä uudet omistajat tai rahoitussopimukset, kun taas toiset ovat kääntyneet vuokranantajien tukeen yrityksen vapaaehtoisten järjestelyjen (CVA) kautta vuokrien leikkaamiseksi.



Tässä on luettelo ravintola- ja vieraanvaraisketjuista, jotka ovat romahtaneet hallintoon vuonna 2020:

Carluccio

Tuhannet tilat ovat edelleen suljettuja rajoitusten vuoksi kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Italialainen ruokaketju kaatui hallintoon päiviä sen jälkeen, kun ravintoloita kehotettiin sulkemaan ovensa väliaikaisesti viruksen vuoksi.

Liike - jonka Antonio Carluccio perusti vuonna 1991 - palkkasi maksukyvyttömyysasiantuntijoita maaliskuussa sen jälkeen, kun koronaviruksen vaikutus pahensi yrityksen pitkäaikaisia ​​taloudellisia vaikeuksia.

Toukokuussa Giraffe ja Ed's Easy Diner -omistaja Boparan Restaurant Group (BRG) pelastivat brändin ja 30 sen ravintolaa pelastussopimuksessa, vaikka se johti edelleen 1019 työpaikan menetykseen Carlucciossa.

Byron Burger

Burger -ketju Byron on toinen ruokailubrändi, joka oli yrittänyt luoda tien toipumiseen CVA -sopimuksen jälkeen vuonna 2018.

Se palkkasi kuitenkin järjestelmänvalvojia KPMG: ltä kesällä viruksen pysäyttämisen jälkeen.

Heinäkuussa KPMG sanoi, että brändi ja tietyt omaisuuserät myydään hiljattain perustetulle Calveton-yhtiölle.

Muutto säilytti yrityksen ja 20 ravintolaa, mutta johti 651 työpaikan menetykseen, kun 31 ravintolaa kaadettiin.

Azzurri -ryhmä

Italialainen ASK- ja Zizzi -omistaja sulki 75 ravintolaa ja menetti 1200 työpaikkaa sen jälkeen, kun se oli romahtanut maksukyvyttömyyteen.

Sijoituspalveluyritys TowerBrook Capital Partners pelasti Azzurrin, joka johtaa myös Coco di Mama -ruokaketjua.

Kauppa turvasi 225 ravintolan ja myymälän tulevaisuuden ja suojeli 5000 työpaikkaa.

Rento ruokailuryhmä

Kymmenet Cafe Rouge -ravintolat ovat suljettu (Kuva: Manchester Evening News WS)

Heinäkuun alussa Bella Italiasta ja Cafe Rougen omistajasta Casual Dining Groupista tuli kriisin viimeisin uhri, koska se vahvisti palkanneensa järjestelmänvalvojat ja sulkeneensa 91 ravintolaa 1909 työpaikan menetyksellä.

Ryhmä, joka myös operoi Las Iguanaa, sanoi joutuneensa maksukyvyttömäksi äärimmäisen toimintaympäristönsä vuoksi.

Kuun lopussa sen osti pelastussopimuksessa entinen TGI Friday -omistaja Epiris, joka näki ravintolaryhmän uudelleen nimellä The Big Table.

Pikkuruinen

Maaliskuussa meksikolainen ketju ilmoitti leikkaavansa yli kolme neljäsosaa sivustoistaan ​​sen jälkeen, kun omistaja The Restaurant Group (TRG) saatiin hallintoon.

TRG sanoi, että muutos, joka johti myös sen Food & Fuel -pubien sulkemiseen Lontoossa, sulkee 61 Chiquito -ravintolaa ja jättää vain 20 seisomaan.

David Moyes Man utd

Se sanoi, että maksukyvyttömyys oli välttämätöntä sen jälkeen, kun pandemia osoitti kuolemanrangaistuksen jo kannattamattomille sivustoilleen.

Alle kolme kuukautta myöhemmin TRG julkisti CVA -sopimuksen 125 muun ravintolan sulkemisesta, mukaan lukien joukko Frankie & Bennyn toimipaikkoja, kun se haki vuokranantajan tukea turvatakseen tulevaisuutensa.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Gourmet -hampurilaiskeittiö

Boparan -ravintolaryhmä pelasti ryhmän (Kuva: mscott)

Gourmet Burger Kitchen joutui hallintoon sen jälkeen, kun eteläafrikkalaiset omistajat Famous Brands sanoivat, että virus lopetti viime vuonna tapahtuneen kaupankäynnin parannukset vuoden 2018 suuren rakenneuudistusprosessin jälkeen.

Boparan Restaurant Group pelasti ryhmän, viisi kuukautta sen jälkeen, kun se oli tehnyt samanlaisen sopimuksen Carlucciolle.

Vaikka ketju on pelastettu maksukyvyttömyydeltä, se sulkee 26 ravintolaa ja kirvelee 362 roolia.

Bistro Pierre

Pääomasijoitusten tukema ranskalainen Bistrot Pierre -ketju ostettiin valmiiksi pakatulla hallinnollisella sopimuksella sen jälkeen, kun kamppailtiin rahoituksen saamiseksi pandemian aikana.

Järjestelmänvalvojat päättivät myydä yrityksen ja tietyt omaisuudet etuyhteydessä olevalle osapuolelle, Bistrot Pierre 1994 Ltd: lle, vaikka muutto johti kuuteen sulkemiseen ja 123 irtisanomiseen.

Päivän leipä

Kahvilaketju joutui hallintoon sen jälkeen, kun koronaviruskriisi pahensi haastavia kauppaolosuhteita.

Sen järjestelmänvalvojat kuitenkin varmistivat Ison-Britannian liiketoiminnan ja 15 sivuston myynnin äskettäin perustetulle BrunchCo-yritykselle. Siitä huolimatta kaatui 11 kohdetta ja 200 työpaikkaa.

Hallintojen ohella nämä ravintolat ovat käynnistäneet CVA: n uudelleenjärjestelyjä maksukyvyttömyyden välttämiseksi:

Pizza Express

Pizza Express

Muutto pienensi Pizza Expressin velkaa yli 400 miljoonalla punnalla (Kuva: Getty)

Pizzaketju tunsi vihdoin suuren velkataakkansa painetta vuonna 2020 sen jälkeen, kun pandemia pakotti ravintolat sulkemaan ovensa.

Yhtiö kuitenkin turvasi tulevaisuutensa, kun vuokranantajat äänestivät CVA: n puolesta, mikä johti 73 ravintolan sulkemiseen ja 1100 työpaikan menetykseen.

Muutto myös vähensi vuokrien määrää useilla sivustoilla, pienensi sen velkaa yli 400 miljoonalla punnalla 319 miljoonaan puntaan ja sai 40 miljoonaa puntaa uutta käteistä elpymisen helpottamiseksi.

Pizza Hut

Syyskuussa Pizza Hutista tuli viimeisin pizzaketju, joka vei kirveen myymäläänsä romahduksen välttämiseksi.

Se johti rakennemuutossopimukseen, joka johti 29: n 244 ravintolan sulkemiseen, mikä vaikutti 450 työpaikkaan.

matthew mcconaughey laihtuminen

Pizza Hut sanoi, että muutto suojaisi noin 5 000 työpaikkaa sen jäljellä olevissa ravintoloissa sekä liiketoiminnan pitkäikäisyyttä.

Wahaca

Epäillyn noroviruksen puhkeamisen jälkeen useat Wahacan meksikolaisen elintarvikeketjun haarat

Ketju sulki 10 ravintolaaan sen jälkeen, kun Covid-19 heikensi kannattavuutta (Kuva: Getty Images)

Meksikolainen ravintolaketju Wahaca sulki pysyvästi yli kolmanneksen ravintoloistaan ​​oven uudelleenjärjestelyn kautta.

Ketju, jonka perusti entinen Masterchef-mestari Thomasina Miers, sulki 10 ravintolaaan, kun Covid-19 heikensi kannattavuutta.

Sushi

Sushi -ketjun velkojat antoivat peukalot CVA -sopimukselle, joka merkitsi tien loppuun 19 ravintolassa ja vähensi noin 250 työpaikkaa.

Ketjun mukaan kyseiset ravintolat eivät olleet enää taloudellisesti kannattavia ja niillä oli kestämättömiä vuokrakustannuksia nykyiseen kauppaympäristöön.

Itsu

Ruoka-to-go-ketju Itsu kääntyi CVA: n puoleen vuokranleikkausten varmistamiseksi 53 toimipaikassaan sen jälkeen, kun Lontoon keskustassa tapahtunut myynti väheni.

Ketju, jonka perusti Julian Metcalfe, sanoi, että se sulkee kaksi toimipistettä osana muuttoa.

Wasabi

Myös kilpaileva japanilainen Wasabi-ketju Wasabi työnsi kesällä CVA-sopimuksen läpi suojellakseen sen pitkän aikavälin tulevaisuutta.

christa parker mel b

Wasabi kertoi saavansa lisärahoitusta sijoittajiltaan, kun se sai hyväksynnän kiinteistön vuokranleikkauksille.

Leijona

Terve pikaruokaoperaattori Leon läpäisi CVA -rakenneuudistuksen joulukuussa, mikä turvasi sen 670 työntekijän tulevaisuuden.

Ryhmä oli suunnitellut laajentumista 30 uudella sivustolla vuonna 2020, mutta pandemia pysäytti kasvusuunnitelmat, jotka vaikuttivat voimakkaasti sen myyntiin kaupungin keskustassa ja matkailukeskuksissa.

Musta kahvi

Caffe Nero, jossa Katherine Willans nielaisi vaijerin. Putney High Street, Lontoo

Caffe Nero, jossa Katherine Willans nielaisi vaijerin. Putney High Street, Lontoo (Kuva: SWNS)

Kahvilaketjun velkojat tukevat sen rakenneuudistussopimusta sen jälkeen, kun se hylkäsi bensiinikaupungin EG Groupin, Zuberin ja Mohsin Issan takana olevat miljardööri veljet viime hetkellä.

Caffe Nero hylkäsi siirron, mutta työnsi eteenpäin CVA: nsa kanssa vuokranleikkausten ja vuokrarakenteiden muutosten varmistamiseksi.

Vallankumous

Baariketju Revolution sulki kuusi toimipaikkaa pysyvästi ja leikkasi 130 roolia sen merkittävän rakenneuudistuksen jälkeen.

Se sanoi, että 88% velkojista kannatti sen CVA -sopimusta, joka myös alensi vuokria seitsemässä baaripaikassa.

Katso Myös: