Morsian jätti 1600 puntaa velkaa Berketexin romahduksen jälkeen paljastaa tuhoa ennen unelmapäiväänsä

Kuluttajien Oikeudet

Horoskooppi Huomenna

Liz Healey ja hänen kumppaninsa George, joiden on määrä mennä naimisiin kesäkuussa 2019(Kuva: NEWSAMPix)



Tiistai -iltana Bridal Fashions - brändi Berketex Briden takana - lopetti kaupan.



Velkojat ilmoittivat, että kaikki 15 myyntipistettä oli suljettu ilman suunnitelmia avata uudelleen, jättäen vähintään kahdeksankymmentä ihmistä työttömäksi ja satoja muita ilman mekkoa hääseremoniaan.



Liz Healey, opiskelija ja tuleva morsian Derbystä, on yksi 300 naisesta, jotka on jätetty tuhoisiksi ennen unelmapäiväänsä.

'Löysin mekkoni Birminghamin kansallisesta hääkaupasta 29. joulukuuta', 21-vuotias kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

'Se oli teepituinen 3/4 hihainen pitsi -numero, jossa oli pieni pieni nauha keskellä.'



Hän sanoo, että hän on sittemmin saanut tietää, että hän on yksi 'sadoista - ellei tuhansista - morsiameista, joilla ei ole mekkoja tai rahaa'.

'He eivät ole tarjonneet minulle hyvitystä'

Lizin upea 809 punnan hääpuku, jota hänellä ei enää ole suurena päivänä (Kuva: NEWSAMPix)



Berketex Bride, jonka vuotuinen myynti oli 1,5 miljoonaa puntaa, ja 15 konttoria valtakunnallisesti, mukaan lukien myönnytykset Debenhamsissa, on tullut pääkadun uusin uhri.

Maksukyvyttömyyttä hallinnoiva yritys Wilson Field sanoi, ettei kauppoja ole tarkoitus avata uudelleen, joten monet tilaukset jäävät vaakalaudalle.

Liz Healey osti mekkonsa hintaan 559 puntaa, mutta hän käytti yhteensä 809 puntaa vaihtoihin - kaikki Berketex Briden kautta.

'Soitin yritykselle maanantaiaamuna löytääkseni vaatteeni olinpaikan ja huomasin, mitä eilen tapahtui Facebookissa.

Heillä ei todellakaan ollut kohteliaisuutta lähettää sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä asiakkailleen kertoa heille, että he ovat menneet hallintoon ja lopettavat varastonsa.

- Minulla kesti yli tunnin päästä hätänumeroon tänä aamuna, mutta kun tein, he sanoivat, että kaikki mekot, jotka eivät ole vielä saapuneet kauppaan, eivät tule perille tai niitä ei vastaanoteta.

He eivät myöskään tarjonneet palautusta - minua käskettiin menemään pankkiini ja pyytämään takaisinperintä.

- Tapa, jolla he ovat toimineet asiakkaidensa kanssa, on vain inhottavaa. Se saa minut tunteelliseksi vain ajattelemalla sitä ', Liz selitti.

- Ihmiset, jotka ovat vain viikkojen tai kuukausien päässä elämästään parhaasta päivästä, ovat pilaneet päivänsä. Kenelläkään ei ole sellaista rahaa vain valehtelemalla.

'Voitettu ja taskusta'

Oikean mekon löytäminen voi viedä viikkoja, ellei kuukausia - ja nyt 300 ihmisellä ei ole sitä (Kuva: Getty)

'Minun on nyt täytynyt lainata rahaa uuden mekon hankkimiseksi, ja tunnen olevani täysin voitettu', hän kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

- En usko enää mekkoyrityksiin. Unelmapäiväni on muuttumassa hieman painajaiseksi. '

Liz on sittemmin ostanut korvaavan mekon, mutta sanoo, että hänellä on nyt 1 600 punnan velka, joka on jättänyt hänet rikki.

uusi penni 1971 arvo uk

”Meillä ei vain ole ylimääräistä rahaa talousarviossamme, jotta yritykset olisivat selvitystilassa ja voisivat ottaa rahamme mukaan. Luulen, että tämä on yksi ärsyttävimmistä osista minulle.

- Olemme hallinnoineet budjettiamme niin huolellisesti, ja Berketex pilasi sen kokonaan. Ostin mekkoni heiltä vasta 29. syyskuuta - he olisivat täysin tienneet, että yritys oli tuolloin pulassa. Mutta he silti ottivat morsiamen rahaa. Ja se on vain sydäntäsärkevää. '

Berketex Morsiamen romahdus - mitä todella tapahtui?

Monet tulevat morsiamet ovat heränneet tuhoisina tänä aamuna (Kuva: Birminghamin posti ja posti)

Berketex Bride on toiminut morsiamen jälleenmyyjänä ja toimittajana yli 50 vuotta.

Kuitenkin Sheffieldissä toimiva maksukyvyttömyysyritys, Wilson Field Group, on nyt otettu mukaan hallitsemaan kuolemaansa.

'Tilauksia tehneille asiakkaille on perustettu oma puhelinlinja, joka neuvoo noin 300 pettynyttä morsiamena, vaikka asiakkaille koituvatkin haitat pyritään minimoimaan', tiedotteessa sanottiin.

Kauppoja ovat Manchester, Sheffield, Bristol, Leeds, Newcastle, Birmingham, Nottingham, Leicester, Croydon, London West End, Chester, Edinburgh, Glasgow ja Dublin.

Wilson Field Groupin tiedottaja sanoi: Johtaja kutsui Wilson Fieldin neuvomaan, kun yritys joutui kasvaviin kassavirtaongelmiin.

Ilmoitus aikeesta nimittää ylläpitäjä toimitettiin tuomioistuimelle 9. marraskuuta. Kun hänet on nimitetty, järjestelmänvalvoja tarkastelee liiketoiminnan eri näkökohtien elinkelpoisuutta ja muita vaihtoehtoja, joihin voi kuulua brändin, osakkeiden ja verkkosivuston myynti.

Wilson Field ymmärtää, että tämä on ahdistavaa yrityksen asiakkaille ja käsittelee yksittäiset kyselyt mahdollisimman nopeasti, mutta odotamme suurta puheluiden määrää ja siksi pyydämme kärsivällisyyttäsi etukäteen.

- He kumartuivat taaksepäin auttaakseen minua järjestämällä sovituksen myöhemmäksi päiväksi. Kaksi viikkoa myöhemmin keräsimme mekon. ' (Kuva: NEWSAMPix)

Karen Elliott osti hääpuvunsa Berketex Bridelta viime vuonna - hän sanoo sydämensä menevän asianomaiselle henkilökunnalle.

'Kolmen viikon kuluttua minulla ei ollut mekkoa. Morsiusneitoni ja äitini veivät minut Berketexin yhden päivän myyntiin, ja myyntiavustajat olivat niin avuliaita, etten tiennyt mitä halusin ”, hän kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

- He kumartuivat taaksepäin auttaakseen minua järjestämällä sovituksen myöhemmäksi päiväksi. Kaksi viikkoa myöhemmin keräsimme mekon.

'Morsiusneitoni Denise lähetti minulle viestin kuullessaan uutisen, että kauppa lopettaa kaupan. Ajatin vain henkilökuntaa ja olen surullinen siitä, että niin pitkäaikainen hääkauppa Glasgow'ssa ei enää ole. Ajatukseni kohdistuvat koko henkilökuntaan ja toivon, että he löytävät uusia työpaikkoja. ''

Olen kadottanut vaatteeni - mitkä ovat oikeuteni?

Jos olet vaikuttanut sinuun, sinulla on oikeudet (Kuva: iStockphoto)

Wilson Field Group on sanonut, että ostettujen tavaroiden saapumista odottavien asiakkaiden tulee soittaa numeroon 0114 349 1388.

Jos maksoit pankkikortilla, voit myös ottaa yhteyttä pankkiisi ja pyytää hyvitystä takaisinperinnän kautta. Pankki yrittää sitten saada rahat takaisin puolestasi.

Vaihtoehtoisesti, jos maksoit tavaroista tai palveluista luottokortilla, voit pyytää hyvitystä liikkeeseenlaskijan kautta kohdan 75 mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että tuote oli 100 puntaa tai enemmän.

Katso Myös: