Bank of Ireland sulkee pysyvästi 103 konttoria, joissa on vähintään 200 työpaikkaa

Bank Of Ireland Plc

Horoskooppi Huomenna

Bank of Ireland Branch, Grand Canal Square, Dublin(Kuva: Stephen Collins/Collins Photos)



Bank of Ireland sulkee pysyvästi 103 konttoria, kun miljoonat muut asiakkaat kääntyvät digitaalisen pankkitoiminnan puoleen.



Pankki sulkee 88 myyntipistettä tasavallassa ja vähentää sen verkkoa 257: stä 169: een, kun taas Pohjois -Irlannissa verkkoa supistetaan 15: llä 28: sta 13: een.



Tästä seuraa sopimus An Postin kanssa, joka tarjoaa asiakkaille pääsyn pankkipalveluihin yli 900 paikassa.

Bank of Ireland sanoi, että suurin osa sulkeutuvista sivukonttoreista on itsepalvelupisteitä, jotka eivät tarjoa vastapalvelua.

Sulkeminen tapahtuu sen jälkeen, kun Ulster Bankin emoyhtiö NatWest ilmoitti viime kuussa vetävänsä Ulster Bankin Irlannin markkinoilta.



Bank of Ireland -ryhmän toimitusjohtaja Francesca McDonagh sanoi: '' Tekniikka kehittyy ja asiakkaat käyttävät sivukonttoreita vähemmän vuodesta toiseen.

chase-tietokilpailun kysymykset

'Covid-19 on kiihdyttänyt tätä muuttuvaa käyttäytymistä ja olemme nähneet seismisen siirtymisen kohti digitaalista pankkitoimintaa viimeisten 12 kuukauden aikana.'



Viime viikolla NatWest sanoi, ettei se enää palvele asiakkaita Irlannin tasavallassa (Kuva: PA)

McDonagh sanoi, että Bank of Ireland on saavuttanut 'käännekohdan' online- ja offline -pankkitoiminnan välillä, ja sen mobiilisovellus on suosituin tapa pankkitoimintaan. Sitä vastoin sivuliikkeissä vierailevien ihmisten määrä on vähentynyt jyrkästi ja on nyt hieman yli puolet vuonna 2017.

'Tiedämme, että tällaiset uutiset voivat aiheuttaa huolta joillekin asiakkaille ja palvelemillemme yhteisöille', hän lisäsi.

'Emme tee näitä muutoksia heti - yksikään sivuliike ei sulkeudu seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Näin voimme varmistaa, että An Post -kumppanuus toimii ja toimii ennen kuin sivukonttoreita suljetaan, ja antaa meille aikaa kommunikoida täysin kaikkien asiakkaidemme kanssa kaikista heidän saatavilla olevista vaihtoehdoista verkossa, läheisessä BOI -toimipisteessä tai paikallisessa postitoimistossa . ''

Tästä seuraa sopimus An Postin kanssa, joka tarjoaa asiakkaille pääsyn pankkipalveluihin yli 900 paikassa (Kuva: Getty)

McDonagh sanoi RTE Radio 1: n Morning Ireland -ohjelmassa puhuessaan, että sivukonttorin sulkemisten vuoksi ei tule pakollisia irtisanomisia.

'Kaksisataa ihmistä, kollegat, vaikuttaa', hän sanoi.

'Heillä on valintoja. Jos he haluavat työskennellä toisella toimialalla, he voivat työskennellä toisessa liiketoiminnan osassa, ja tietysti uudet työskentelytavat merkitsevät sitä, että ihmisillä on enemmän mahdollisuuksia saada töitä eri paikoissa.

'Tai jos he valitsevat, he voivat irtisanoa vapaaehtoisesti, mutta tänään antamillemme ilmoituksille ei ole pakollista.'

McDonagh sanoi, että sulkeminen alkaa syyskuussa.

'Tämä ei ole kustannus,' hän sanoi.

”Kyse on resurssiemme sijoittamisesta ja sijoittamisesta sinne, missä asiakkaamme haluavat panostaa kanssamme. Jo ennen pandemiaa, kaksi vuotta ennen pandemiaa, sivukonttoreiden vierailijoiden määrä laski neljänneksellä.

'' Viimeisten 12 kuukauden aikana se on nyt laskenut puoleen ja se on yli 60% alhaisempi sulkeutuvilla toimialoillamme, ja päinvastoin olemme nähneet valtavan kasvun digitaalisessa käytössä, mukaan lukien todella hyvä otos -Uusi mobiilisovelluksemme. '

Ilmoitus vaikuttaa kaksisataa ihmistä

Työväenrahoituksen edustaja Ged Nash kuvasi Bank of Irelandin suunnitelmia '' potuksi hampaisiin '' tuhansille uskollisille asiakkaille ja henkilökunnalle ja kehotti pitämään tauon sivuliikkeiden sulkemisessa pandemian aikana.

'Ei ole epäilystäkään siitä, että Bank of Ireland käyttää hyväkseen Covid-19-kriisiä kustannustensa alentamiseksi', hän sanoi.

Pankin häikäilemättömän opportunistisilla suunnitelmilla hävittää 88 konttoria eri puolilla osavaltiota on vieläkin vakavampi ja suora vaikutus yhteisöjen rakenteeseen eri puolilla maata kuin Ulster Bankin äskettäinen ilmoitus, kun otetaan huomioon niiden laaja ulottuvuus.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

'' Tämä toimenpide on ollut heidän asialistallaan jo jonkin aikaa, ja se kertoi, että pankki kieltäytyi jakamasta tämän päätöksen perustana olleen toiminnallisen tarkastelun tehtäviä rahoituspalveluliitolle, joka edustaa suurinta osaa sivuliikkeen henkilökunnasta . ''

chantelle houghton painonnousu

Nash lisäsi: ”Viime maaliskuussa Bank of Ireland sulki yksipuolisesti yli 100 konttoria ilman lakisääteistä ilmoitusta, ja monet näistä sivukonttoreista avataan nyt vain osittain.

- Heidän ei voida antaa päästä rankaisematta tämän suuruiseen vertaansa vailla olevaan sivuliikkeiden sulkemiseen.

'' Valtiovarainministerin on pankin 16%: n osakkeenomistajana täytettävä keskuspankin kanssa yleisen edun mukainen rooli pankkikonttoreiden sulkemisen keskeyttämiseksi toistaiseksi ja Bank of Irelandin päätöksen kuulemiseksi ja pankinjohdon vastuuseen. ''

Katso Myös: