Asda häviää saman palkan taistelun 40000 työntekijän kanssa korkeimman oikeuden taistelun jälkeen

Asda

Horoskooppi Huomenna

Lakimiehet sanovat, että jos myymälän henkilökunta voittaa, heillä voi olla oikeus useiden vuosien takaisinmaksuun(Kuva: Bloomberg)



Supermarket jättiläinen Asda joutuu monien miljoonien korvausten laskuun sen jälkeen, kun korkein oikeus päätti tänään, että myymälätyöntekijöitä olisi pidettävä tasavertaisina jakelukeskuksen työntekijöiden kanssa.



Se käynnisti tapauksen, joka voi johtaa miljoonien maksujen saamiseen samapalkkaisesta syrjinnästä.



Ketju ilmestyi korkeimman oikeuden tuomarien eteen perjantaina valituksen jälkeen vuonna 2016 annetusta tuomioistuimen päätöksestä, jonka mukaan liiketilojen työntekijöitä olisi pidettävä tasavertaisina jakelukeskuksen henkilöstön kanssa.

Yli 40 000 Asda -myymälän työntekijää, joista noin kaksi kolmasosaa on naisia, ovat osa samapalkkaisuusvaatimusta - jonka mukaan jakelupisteissä työskentelevä henkilöstö saa epäoikeudenmukaisesti enemmän rahaa.

Kommentoidessaan päätöstä Asda vaati, että myymälätyöt eivät ole verrattavissa jakelukeskuksen töihin.



Asdan tiedottaja sanoi: '' Tämä päätös koskee monimutkaisen tapauksen yhtä vaihetta, jonka ratkaiseminen kestää todennäköisesti useita vuosia.

”Puolustamme näitä väitteitä, koska kauppoissamme ja jakelukeskuksissamme maksetaan sama palkka samoja tehtäviä tekeville työtovereille sukupuolesta riippumatta.



kem rakkaussaaren snapchat

”Vähittäiskauppa ja jakelu ovat hyvin erilaisia ​​aloja, joilla on omat taitonsa ja palkkansa. Asda on aina maksanut kollegoilleen markkinahinnan näillä aloilla, ja olemme edelleen luottavaisia. ''

Vaikuttaako sinuun tämän päivän korkeimman oikeuden päätös? Ota yhteyttä: emma.munbodh@NEWSAM.uk

Asdan pomot vaativat, että myymälätyöt eivät ole verrattavissa jakelukeskuksen töihin

Asdan pomot väittävät, että roolit eivät ole vertailukelpoisia, ja halusivat korkeimman oikeuden tuomarien kumoavan muutoksenhakutuomioistuimen tuomarit

Myymälätyöntekijät, joita edustaa asianajotoimisto Leigh Day, ovat esittäneet sukupuoleen perustuvaa syrjintää ruokakauppaa vastaan.

He sanovat, että myymälätyöntekijät ovat historiallisesti saaneet vähemmän, koska suurin osa myymälätyöntekijöistä on naisia ​​ja suurin osa jakelukeskuksen työntekijöistä on miehiä.

Myymälätyöntekijöitä edustavat lakimiehet sanovat, että jakelupalvelun työntekijät saavat 1,50–3,00 puntaa tunti enemmän.

Perjantaina korkeimman oikeuden tuomareita pyydettiin pohtimaan, onko Asda -myymälän työntekijöillä oikeus verrata itseään jakeluhenkilöstöön saman palkan saamiseksi.

Viisi korkeimman oikeuden tuomaria päättivät yksimielisesti, että silloin, kun parlamentti on päättänyt saattaa yhdenvertaista palkkaa koskevan lain voimaan, nyt ei ole oikea aika ottaa jalka pois polkimelta.

Tuomiossaan Lady Arden sanoi, että tapaus oli 'tärkeä, koska muuten työnantaja voisi välttää samanpalkkaiset vaatimukset jakamalla tietyt työntekijäryhmät eri toimipaikoille, jotta heillä voi olla erilaiset ehdot, vaikka tämä olisi syrjivää'.

Asianajajien mukaan päätöksellä on suuria vaikutuksia supermarketeihin ja muihin vähittäiskauppiaisiin.

Leigh Day, asianajotoimisto samapalkkaisuusvaatimusten takana, sanoi, että jokaisella, jolle on maksettu tuntipalkka ja joka on työskennellyt kaupassa Englannissa tai Skotlannissa, voi olla oikeus liittyä kanteeseen.

Yhteistyökumppani Lauren Lougheed sanoi: ”Olemme iloisia siitä, että asiakkaamme ovat poistaneet niin suuren esteen taistelussaan samasta palkasta.

”Employment Appeal Tribunal ja Court of Appeal päättivät jo työllisyystuomioistuimena, että näitä rooleja voidaan verrata, ja nyt korkein oikeus on tullut samaan johtopäätökseen.

'Toivomme, että Asda lopettaa nyt kantapäänsä vetämisen ja maksaa henkilökunnalle sen arvoisen.'

'Tasa -arvoiset' työntekijät

Vuonna 2016 työtuomioistuin päätti, että myymälätyöntekijöillä oli oikeus verrata itseään jakeluhenkilöstöön - mikä käynnisti monen miljoonan vaateen.

Muutoksenhakutuomioistuimen tuomarit vahvistivat tämän päätöksen vuonna 2019. Asda -pomot valittivat sitten korkeimpaan oikeuteen.

Korkeimman oikeuden istunto oli Asdan viimeinen mahdollisuus väittää, etteivät roolit ole vertailukelpoisia.

Seuraavassa vaiheessa työtuomioistuin päättää, ovatko tietyt myymälä- ja jakelutyöt yhtä arvokkaita.

enkeli numero 117 tarkoittaa

Jos tuomarit päättävät, että eri työpaikat ovat ”samanarvoisia”, oikeudenkäynti siirtyy sitten kolmanteen vaiheeseen.

Lakimiehet sanovat, että työtuomioistuin harkitsee sitten, onko olemassa muita syitä kuin sukupuoli, miksi kaupoissa työskentelevien ihmisten ei pitäisi saada samoja palkkoja kuin jakelukeskuksissa työskenteleville.

Kaupan työntekijät, jotka esittävät väitteitä, ovat GMB -liiton jäseniä.

Susan Harris, GMB: n lakiasiainjohtaja, sanoi tänään: 'Tämä on hämmästyttävä uutinen ja valtava voitto Asdan pääasiassa naisten myymälätyölle.

'' Olemme ylpeitä voidessamme tukea jäseniämme tässä oikeudenkäynnissä ja auttaa heitä taistelussa oikeudenmukaisen palkan puolesta.

'Asda on tuhlannut rahaa asianajajiin & apos; laskut jahtaavat menetettyä asiaa, menettävät valituksensa muutoksenhaun jälkeen, kun taas kymmenet tuhannet vähittäiskauppiaat jäävät taskusta.

'Kehotamme nyt ASDA: ta istumaan kanssamme päästäksemme sopimukseen jäsenillemme maksettavasta takaisinmaksusta - joka voi nousta satoihin miljooniin puntoihin.'

Wendy Arundale, työntekijä, joka työskenteli Asdassa 32 vuotta, sanoi: '' Olen iloinen siitä, että myymälätyöntekijät ovat askeleen lähempänä saman palkan saavuttamista.

- Pidin työstäni, mutta tieto siitä, että jakelukeskuksissa työskenteleville mieskollegoille maksetaan enemmän, jätti karvaan maun suuhuni.

'Ei ole paljon vaatia, että hänelle maksettaisiin sama palkka samanarvoisesta työstä, ja olen iloinen, että korkein oikeus päätyi samaan johtopäätökseen kuin kaikki muut tuomioistuimet.'

Tesco, Sainsbury, Co-op ja Morrisons ovat myös nostaneet viime vuosina samapalkkaisuusvaatimuksia, joiden mukaan liiketilojen työntekijät ovat alipalkkaisia ​​verrattuna varastotyökavereihinsa.

Tällä viikolla kävi ilmi, että Sainsbury voi saada 400 000 puntaa ylimääräistä laskua peräkkäin alimaksujen takia.

Yli 3000 nykyistä ja entistä työntekijää väittää, että supermarket oli alipalkannut verrattuna jakelukeskuksen kollegoihinsa, jotka 'tekivät samaa työtä, mutta ansaitsivat korkeamman palkan'.

Päivittäistavarakauppa kiisti väitteet viime vuonna väittäen, että henkilökunta oli antanut virheellisiä virkanimikkeitä jättäessään vaatimuksensa Employment Tribunalille, mikä teki heidän vaatimuksensa pätemättömiksi.

Tuomarit sanoivat kuitenkin tiistaina, että ruokakauppa toimi 'kohtuuttomasti'. yrittäessään kumota asian.

Lime Solicitorsin työllisyyspäällikkö Neha Thethi sanoi, että tämän päivän tulos voi vahvistaa tapausta tuhansille muille supermarkettien työntekijöille, jotka uskovat, että he ovat alipalkattuja - jotkut vuosikymmeniä.

”Tämän päivän korkeimman oikeuden tuomion merkitystä ei voi aliarvioida - se on yksityisen sektorin suurin samanpalkkaisuus, ja se voi avata portit uusille vaatimuksille, ei vain muissa supermarketeissa, vaan myös muissa merkittävissä vähittäiskauppiaissa.

”Kantajat pitävät tätä väistämättä myönteisenä merkkinä, ja voimme kohtuudella odottaa, että kantajien määrä kasvaa ja muut vaateet alkavat. Asda voi saada miljoonan punnan voiton. Korkeimman oikeuden päätös vaikuttaa väistämättä muiden mahdollisten kantajien rakenteeseen ja lähestymistapaan.

Yli neljäkymmentä vuotta sitten tasa -arvolaki tuli voimaan, ja näemme edelleen epätasaiset toimintaedellytykset työskenteleville miehille ja naisille ja taistelemme palkkaeroja vastaan. Epäilemättä tämä oikeudellinen koe on kauan myöhässä. ''

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Katso Myös: