BBC on paineen alla, kun 256 000 ihmistä lakkaa maksamasta televisiolupamaksujaan

Bbc

Horoskooppi Huomenna

BBC on myynyt vähemmän TV -lisenssejä toista vuotta peräkkäin(Kuva: PA -arkisto/PA -kuvat)



missä on jason orange

Myytyjen TV -lisenssien määrä on vähentynyt 256 000: lla viimeisen vuoden aikana, kun ihmiset siirtyvät vaihtoehtoisiin tapoihin katsella ohjelmia.



Kaikilta, jotka katsovat tai nauhoittavat televisiolähetyksiä kotona - olipa kyseessä BBC -uutiset tai live -jalkapallo Amazon Prime -palvelussa - tai jotka käyttävät iPlayeria, vaaditaan TV -lisenssi riippumatta siitä, millä laitteella he katsovat sitä.



Mutta yhä useammin ihmiset siirtyvät käyttämään palveluita, kuten Netflix, Britbox tai Disney Plus, joissa ei tarvita lisenssiä.

'[Perinteiseen television katseluun kohdistuu paljon suurempia paineita, jotka ovat seurausta digitaalisista häiriöistä ja siirtymisestä tilauksen katseluun sekä tilauksesta katsella Internetissä', BBC Television License Trust sanoi vuosikertomuksessaan.

Mutta kun tilauksesta katsominen kasvaa, toistaiseksi useimmat ihmiset tekevät sen perinteisen katselun rinnalla.



'Tämä tilausnäyttö katsotaan kuitenkin tyypillisesti lineaarisen television katselun rinnalle, mikä on edelleen hallitseva tapa, jolla suurin osa yleisöistä viettää suurimman osan ajastaan ​​katsomiseen', raportissa lukee.

Myytyjen lisenssien määrä on laskenut, vaikka kotitalouksien määrä kasvaa (Kuva: Getty Images)



606 enkeli numero rakkaus

BBC: n raportin mukaan noin 94% kotitalouksista tarvitsee edelleen TV -lisenssin, mikä on vain 0,66 prosenttiyksikköä vähemmän kuin maaliskuussa 2019.

Raportin mukaan vuonna 2019/20 myytiin 25,8 miljoonaa lisenssiä, kun se vuotta aiemmin oli 25,9 miljoonaa.

Tämä siitä huolimatta, että kotitalouksien määrä Isossa -Britanniassa kasvoi hieman ajanjakson aikana.

mitä 1234 tarkoittaa

Tämä on toinen pudotus peräkkäin - 293 000 asuntoa vähemmän, jotka ovat hankkineet TV -lisenssin viime vuoden aikana verrattuna vuoteen 2017/18.

Mutta kaiken kaikkiaan BBC onnistui lisäämään tulojaan lisensseistä, koska hinnankorotukset enemmän kuin kompensoivat myynnin laskua.

Bruttotulot nousivat viime vuonna 3 388 miljoonaan puntaan - 43 miljoonaa puntaa - ja nousun aiheutti TV -lisenssin hinnan nousu 4 puntaa.

Katso Myös: