Android 10 saattaa julkaista tänään – tässä on kaikki ominaisuudet, joita odotamme käyttöjärjestelmältä

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Se on käyttöjärjestelmä, joka tukee monia maailman suosituimpia älypuhelimia ja nyt Android on suunniteltu valtavaan päivitykseen.



Käyttöjärjestelmän uusimman version, Android 10:n, huhutaan julkaistavan tänään Google Pikseli älypuhelimet , mukaan lukien Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a ja Pixel 3a XL.



Huhu tulee kanadalaiselta matkapuhelinoperaattorilta Rogers, joka paljasti tänään julkisesti saatavilla olevan päivitysaikataulun käyttöönottopäivämäärän.



Vaikka Google ei ole vielä vahvistanut, että Android 10 julkaistaan ​​tänään, tämänpäiväinen päivämäärä sopii viime vuoden julkaisuaikatauluun.

Nälkäsi herättämiseksi tässä on kaikki tärkeimmät ominaisuudet, joita odotamme Android 10:ltä.

1. Uusi nimi

Vaikka Google on aiemmin nimennyt Android-päivityksensä jälkiruokien ja makeiden herkkujen mukaan, tämän vuoden päivityksen nimi on yksinkertaisesti Android 10.



Google selitti: Suunnittelutiimimme on aina käyttänyt jokaiselle versiolle sisäisiä koodinimiä, jotka perustuvat maukkaisiin herkkuihin tai jälkiruokiin aakkosjärjestyksessä.

Tästä nimeämisperinteestä on tullut joka vuosi hauska osa julkaisua myös ulkoisesti. Olemme kuitenkin vuosien varrella kuulleet palautetta siitä, että kaikki eivät globaalissa yhteisössä aina ymmärtäneet nimiä.



Globaalina käyttöjärjestelmänä on tärkeää, että nämä nimet ovat selkeitä ja suhteellisia kaikille maailmassa. Joten tämä seuraava Android-versio käyttää yksinkertaisesti versionumeroa ja sen nimi on Android 10.

2. Uusi logo

Uuden nimen lisäksi Google on paljastanut myös, että Android 10 saa uuden logon.

Uusi logo (Kuva: Google)

joe swash ja stacey solomon

Logossa on ikoninen Android-robotti, ja se on muutettu vihreästä mustaksi.

Google selitti: Se on pieni muutos, mutta huomasimme, että vihreää oli vaikea lukea, etenkin näkövammaisille. Logo yhdistetään usein väreihin, jotka voivat vaikeuttaa sen näkemistä – joten keksimme uusia väriyhdistelmiä, jotka parantavat kontrastia.

3. Parempi turvallisuus ja yksityisyys

Suojellakseen käyttäjiään Google on lisännyt Android 10:een useita uusia suojaus- ja tietosuojaominaisuuksia.

TLS.13-standardin tuen ansiosta käyttöjärjestelmä vaatii nyt sovelluksien pyytämään käyttöoikeuksia useammin, kun ne käyttävät käyttäjien sijaintitietoja, sekä parannettua salausta.

Sillä välin Tietosuoja- ja Sijainti-valikot sijoitetaan samaan kohtaan asetuksissa - riippumatta siitä, millä laitteella käyttöjärjestelmä on käynnissä.

(Kuva: Getty Images/Cultura RF)

4. Tuki taitettaville ja 5G-älypuhelimille

Android 10 on ensimmäinen käyttöjärjestelmä, joka tukee sekä taitettavaa että 5G-älypuhelinta.

Kun käyttöjärjestelmä oli vielä nimeltään Android Q, Google selitti: 'Android Q on suunniteltu tukemaan taitettavien laitteiden potentiaalia – monitoimista sopeutumiseen eri näytön mittoihin puhelimen avaamisen yhteydessä.

'Ja ensimmäisenä 5G:tä tukevana käyttöjärjestelmänä Android Q tarjoaa sovellusten kehittäjille työkaluja nopeampien yhteyksien luomiseen, mikä parantaa kokemuksia, kuten pelaamista ja lisättyä todellisuutta.'

Avattu älypuhelin (Kuva: )

5. Järjestelmänlaajuinen tumma tila

Android 10:n odotetaan ottavan käyttöön koko järjestelmän kattavan pimeän tilan käyttäjien suureksi iloksi.

Huhut viittaavat siihen, että käyttäjät voivat kytkeä helposti silmiin kiinnitettävän suunnittelun päälle ja pois päältä suoraan Pika-asetukset-valikosta.

mitä 556 tarkoittaa

6. Heitä hyvästit takaisin-painikkeelle

Yksi suurimmista muutoksista, joita odotamme näkevämme Android 10:ssä, on takaisin-painikkeen poistaminen.

Vaikka käyttöjärjestelmässä oli aiemmin takaisin-painike näytön vasemmassa alakulmassa, sen huhutaan korvaavan elepohjaisella navigaatiolla.

Huhujen mukaan käyttäjien on nyt pyyhkäistävä näyttöä sisään vasemmasta tai oikeasta reunasta palatakseen takaisin.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

7. Live-tekstitys

Toinen uusi ominaisuus on Live Caption, joka automaattisesti tekstittää median, joka toistaa ääntä puhelimellasi, jos haluat.

Google selitti: 'Yhdellä napautuksella Live Caption automaattisesti tekstittää median, joka toistaa ääntä puhelimessa.

'Live Caption toimii videoiden, podcastien ja ääniviestien kanssa kaikissa sovelluksissa – jopa itse tallentamissasi asioissa. Heti kun puhe tunnistetaan, tekstitykset näkyvät0r0, 0ilman koskaan Wi-Fi- tai matkapuhelindataa ja puhelimestasi ei poistu ääntä tai tekstityksiä.

8. Älykkäät vastaukset

Android 10 käyttää myös laitteen koneoppimista Smart Reply -ominaisuuden käynnistämiseen.

Älykkäitä vastauksia (Kuva: Google)

Ballon d'or -ehdokkaat 2019

Google sanoi: 'Laitteen koneoppiminen tukee myös Smart Replyä, joka on nyt sisäänrakennettu Androidin ilmoitusjärjestelmään, jolloin mikä tahansa viestisovellus voi ehdottaa vastauksia ilmoituksiin.

'Smart Reply ennustaa nyt myös älykkäästi seuraavan toimintosi. Jos joku lähettää sinulle esimerkiksi osoitteen, voit avata osoitteen Mapsissa napauttamalla.'

9. Tarkennustila

Android 10 sisältää osana digitaalisen hyvinvoinnin työkalupakkia uuden Focus-tilan, joka on suunniteltu auttamaan sinua keskittymään ilman häiriötekijöitä.

Google sanoi: 'Voit valita häiritseviä sovelluksia - kuten sähköpostin tai uutiset - ja hiljentää ne, kunnes poistut tarkennustilasta.'

Lapsilukkosäädöt (Kuva: Google)

Älypuhelimet

10. Uusi lapsilukko

Lopuksi Google on paljastanut, että se tekee Family Linkistä osan jokaista laitetta, jossa on digitaalinen hyvinvointi.

Google lisäsi: 'Auttaaksemme lapsia ja perheitä löytämään paremman tasapainon tekniikan kanssa, teemme Family linkistä osan jokaista laitetta, jossa on digitaalinen hyvinvointi (alkaen Android Q:sta), sekä lisäämme eniten pyydettyjä ominaisuuksia, kuten bonusaikaa ja mahdollisuuden aseta sovelluskohtaiset aikarajat.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: