Britit tietämättömiä alkoholin kaloreista, kun kampanjoijat vaativat merkintöjen laskemista

Alkoholi

Horoskooppi Huomenna

lähikuva rasvaa vatsa olutta eristetty valkoisella pohjalla

Viini voi sisältää paljon kaloreita(Kuva: Getty Images/iStockphoto)



Useimmat britit ovat tietämättömiä siitä, kuinka paljon painoa heidän suosikkivinkkinsä voi kasata vyötärölinjalle.



Terveyskampanjat vaativat kaloreita viinaetiketeissä sen jälkeen, kun tuskin neljännes pystyi arvioimaan, kuinka monta kaloria he upottivat tuopin lageriin ja joka viides oli lähellä lasillisen viiniä.



Tutkimus, jossa hyväksyttiin oikea vastaus, jos arvaus oli 50%: n sisällä todellisesta arvosta, on johtanut kehotuksiin parantaa ravitsemustietoja alkoholipulloista ja tölkeistä.

Pintti lageria, jossa on 5% ABV (tilavuusprosentti alkoholi), sisältää 239 kaloria, vain 11 vähemmän kuin 51 g Mars -palkkia, jossa on 228 kaloria.

Ja keskikokoinen 175 ml: n lasillinen viiniä sisältää 133 kaloria - kolme enemmän kuin 25 g: n pussi Walkers -valmiita suolattuja rapeita.



Kuinka paljon tiesit alkoholijuomien kaloreista? Jaa ajatuksesi kommenttiosassa

Alcohol Health Alliancen 12 247 aikuisen tekemän tutkimuksen mukaan vain 18% tiesi, että ylilääkäreiden juominen oli enintään 14 yksikköä viikossa, kun taas 34% ei tiennyt ja 48% vastasi väärin .



Juomateollisuus suostui päivittämään tarrat viikoittaisten ohjeiden näyttämiseksi syyskuuhun 2019 mennessä.

Mutta Alcohol Health Alliance havaitsi tuolloin, että yli 70% tutkituista tarroista ei sisältänyt tätä lukua.

Laillisesti alkoholitarrojen on osoitettava vain alkoholin vahvuus (ABV), allergeenit ja säiliön tilavuus.

Seuraa viimeisimpiä uutisia tilaamalla yksi NEWSAMin uutiskirjeistä

Mies juo perinteistä tuoppia aitoa ale -olutta.

Monet britit pitävät juomasta, mutta eivät tiedä kaloreista (Kuva: Getty Images)

Muut tiedot, kuten ainesosat, ravitsemustiedot ja terveysriskit, ovat valinnaisia.

Nykyään laki edellyttää, että appelsiinimehun laatikossa on enemmän tietoja kuin viinipullossa.

Vaikka monet viinaetiketit luettelevat verkkosivuston osoitteen juomien vierailla saadakseen lisätietoja ravitsemustiedoista ja alkoholin aiheuttamista terveyshaitoista, vain 3% YouGovin kyselyyn osallistuneista oli käyttänyt niitä.

Alkoholiterveysliiton puheenjohtaja professori Sir Ian Gilmore sanoi: Alkoholin merkitseminen tässä maassa jättää kuluttajat tietämättömäksi siitä, mitä heidän juomansa sisältää.

Tuotteen perustietojen, kuten kalorisisällön, näyttäminen antaa kuluttajalle mahdollisuuden tehdä tietoisia valintoja siitä, mitä ja kuinka paljon hän päättää juoda. Nämä tiedot on näytettävä selvästi ostamassa tuotteessa. Heidän ei pitäisi joutua tutkimaan perusterveystietoja verkossa.

Tuleva hallituksen kuuleminen kalorimerkinnöistä on loistava mahdollisuus muutokseen. Alkoholijuomien kaloripitoisuuden näyttämisen vaatiminen saattaisi alkoholimerkinnät yhdenmukaisiksi elintarvikkeiden ja virvoitusjuomien merkintöjen kanssa ja auttaisi ottamaan huomioon sen, että useimmat Yhdistyneen kuningaskunnan aikuiset eivät tiedä alkoholin kaloripitoisuutta.

Hän lisäsi: Mutta yleisöllä on oikeus tietää muutakin kuin vain kalorisisältö. On huolestuttavaa, että vain 18 prosenttia yleisöstä on tietoinen yhteisten markkinajärjestelyjen juomisohjeista. Näiden olennaisten terveystietojen sisällyttäminen etikettiin yhdessä muiden luettavissa olevien tärkeiden terveysvaroitusten sekä juoma-ajo- ja raskausvaroitusten kanssa auttaisi kouluttamaan yleisöä juomiseen liittyvistä riskeistä ja vähentäisi alkoholin aiheuttamia haittoja kannustamalla käyttäytymisen muuttamiseen.

Holly Gabriel, Action on Sugarin ravitsemuspäällikkö, sanoi: Olemme jo pitkään olleet riittämättömiä ja epäjohdonmukaisia ​​merkintöjä. On täysin mahdotonta hyväksyä sitä, että alkoholiteollisuus pystyy pääsemään eroon siitä, että se ei anna täydellisiä tietoja pakkauksistaan. Tämä on harhaanjohtavaa ja se on lopetettava. Alkoholin merkinnät on saatettava viipymättä yhdenmukaiseksi elintarvikkeiden ja virvoitusjuomien kanssa.

Aikaisempi Action on Sugar -tutkimus havaitsi liiallisen sokeripitoisuuden esisekoitetuissa alkoholijuomissa eikä selkeitä merkintöjä ostopäätösten ohjaamiseksi - jotkut juomat sisältävät suunnattoman 15 teelusikallista sokeria pakkauksessa, mikä on kaksinkertainen lisätty sokeri aikuisen yksi päivä.

Katso Myös: