Talousarvio 2021: Rishi Sunak jatkaa 5%: n arvonlisäveron alennusta noutoruoista, pubeista ja Yhdistyneen kuningaskunnan taukoista syyskuuhun

Rishi Sunak

Horoskooppi Huomenna

5 € Huom

Arvonlisävero haudataan yleensä vähittäishintaan, minkä vuoksi kuluttajat huomaavat sen harvoin(Kuva: Getty)



Liittokansleri Rishi Sunak on jatkanut arvonlisäveron alennusta matkailu- ja ravintola -alan yrityksille, kuten pubeille, kahviloille, yöpymispaikoille ja nähtävyyksille, kun pääministeri valmistautuu avaamaan Britannian uudelleen.



jackson blyton entinen tyttöystävä

Toimittaessaan talousarvionsa keskiviikkona alahuoneessa hän sanoi, että arvonlisävero pysyy 5 prosentissa 30. syyskuuta asti.



Tämä laskee sitten 12,5 prosenttiin vielä kuudeksi kuukaudeksi - ja palautuu normaalitasolle ensi huhtikuussa.

Monien liittokanslerin Covid -ohjelmien tavoin järjestelmän, joka esiteltiin auttaakseen ruiskuttamaan rahaa takaisin sairaalle pääkadulle, oli määrä päättyä 31. maaliskuuta.

Leikkaus tehtiin ensimmäisen kerran viime heinäkuussa, jolloin vero laskettiin 5 prosenttiin tavallisen 20 prosentin sijasta.



Sitä sovelletaan ruokaan, juomaan ja jopa yöpymisiin - eli sinun pitäisi maksaa alennettu hinta.

Kuitenkin on kritisoitu, että jotkut vähittäiskauppiaat ovat omaksuneet säästöt ja veloittaneet kuluttajilta edelleen saman hinnan.



Näet alennuksen kassalla - jossa arvonlisävero laskee 20 prosentista 5 prosenttiin

Jos sitä on sovellettu, näet alennuksen kassalla - jossa arvonlisävero laskee kuitista 20 prosentista 5 prosenttiin.

Leikkaus koskee ruokia ja alkoholittomia juomia sekä majoitusta ja pääsyä nähtävyyksiin ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa, kuten eläintarhoja ja elokuvateattereita. Näistä säästöistä voisi olla hyötyä kotitalouksille talouden avautuessa - se voi myös saada ihmiset kuluttamaan uudelleen, mitä valtiovarainministeriö haluaa.

Mutta, ja leikkaus on suuri, mutta leikkaus on harkinnanvaraista, mikä tarkoittaa, että yrityksiä ei pakoteta toteuttamaan sitä. Meillä on täydellinen opas kaikista yrityksistä, jotka ovat ottaneet käyttöön arvonlisäveron alennuksen.

Mikä on ALV?

Alennus on harkinnanvarainen (Kuva: Simon Walker HM Treasury)

Arvonlisävero eli ALV on vero, joka sinun on maksettava, kun ostat tavaroita tai palveluita. Se on tyypillisesti 20%, vaikka alennettu 5%: n vero koskee tiettyjä asioita, kuten lasten turvaistuimia ja kodin energiaa.

ALV ei koske supermarkettien ruokia, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Jos sitä sovelletaan, vero sisällytetään hintalappuun.

Liittokansleri sanoi aiemmin, että leikkaus sisältää syötävää tai kuumaa takeaway-ruokaa ravintoloista, kahviloista ja pubeista, majoituksen hotelleissa, B&B: issä, leirintäalueilla ja asuntovaunupaikoilla sekä elokuvateattereissa, huvipuistoissa ja eläintarhoissa.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Täydellinen luettelo toimialoista, joilla arvonlisäveroa alennetaan

Arvonlisäveron alennus koskee Yhdistyneen kuningaskunnan yöpymisiä, taukoja sekä ulkona syömistä ja juomista.

Alkoholi ei sisälly, mutta se sisältää ruokaa ja alkoholittomia juomia ravintoloista, pubeista, baareista, kahviloista, mukaan lukien takeaway.

  • Ravintolat, kahvilat ja pubit
  • Hotellit, majatalot, täysihoitolat ja vastaavat
  • Loma- ja asuntovaunupuistot ja muut lomamajoitusyritykset veloittavat telttapaikoista tai leirintäalueista
  • Esitykset
  • Teatterit
  • Sirkukset
  • Messut
  • Huvipuistot
  • Konsertit
  • Museot
  • Eläintarhat
  • Elokuvateatterit
  • Näyttelyt
  • Samanlaisia ​​kulttuuritapahtumia ja tiloja

Onko arvonlisäveroa leikattu aiemmin?

Joo. Liittokansleri ilmoitti asiasta ensimmäisen kerran viime vuonna, mutta sitä ennen se tuotiin viimeksi vuoden 2008 talouskriisin jälkeen.

Tuolloin hallitus esitti 12 kuukauden väliaikaisen arvonlisäverokannan alennuksen 15 prosenttiin.

Liittokansleri toistaa tehokkaasti tämän mallin samalla leikkauksella, jota on nyt pidennetty kahdesti.

Leikkauksen tavoitteena on lisätä kuluttajien menoja, ja vähittäiskauppiaita kehotetaan siirtämään vähennys asiakkaille.

Tällä kertaa sitä sovelletaan vieraanvaraisuuden ja matkailun aloihin - eli hotellit, lomapäivät ja ruoka ja alkoholittomat juomat ovat halvempia.

Sunakin kuuden kuukauden leikkaus vieraanvaraisuudesta ja matkailusta on jo maksanut hallitukselle 4,1 miljardia puntaa, mutta ajatuksena on, että se tukee yrityksiä romahtamiselta ja säästää siten taloutta ja hallitusta käteisellä pitkällä aikavälillä.

madeleine mccannin vanhemmat syylliset

Säästääkö se varmasti rahaa?

Tämä riippuu täysin siitä, onko yrityksellä varaa siirtää leikkaus (Kuva: Taksi)

Ei. ”Koron muutos voi merkitä monenlaisia ​​säästöjä kuluttajille”, Deloitten kirjanpitäjien veropolitiikan johtaja Daniel Lyons selittää, mutta kuinka paljon säästät, riippuu viime kädessä siitä, päättääkö jälleenmyyjä siirtää koronlaskun.

'' 45 puntaa ilman pubia aterian pariskunta voisi odottaa säästävänsä 5,62 puntaa, kun taas 54,50 punnan yhden yön yöpyminen hotellissa perhehuoneessa säästäisi 6,81 puntaa '', Lyons selitti.

'Perhelippu huvipuistoon tai eläintarhaan, joka maksaa 144 puntaa, voi säästää lähes 18 puntaa.'

Säästöjä sovelletaan kuitenkin vain, jos kauppiaat suostuvat siirtämään leikkauksen eteenpäin.

    Katso Myös: