Parhaat käteis -ISA -hinnat ja tilit vuosille 2019 ja 2020 - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Käteinen Isa

Horoskooppi Huomenna

Yksinkertaisimmin käteinen ISA on säästötili, jonka avulla voit säästää tietyn summan verovapaasti



Jos sinulla on rahaa säästettäväksi, olipa se vain muutama sata kiloa tai tuhansia kertynyt vuosien varrella, yksi paikka, johon haluat tallentaa sen, on käteinen ISA.



Nämä ovat verottomia Säästötili jonka avulla voit ansaita säästösi aikana 20 000 puntaa kuluvana verovuonna (2019-20).



jason bell nadine coyle

Kaikki pankit ja taloyhtiöt tarjoavat niitä, ja useimmissa tapauksissa ne ovat ihanteellisia lyhytaikaisiin säästöihin. Tämä johtuu siitä, että voit pulahtaa sisään ja ulos milloin tahansa, jolloin voit käyttää pikavaihtoehtoa.

Ne ovat myös suurelta osin riskittömiä, toisin kuin osakkeiden ja osakkeiden ISA: t. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka et ehkä ansaitse paljon korkoja, ei ole mitään mahdollisuutta, että rahasi todella heikkenevät, kuten voi tapahtua investointisuunnitelmien yhteydessä.

Parhaat käteis -ISA -hinnat 2019

Olemme tehneet yhteistyötä MoneySupermarket -vertailusivuston kanssa parhaiden ISA -tilien pyöristämiseksi.



Jos haluat maksaa tulosi mukaan, varmista, että olet määrittänyt suoraveloituksen palkkapäivänä varmistaaksesi, ettet mene siihen.

Helppokäyttöiset ISA: t

  1. Sainsburyn pankki: 1,31%, vähintään 500 puntaa avaamisen yhteydessä, ilman irtisanomisaikaa, rajoittamaton nosto, ei rangaistuksia, vain verkossa.



  2. Fordin raha: 1,27%, vähintään 1 £ avaamisen yhteydessä, ilman irtisanomisaikaa, rajoittamattomat kotiutukset (min 500 €), ei rangaistuksia, vain verkossa.

  3. Skipton Building Society: 1,16%, vähintään £ 1 avaamisen yhteydessä, ilman irtisanomisaikaa, rajoittamaton nosto, ei rangaistuksia, vain verkossa.

  4. Paragon Bank: 1,15%, vähintään 1 £ avaamisen yhteydessä, ilman irtisanomisaikaa, rajoittamaton nosto, ei rangaistuksia, vain verkossa.

  5. Valtakunnallinen rakennusliitto: 1,11%, vähintään 100 puntaa avaamisen yhteydessä, ilman irtisanomisaikaa, rajoittamaton nosto, ei rangaistuksia, vain verkossa.

Parhaat 1, 2, 3 ja 5 vuoden kiinteäkorkoiset käteis -ISAt

  1. 1 vuosi: Ford Money, 1,37%: Vähimmäismäärä 500 puntaa vaaditaan. Saatavilla vain verkossa.

  2. 2 vuosi: Ford Money, 1,55%: Vähimmäismäärä 500 puntaa vaaditaan. Saatavilla vain verkossa.

  3. 3 vuotta: Aldermore Bank, 1,7%: Vähimmäismäärä 1 000 puntaa vaaditaan. Saatavilla vain verkossa.

    carol vorderman olen julkkis
  4. 5 vuotta: Perherakennusyhdistys, 1,75%: vaaditaan vähintään 1000 punnan ensimmäinen maksu. Saatavilla verkossa, vain postitse tai sivuliikkeessä.

ISA: n määräaika

Vanhempi pariskunta säästää rahaa purkissa

Vanhempi pariskunta säästää rahaa Jar.jpg (Kuva: Getty)

5. huhtikuuta merkitsee vuosittain verovuoden päättymistä ja viimeinen mahdollisuus maksimoida vanha tili.

6. huhtikuuta se alkaa uudelleen - kun 20 000 punnan korvaus päivitetään.

Jokaisen verovuoden aikana voit avata yhden jokaisesta ISA -tyypistä: käteinen, osakkeet ja osakkeet ja innovatiivinen rahoitus, jos olet vähintään 16 -vuotias. Voit kaataa 20000 puntaa niiden yli.

Kuinka paljon voin laittaa käteiseen ISA: han ja kuinka monta ISA: ta minulla voi olla?

Hallitus on jäädyttänyt käteis -ISA -rajan vähintään kahdeksi vuodeksi (Kuva: Getty)

ISA -raja on jäädytetty 20 000 puntaan vähintään kahden seuraavan vuoden ajan.

jos sen pitäisi olla runo

Tärkeää on, että et voi siirtää ISA -hyvitystäsi verovuosien välillä, joten jos et käytä sitä, menetät sen.

Varten nuoremmat ISA: t , kuluvalle verovuodelle on 4 260 puntaa vuodessa. Sinulla voi olla vain yksi käteinen ISA kerrallaan.

Entä henkilökohtaiset säästöt?

ISA -sopimukset täydentävät uutta henkilökohtaista säästötukea (PSA), joka tuli voimaan 6. huhtikuuta 2016.

Jos olet perusveron verovelvollinen, voit nyt ansaita verovapaasti jopa 1 000 puntaa säästöjä. Korkeamman veronmaksajille tämä on 500 puntaa.

Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että voit valita ei-ISA-säästötilin ja silti hyötyä.

Jos esimerkiksi nykyisellä tilisi tarjoajalla on korkean korotason säästötili, sinun on ehkä kätevämpää nostaa käteistä sinne. Joka tapauksessa se on verotonta.

Ovatko käteis -ISA: t vielä sen arvoisia?

Käteis -ISA: t ovat teoriassa hienoja, mutta tällä hetkellä niiden kanssa on kaksi suurta ongelmaa:

sinead o connor pojan kuolema
  1. Uusi henkilökohtainen säästövähennys tarkoittaa, että useimmat ihmiset voivat nyt ansaita verotonta korkoa vuodessa jopa 1 000 puntaa. Tämä riittää suurimmalle osalle säästäjiä, joten todella on kyse siitä, kuka maksaa eniten korkoa.

  2. Viime vuosien aikana käteis -ISA -korot ovat laskeneet - voimakkaasti. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on pieni summa säästettäväksi, saatat olla parempi vain jahtaa parhaiten maksavaa pankkitiliä. Todellinen hyöty on niille, joilla on suuria säästöjä - koska he voivat käyttää PSA- ja käteis -ISA: taan yhdessä.

Välitön pääsy vai kiinteä hinta?

    Oletko valmis lukitsemaan rahasi viideksi vuodeksi?

    Käteis -ISA: ita on kahta päätyyppiä - varmista, että tiedät eron:

    110 enkeli numero rakkaus
    • Kiinteäkorkoiset ISA: t: Nämä lukitsevat rahasi määräajaksi, yleensä yhdestä viiteen vuoteen, ja maksavat sinulle (hieman) korkeamman koron. Jos kuitenkin päätät myöhemmin ottaa rahat pois, sinun on maksettava Early Access Charge. Nämä ovat ihanteellisia kertasumman säästöihin.

    • Pikakäytön ISA: t: Tämän tyyppisen ISA: n avulla voit pulahtaa säästöihisi koko verovuoden ajan. Voit myös osallistua ansaitsemalla. Korko ei kuitenkaan ole kiinteä, joten jos korot laskevat edelleen, niin myös tuotot voivat laskea.

    Erilaiset ISA -selitykset

    • Apua ostaa : Jos säästät talletusta varten, saatat jo saada apua ISA: n ostamiseen. Nämä voivat saada sinulle jopa 3000 puntaa hallitukselta, kun ostat ensimmäisen asuntosi. Se kuitenkin suljettiin uusilta liittymiseltä marraskuussa 2019, joten sinun on ehkä valittava Elinikäinen ISA sen sijaan.

    • Elinikäinen ISA : Tällä tilillä voit säästää joko taloa tai eläkettä varten. Se on alle 40-vuotiaille ja maksaa 1000 puntaa bonusta jokaisesta säästämästäsi 4 000 puntaa.

    • Junior ISA : Jos olet vanhempi, joka haluaa säästää lapsellesi, kannattaa harkita a nuorempi ISA . Tämä tarkoittaa, ettet käytä omaa henkilökohtaista korvaustasi. Vuotuinen raja on 4 260 puntaa. Katso lisää lasten säästötilit ja nuoremmat ISAt täällä .

    • Innovatiivinen rahoitus ISA : Vertaislainan avulla voit kantaa rahasi lainoihin ja saada korkoa, kun lainanottaja maksaa ne takaisin. Voit nyt avata innovatiivisen rahoitusalan ISA: n, jonka avulla voit ansaita korot verovapaasti.

    • Osakkeet ja osakkeet ISA : Jos säästät pitkän aikavälin tavoitteeseen, saat todennäköisesti paremman tuoton sijoittaa osakkeisiin ja osakkeisiin sen sijaan että säästät käteisellä.

    • Perintö ISA -korvaus: Huhtikuussa 2015 käyttöön otetut uudet säännöt tarkoittavat, että jos kumppanisi kuolee, voit siirtää heidän ISA-nimensä verottomasti ja maksutta. Suuret pankit, kuten Nationwide ja Santander, antavat sinun lisätä ylimääräisen korvauksen omaan ISA -järjestelmään. Muut palveluntarjoajat tarjoavat sen sijaan erityistä tiliä.

    Jos haluat lisätietoja rahan maksamisesta, tutustu täydelliseen oppaaseemme kuinka valita oikea säästötili .

    Katso Myös: