Sotalainsäädännön julma todellisuus - miten se toimii ja mitä tapahtuu

Uk News

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: AFP/Getty Images)



Brexit-suunnittelijat harkitsevat sotatilalain käyttöönottoa ilman sopimusta tapahtuvaa Brexitiä.



Raporttien mukaan valmisteilla oleva hätäsuunnitelma käsittäisi siviilivalmiuslain mukaisen laajan toimivallan, jos levottomuuksia esiintyy.



Lähde kertoi The Sunday Timesille, että suunnittelijat käyttivät Islannin tulivuoren tuhkan aiheuttamaa häiriötä vuoden 2010 aikana mallina mahdollisesta häiriöstä.

Lähde kuitenkin varoitti: ”Mikään ei voi toistaa sopimuksettoman Brexitin uhkaamaa kaaosta, joka on noin tuhat kertaa pahempi kuin tulivuoren tuhkapilvikriisi.

'Ainoa vertailukelpoinen asia olisi jotain suurta Euroopan laajuista sotaa.'



Eilen terveyssihteeri Matt Hancock vahvisti, että hallitus laatii suunnitelmia sotatilalain ja ulkonaliikkumiskieltojen asettamiseksi brexit -sopimuksessa.

Mitä sitten voisi tapahtua, jos Britannia joutuisi sotatilalain alaisuuteen?



(Kuva: AFP/Getty Images)

MITÄ ON Avioliittolaki?

Sotalaki on äärimmäinen ja harvinainen toimenpide, jota käytetään hallitsemaan yhteiskuntaa sodan tai levottomuuksien tai kaaoksen aikana.

Sen julistetaan mahdollistavan valtion antaa suoran sotilaallisen valvonnan siviilitoiminnoille, joita yleensä hallinnoi hallitus.

jane hawkingin nettovarallisuus

Sotatilalainsäädäntöä käytetään yleensä rajoitetun ajan ja usein hätätilanteissa, kuten suurkatastrofi, hyökkäys tai hallituksen kaataminen.

Usein ne otetaan käyttöön vallankaappauksen jälkeen tai kun kansannousu uhkaa vakiintunutta järjestystä.

277 enkelinumeron merkitys

Sotalaki voitaisiin julkaista, jos elintarvike- ja lääketieteellistä pulaa syntyy ilman sopimusta tapahtuvan Brexitin vuoksi, joka aiheuttaa levottomuuksia, kansalaistottelemattomuutta ja mellakointia.

MITÄ TAPAHTUISI?

Joukot partioisivat Britannian kaupunkien kaduilla (Kuva: Getty Images)

Asevoimien lähettäminen

Joukot miehittäisivät kaikki kaupungimme ja partioisivat tärkeimpiä kohteita, kuten neuvosto- ja hallintorakennuksia, voimalaitoksia, lentoasemien sairaaloita, rahoituslaitoksia ja muita paikkoja, jotka voivat olla mielenosoittajien tai sabotaattorien kohteita.

Haut

Sotilaallisia tarkistuspisteitä perustettaisiin ja sotilaille annettaisiin valtuudet pysäyttää ja etsiä ketään, jonka epäillään voivan osallistua levottomuuksiin tai kapinaan.

Sotilaalliset tarkastuspisteet ja tieosuudet hallitsisivat liikkeitämme (Kuva: Getty Images)

Se tarkoittaisi sitä, että siviileillä olisi velvollisuus kantaa mukanaan henkilöllisyystodistuksia, jotka osoittavat, keitä he ovat päivittäisessä elämässään.

Mielenosoitukset kiellettiin

Sotalaki kieltää tietyntyyppisten ihmisten kokoontumisen tiettyihin paikkoihin tai tiettyinä aikoina.

Hätälaki kieltää mielenosoitukset ja ihmisten kokoontumisen (Kuva: AFP/Getty Images)

Se tarkoittaa, että hallitus voi kieltää oppositioryhmien johtajat tapaamasta yhdessä tai kieltää ihmisten joukkomielenosoituksen.

Sotilaille annettaisiin valtuudet määrätä ihmiset hajoamaan tai heitä pidätettäisiin ja vangittaisiin ilman oikeudenkäyntiä.

Ulkonaliikkumiskielto

Sotilaalliset pakotetut ulkonaliikkumiskiellot voitaisiin julistaa kieltämään ihmisiä muuttamasta määrätyiltä alueilta tai jopa poistumasta kodeistaan ​​tiettyinä aikoina.

Tämä voi tarkoittaa, että koulut, kaupat ja yritykset saatetaan joutua sulkemaan ja jos ulkonaliikkumiskielto julkaistaan ​​päivän aikana.

Yön ulkonaliikkumiskielto voi tarkoittaa, että kadut autioituvat tietyn ajan kuluttua, lukuun ottamatta sotilaita, jotka pidättäisivät pysähdyksissä kaikki, jotka jäivät kiinni käskystä.

Matkakiellot

Ihmisten ryhmittymisen estämiseksi lohkot teillä ja liikennekeskuksilla varmistavat, että kukaan ei voi poistua tai tulla kaupunkiinsa ilman nimenomaista lupaa.

Jokainen, jonka katsotaan vaarantavan yleisen järjestyksen tai turvallisuuden, voidaan kieltää liikkumasta määrätyn alueen ulkopuolelle.

Armeijan joukot auttaisivat valvomaan ulkonaliikkumiskieltoa ja matkustuskieltoja (Kuva: Getty Images)

painitapahtumat UK 2018

Omaisuuden takavarikointi

Tilanteesta riippuen on mahdollista, että viranomaiset voivat pakottaa sinut kotoa saadakseen omaisuuden hallitukselle, takavarikoida tai jopa tuhota sen maksamatta korvausta.

Lainsäädäntö sallii myös kansalaiselle kuuluvien eläinten tai kasvien tuhoamisen ilman korvausta.

Erityiset tuomioistuimet

Jokainen, joka rohkaistaan ​​tai osallistuu kansalaistottelemattomuuteen, tottelee tai estää ohjeita, pidätetään välittömästi ja viedään erityistuomioistuimen eteen.

Kun ihmisoikeudet keskeytetään sotatilalain aikana, joukot voisivat pidättää sinut yksinkertaisesti epäilyttävän tai uhkaavan havaitsemisen vuoksi.

Lehdistön hallinta

Hallitus voi estää lehdistöä raportoimasta jotain, joka levittää vihaa tai paniikkia väestöön.

Samalla tavalla oikeus sananvapauteen voitaisiin jäädyttää, jolloin viranomaiset voisivat pidättää ja vangita kaikki, joiden katsotaan aiheuttavan häiriöitä, esittämällä näkemyksensä.

MITÄ MUIT MAAT OVAT SOVELLETTAVAT SITÄ?

Ukrainan sotilaat miehittivät tarkistuspisteen maan ollessa sotatilalainsäädännön alaisena viime vuoden marraskuussa (Kuva: Getty Images)

Vaikka Yhdistynyt kuningaskunta ei ole koskaan asettanut sotalainsäädäntöä, on monia esimerkkejä siitä, että sitä on käytetty historiassa, mukaan lukien Saksa ja Japani toisen maailmansodan jälkeisen rakentamisen aikana ja Yhdysvalloissa Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen.

Kaikki kokemukset sotatilasta eivät kuitenkaan ole olleet myönteisiä.

Puolassa sotatila otettiin käyttöön joulukuussa 1981 ja se kumottiin puolitoista vuotta myöhemmin, ja se otettiin käyttöön, jotta oppositio ei saisi lisää valtaa.

Tuhannet oppositiojärjestöjen, kuten Solidaarisuus -ammattiliiton, jäsenet vangittiin yön yli ilman syytteitä, kun taas monia rajoituksia, kuten ulkonaliikkumiskielto, posti sensuuri, puhelinlinjat katkaistiin ja kansalaisia ​​estettiin matkustamasta.

Mauritiuksella sotatila julistettiin vuonna 1968 levottomuuksien aikana hätätoimenpiteeksi, mutta sitä ei ole koskaan kumottu.

Se mahdollistaa poliisin pidättämisen ilman, että hänen on näytettävä perusteltua epäilystä rikoksen suorittamisesta, minkä jälkeen syytetyn on ilmoitettava poliisille säännöllisesti, joskus joka päivä.

Myös Turkissa julistettiin sotalaki vuonna 2016 vallankaappausyrityksen jälkeen, jonka aikana ulottui ulkonaliikkumiskieltoon koko maassa ja sotilaat lähtivät kaduille.

Sotilaita Turkin kaduilla sotatilan aikana vuonna 2016 (Kuva: Getty Images)

Ainakin 265 ihmistä kuoli yhteenotoissa, mukaan lukien 104 vallankaappauksen kannattajaa.

euro 2020 viimeinen päivämäärä

Ja viime vuoden marraskuussa Ukrainan parlamentti hyväksyi 30 päivän presidentin sotatila-asetuksen alueilla, joilla maata pidetään haavoittuvimpana naapurinsa Venäjän hyökkäyksiltä.

Britannia julisti myös Irlannissa sotatilalain huhtikuussa 1916 järjestyksen ylläpitämiseksi pääsiäisen nousun aikana.

Sir John Maxwell nimitettiin joukkojen ylipäälliköksi ja lähetti sotilaita valtakunnalliseen lakaisuun murskaamaan militanttista nationalismia, pidättämään kannattajia ja ottamaan aseita.

Pidätettyään yli 3400 ihmistä sotilastuomioistuin tuomitsi 90 ihmistä, joiden uskottiin järjestäneen kapinan, kuolemaan ampumalla.

Lue lisää

Brexit -uutiset ja Brexit -selitykset
Mistä viimeisimmässä Brexit -rivissä on kyse? Iso -Britannia vaatii & realismin & apos; Brysselistä Yhdistynyt kuningaskunta esittää 9 kauppasopimusta Tarvitsemme 50 000 uutta tulliagenttia

Katso Myös: