Budjetti 2020: Savukkeiden hinnannousu alkaa tänään klo 18, liittokansleri vahvistaa

Budjetti

Horoskooppi Huomenna

Oluen, viinin ja siiderin hinnat on rajoitettu liittokanslerin uusien sääntöjen mukaisesti - kuitenkin savukkeiden hinnat nousevat lähes välittömästi.



Tupakkaverot nousevat keskiviikkona klo 18.00, hallitus on vahvistanut.



Piilotettuna Rishi Sunakin vuoden 2020 talousarviopuheeseen, hän paljasti, että hinnat nousevat kaikkialla jopa 6%.



Kaikkien tupakkatuotteiden tullit nousevat 2% keskiviikosta - kun taas käsin käärittävän tupakan hinnat nousevat 6% tänä vuonna.

peilipuutarha tarjoaa co uk

Nämä muutokset tulevat voimaan 11.3.2020 klo 18.00 alkaen.

(Kuva: Getty Images/EyeEm)



Se seuraa mentolin ja maustettujen savukkeiden kieltämistä tämän vuoden toukokuusta alkaen osana sosiaalisen tupakoinnin hillitsemistä.

Mentolisavukkeet tulee laittomiksi Yhdistyneen kuningaskunnan myymälöistä sekä laihat savukkeet ja maustettu käärittävä tupakka 20. toukokuuta, jolloin lait tulevat voimaan.



Kielto, joka johtuu EU: n uusista tupakkadirektiivilakeista, on osa pyrkimystä estää nuoria lopettamasta tupakointia kieltämällä savukkeet, joilla on 'luonteenomainen maku'. muuta kuin tupakkaa.

On ymmärretty, että nämä savukkeet kannustavat sosiaaliseen tupakointiin nuorten keskuudessa - minkä hallitus haluaa lopettaa.

Suunnitelma maustettujen savukkeiden poistamisesta vaiheittain seuraa täysin 10 pakkauksen kieltämisestä toukokuussa 2017.

(Kuva: Getty)

Hyväntekeväisyysjärjestö ASH (Action on Smoking and Health) sanoi, että viimeisimmät muutokset pysäyttävät kaikkien savukkeiden ja käsin käärittävän tupakan suodattimien, paperin, pakkausten, kapseleiden tai muiden aromiaineiden valmistuksen ja myynnin.

Se ulottuu myös 'teknisiin ominaisuuksiin' & apos; joka antaisi kuluttajille mahdollisuuden muuttaa & nbsp; hajua, makua tai savun voimakkuutta & apos; tuotteesta.

Amanda Sandford, ASH: sta, sanoi, että savukkeiden hintojen nostaminen ja pienempien pakettien myynnin lopettaminen ovat tehneet tupakoinnin vähemmän houkuttelevaksi.

Lue lisää

Budjetti 2020 ja rahat
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää budjetista Budjetin verolaskin Leima Duty ravistaa Kirjoista poistettu vero

Hän lisäsi, että mentolisavukkeiden kieltäminen voi estää nuorempia ihmisiä tupakoimasta, sanoen: '' On luonnollisesti vaikeaa hengittää savua ja monien ensimmäinen tupakointi on vastenmielistä, mutta ihmiset kestävät sen ja sen, kun heistä tulee riippuvaisia.

'On näyttöä siitä, että mentolisavukkeet rentouttavat hengitysteitä ja maku peittää savun kovuuden, joten nuorempien on helpompi tupakoida.

'On kuitenkin ehdoton myytti, että mentolisavukkeet ovat sinulle parempia.

'Kaikki savukkeet ovat haitallisia ja mentolisavukkeet ovat yhtä vaarallisia kuin tavalliset savukkeet.'

Meillä on täydellinen opas siitä, miten budjetti vaikuttaa rahoihisi, täällä.

Katso Myös: