Tšernobylin kauhistuttavat kuolonuhrit, kun tuhannet ovat kuolleet kaikkien aikojen pahimmassa ydinonnettomuudessa

Maailman Uutiset

Horoskooppi Huomenna

26. huhtikuuta 1986 maailma ei tiennyt, että pahin ydinkatastrofi, jonka ihmiskunta oli koskaan nähnyt, etenee Venäjän kulmassa.



Sen olisi pitänyt olla rutiinitesti Tšernobylin ydinvoimalaitoksella, joka tehtiin yleisesti kaikkialla Venäjällä, joten tiimit olivat valmiita, jos sähkö katkeaa.



Pelättiin, että teho, joka ylläpitää reaktorin jäähdytysjärjestelmää, aiheuttaa sen ylikuumenemisen, mikä olisi ollut katastrofaalista.



Kuitenkin sinä lauantai -iltana testin suorittamisessa oli odottamaton 10 tunnin viive, mikä tarkoitti sitä, että työskentelevät eivät olleet valmistautuneet tapahtumaan.

Koska tehon oletettiin vähenevän hitaasti, se putosi yhtäkkiä lähes nollaan ja kiihkeistä ponnisteluistaan ​​huolimatta työryhmä pystyi palauttamaan sen vain osittain.

Tuhoutunut reaktori numero neljä Tšernobylissä räjähdyksen jälkeen

Tuhoutunut reaktori numero neljä Tšernobylissä räjähdyksen jälkeen (Kuva: Getty Images)



Tietämättään heidän ottamastaan ​​valtavasta riskistä operaattorit jatkoivat testiä näennäisesti tietämättään, että reaktori oli nyt epävakaa.

Heti sen valmistuttua he yrittivät suunnitellusti sammuttaa reaktorin - mutta sen epävakaus yhdessä olemassa olevien suunnitteluhäiriöiden kanssa laukaisee pysäyttämättömän ydinketjureaktion.



Kun reaktorista valui valtava määrä energiaa, kaikki jäähdytysvesi haihtui hetkessä ja ydin repeytyi jättimäisessä räjähdyksessä.

Samalla syttyi massiivinen liekki, joka poltti yhdeksän päivää ja röyhtäisi erittäin radioaktiivista kaasua ilmakehään.

522 enkelinumeron merkitys

Vain kaksi ihmistä kuoli ensimmäisessä räjähdyksessä, mutta kun laitoksen henkilökunta, palomiehet ja asevoimat kutsuttiin paikalle yrittämään tukahduttaa helvetti, kuolonuhrien määrä alkoi nousta.

Helikopterilentäjät lähetettiin lentämään helvetin yli

Helikopterilentäjät lähetettiin lentämään helvetin yli (Kuva: AFP/Getty Images)

Rohkeat helikopterilentäjät - usein pienillä suojavarusteilla - lentävät rohkeasti yhä raivoavan tulipalon yli ainoana toivona sammuttaa se.

Mykola Volkozub, nyt 87 -vuotias, teki kolme erillistä lentoa reaktorin yläpuolella mittaamaan sisällä olevien kaasujen lämpötilaa ja koostumusta.

Mykola käytti raskasta lyijyliiviä suojautuakseen säteilyltä ja sai rohkeudestaan ​​Ukrainan sankarin mitalin.

Kun hän oli tehnyt kolme lentoa, jotka kestivät 19 minuuttia, yhteensä 40 sekuntia, hän altistui kuitenkin niin suurelle säteilyannokselle, että jotkut dosimetrit menivät sekaisin, kun hän yritti mitata altistumistaan.

Upouusi MI-8-helikopteri, jolla hän lensi, ja joka oli varustettu erityisillä lyijylevyillä lattialla, altistui myös säteilylle.

europa liigan finaali tv-kanava uk
Rohkeat lentäjät kokivat kauhistuttavia oireita rohkean toimintansa jälkeen

Rohkeat lentäjät kokivat kauhistuttavia oireita rohkean toimintansa jälkeen (Kuva: REUTERS)

Se hylättiin myöhemmin hautausmaalla säteilytettyjen laitteiden vuoksi, koska se oli tehnyt vain kolme lentoa.

Ja hän oli vain yksi rohkeista sankareista, jotka työskentelivät väsymättä hillitäkseen tuhoisan onnettomuuden, joka uhkasi koko maailmaa.

Kesti 36 tuntia räjähdyksen jälkeen, ennen kuin naapurikaupungin, Pripyatin, jossa monet työskentelivät ydinvoimalalla, asukkaat evakuoitiin.

Alue on edelleen aavemaisesti hylätty.

Tšernobylin katastrofin jälkeen kuolleiden virallinen kuolonuhrien määrä on vain 31 - heidän joukossaan oli 28 palomiestä, jotka kuolivat akuuttiin säteilyoireyhtymään, joka on tuskallinen ja kauhea tapa kuolla.

Tshernobylin tuhoutunut ydinreaktori

Tshernobylin tuhoutunut ydinreaktori (Kuva: Getty Images)

Monet uskovat kuitenkin, että kauhistuttava todellinen luku ihmisistä, jotka menettivät henkensä suorana seurauksena, on tuhansia.

Monet niistä, jotka kuolivat 26. huhtikuuta 1986 tapahtuneen tapahtuman välittömässä seurauksessa, eivät kuolleet räjähdyksen ja säteilyn tuhoisten seurausten vuoksi.

Unionin huolestuneiden tutkijoiden liitto arvioi, että katastrofin seurauksena kuoli 4 000–27 000 ihmistä, ja Greenpeachin mukaan luku on paljon korkeampi 93 000–200 000.

Monet ihmiset, jotka asuivat satojen kilometrien päässä räjähdyspaikasta, sairastuivat sairauksiin katastrofin jälkeen.

Lue lisää

callum scott howells kumppani
Paras valikoima pitkäkestoisia lukuja NEWSAM Online -palvelusta
Maailman hedelmällisin nainen Robbien ja Garyn vihan sisällä Amir Khanin epätavallinen asumisjärjestely

Outoista syövistä synnynnäisiin epämuodostumiin ja muihin vakaviin sairauksiin.

Seuraavassa massiivisessa puhdistuksessa yhteensä 600 000 selvittäjää palkattiin auttamaan eri puolilta Venäjää, ja arviolta jopa 6 000 heistä on saattanut kuolla heidän ponnistelunsa vuoksi.

YK: n kansainvälinen atomienergiajärjestö arvioi, että katastrofiin liittyvien ennenaikaisten kuolemien määrä on noin 4000.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Tšernobylin varjossa ja sen ulkopuolella elävien ihmisten tuhoisa vaikutus ei edelleenkään ole yli 34 vuotta katastrofin jälkeen.

Katso Myös: