Android-käyttäjien tulisi poistaa tämä vaarallinen videosovellus nyt, asiantuntijat varoittavat

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Samsungista Googleen Android älypuhelimet ovat eräitä suosituimmista kämmenlaitteista ympäri maailmaa.



Mutta jos sinulla on Android-älypuhelin, saatat haluta arvioida uudelleen, mitkä sovellukset olet asentanut laitteellesi.



VPNPro:n asiantuntijat ovat varoittaneet käyttäjiä suositusta videonmuokkaussovelluksesta, joka sisältää vaarallisia vakoiluohjelmia.



Huolestuttavaa on, että VivaVideo-niminen sovellus on ladattu jo vähintään 100 miljoonaa kertaa Google Pelikauppa.

Jan Youngren, VPNPro:n tutkija, selitti: Tämä videonmuokkaussovellus pyytää monia vaarallisia käyttöoikeuksia, mukaan lukien kykyä lukea ja kirjoittaa tiedostoja ulkoisille asemille sekä käyttäjän GPS-sijainnin (jota ei todellakaan tarvita videolle muokkaussovellus).

Android-älypuhelimet voivat olla vaarassa (Kuva: Bloomberg)



Yhteensä tutkijat havaitsivat, että VivaVideo pyytää kuutta vaarallista lupaa, mukaan lukien puhelimen tilan, GPS:n, videon ja äänen lukeminen.

Sovelluksen on kehittänyt QuVideo, joka on myös viiden muun sovelluksen takana, joilla on samanlaiset vaaralliset oikeudet.



Mr Youngren sanoi: QuVideo omistaa myös suositun intialaisen VidStatus-sovelluksen, jolla on yli 50 miljoonaa asennusta Playssa.

VidStatus, joka on WhatsAppin 'videon tila' -työkalu, pyytää yhdeksää vaarallista lupaa, mukaan lukien GPS, kyky lukea puhelimen tilaa, lukea yhteystietoja ja jopa käydä läpi käyttäjän puhelulokia.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Kyberturvallisuus

Microsoft tunnisti sovelluksen myös haittaohjelmaksi, joka sisältää AndroidOS/AndroRat-nimisen troijalaisen. Tämäntyyppiset troijalaiset voivat varastaa ihmisten pankki-, kryptovaluutta- tai PayPal-varoja.

Tulosten perusteella tutkijat kehottavat käyttäjiä poistamaan sovelluksen mahdollisimman pian.

Mr Youngren lisäsi: Jos käyttäjät huomaavat, että nämä QuVideo-sovellukset eivät tarjoa todellista hyötyä, suosittelemme poistamaan ne puhelimistaan ​​mahdollisimman pian.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: