Jäähdyttävät valokuvat näyttävät taisteluarpeita kasvoja jalkapallon kovista miehistä, jotka hallitsivat terasseja 70-, 80- ja 90-luvuilla

Uk News

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: Exclusivepix Media)



Nämä valokuvat osoittavat jalkapallon kovien miesten taisteluarvot kasvot, jotka hallitsivat terasseja 70-, 80- ja 90-luvuilla.



Jalkapalloon liittyvää väkivaltaa 1980- ja 1990-luvuilla pidettiin laajalti valtavana uhkana sivistyneelle brittiläiselle yhteiskunnalle.



Väkivallan lisääntyessä myös siihen osallistuneet organisoituivat. Ryhmät esittivät alueellisia vaatimuksia jalkapallokentillä ja niiden ympäristössä, ja jengi -mentaliteetti nousi.

Kaupungeissa, joissa seurojen läheisyys aiheutti paikallista kilpailua, derbyottelut antoivat erityisiä leimahduspisteitä.

COLIN BLAINEY: MAN UNITED RED ARMY

Colin Blainey Man Unitedin puna -armeijasta (Kuva: Exclusivepix Media)



Tämä ei myöskään ollut mitään uutta - Britanniassa on pitkään ollut jengikulttuuri.

Nuorten miesten rikolliset puheet ovat olleet tosiasia kaupungeissa 1800-luvulta lähtien ja teini-heimojen väliset väkivaltaiset yhteenotot olivat otsikoissa hyvissä ajoin ennen modien ja rokkarien välistä taistelua vuonna 1964, kun he menivät varpaisiin toisiinsa Brightonissa, Margatessa, Bournemouthissa ja Clacton, aiheuttaen kansallista kohua ja pitämällä lasittajat töissä viikkoja.



'Millwallissa on aina ollut jengejä', muistelee Ginger Bob, joka oli avainhenkilö joukkueen lukemattomissa yrityksissä 1970- ja 1980-luvuilla, 'mutta organisaatio alkoi 1960-luvun puolivälissä.

VENE: METSÄJOHTAJA

Boatsy of the Forest Executive Crew (Kuva: Exclusivepix Media)

on stacey slater raskaana

Sinulla oli modit ja sinulla oli nallepoikien ja voitelijoiden loppu ja jalkapallo oli modien jatkoa. Sitten skinheadit tulivat 67/68 ja kaikki oli yksi asia. ”

Yleinen huoli jalkapalloväkivallasta keskittyi yleensä nuorten ja laajemman yhteiskunnan välisiin helposti tunnistettaviin eroihin, joita heidän toimintansa jätti ärsyttäviksi.

Entä sitten mukana olevat ihmiset? Mikä kappale vei heidät terassille? Oliko se valinta - tai valinnan puute -, joka sai heidät odottamaan väkivallan adrenaliinia?

CARLTON LEACH: WEST HAM ICF

Carlton Leach West Ham ICF: stä (Kuva: Exclusivepix Media)

Cass Pennant oli yksi West Hamin sisäkaupungin perustajajäsenistä. Heidän maineensa kulki heidän edessään useimpien vierasfaneiden kanssa - huomattavassa tahdissa.

Cassilla on ollut enemmän tilaisuutta kuin useimmilla pohtia kokemuksiaan, sillä hän on kirjoittanut aiheesta laajasti. Miten hän alunperin joutui väkivallan kohteeksi?

- Ensimmäinen pelini oli Englannin vuoden 1966 maailmancupin voiton jälkeinen kausi, olin kahdeksan vuotta vanha.

- Naapurimme vanhempi poika oli kausilipun haltija ja tarjoutui ottamaan minut. Erotin hänet maasta, koska seisoin aikuisten takana enkä nähnyt ottelua, joten minut ohitettiin yläpuolelta pelin loppua kohden.

DANNY BROWN: ASTON VILA C-CREW

Danny Brown, Aston Villa C-Crew (Kuva: Exclusivepix Media)

- Tulin pois tunteessa, että olin kokenut uuden maailman: jalkapallon ja West Hamin.

Tämä muodostuva kokemus suojelusta ja huolehtimisesta vaikutti syvästi nuoren pojan kanssa, ja sitä oli vahvistettava useita vuosia myöhemmin.

'Ensimmäinen vieraspelini oli Wolverhampton', sanoo Cass, 'ja meidät kohdattiin kävellessämme takaisin rautatieasemalle. Olimme tien toisella puolella, kun näimme taistelun.

'Koska olin musta, minut huomattiin, ja vaikka en tiennyt, ketä nämä pojat tukivat, he tulivat perässäni. Erosimme ja juoksimme henkemme edestä.

JASON MARRINER: CHELSEA HEADHUNTERS

Jason Marriner, Chelsea Headhunters (Kuva: Exclusivepix Media)

amal clooney kihlasormus

- Poliisi, joka näki, että meitä jahdataan, ei auttanut - hän jopa sanoi, että olimme syyllisiä, että olimme siellä! Jatkoimme juoksemista yhdeltä jengiltä ja tapasimme toisen suunnan suuntaan, josta olimme tulleet. Johtaja pysäytti minut ja kysyi, miksi juoksin.

'Kun selitin, he jättivät minut ja menivät etsimään minua jahtaavaa jengiä. Olin kääntynyt poliisin puoleen enkä saanut apua, olin eronnut ainoista tuntemistani ihmisistä, ja yksin vihamielisessä kaupungissa, jota en tuntenut, merkitsin mukaani. ''

Jälleen kerran turvallisuuden tunteet osuivat selvästi kosketukseen vaikuttavan teini -ikäisen kanssa. Hänelle oli annettu aikaa ja vastiketta, ja hän maksoi sen sitten takaisin.

RIAZ KAHN: LEICESTER CITY BABY SQUAD

Riaz Khan Leicester Cityn vauvajoukosta (Kuva: Exclusivepix Media)

Pelissä on jotain selviytymisvaistosta, mutta myös velvollisuudentunto ja lähes välitön uskollisuus, joka tuli yksinkertaisesti siitä, että heitä kuunneltiin ja otettiin vakavasti.

Ja tämä ei ole kaukana epätavallisesta - yksittäisten olosuhteiden monimutkainen ja vivahteikas luonne on ehkä ainoa yhteinen säie, kun tarkastellaan näitä tarinoita.

Riaz Khan Leicesterin Baby Squadista: 'Yritykseen kuuluminen sai sinut tuntemaan kuuluvasi. Olin aina syrjässä, kun olin koulussa. En ole koskaan kuulunut mihinkään alakulttuuriin tai jengiin, koska olin aasialainen.

'' Kun olin koulussa, rasismi oli yleistä ja luupään jengi jahtasi meitä vain ihomme värin vuoksi. Kun aloin seurata Baby Squadia, tunsin olevani suojattu ja myös rohkea, koska nyt meillä oli poikia, jotka puolustaisivat sinua paksusta ja ohuesta. Tunsin itseni voittamattomaksi. En ollut häiriötekijä - vain jalkapallossa ... '

CASS PENNANT: WEST HAM ICF

Cass -viiri West Hamin ICF: stä (Kuva: Exclusivepix Media)

Jo nyt binaarinen moraali, jonka hyväksymme rutiininomaisesti normina puhuessamme nuorista miehistä, taistelevat. Tämän perheyhteyden voima tuntuu monilta tällaisilta kertomuksilta, ja sen on täytynyt tuntua kutsuvalta ehdotukselta tuhansille nuorille miehille tuolloin.

kuoleeko shona kruunauskadulla

'Yritykseen kuuluminen antoi sinulle identiteetin', sanoo Gary Clarke - tunnetaan myös nimellä Boatsy, Nottingham Forestin johtoryhmästä.

'Olitte joukko kavereita, jotka tarttuivat yhteen paksuista ja ohuista.' Tämän tunteen toistaa Barrington Patterson, joka tunnetaan paremmin nimellä One-Eyed Baz, Birmingham Cityn Zuluksesta, joka puhuu ryhmän sisäisistä suhteista kuin 'läheinen' neuloa perhe '.

Nämä tarinat näyttävät olevan vastoin yhtä hyväksyttyä tosiasiaa, että jalkapallojoukot olivat kaikki täynnä kortteja kantavia National Front -jäseniä.

IAN BAILEY

Ian Bailey (Kuva: Exclusivepix Media)

Monet näistä tileistä viittaavat paljon sekavampaan kokonaiskuvaan. Danny Brown, Aston Villan C-Crew-ryhmästä, kuvaa yrityksensä alkua: 'Nimi C-Crew on lyhenne sanoista' Corner Crew ', otimme nimen Holte Endin osasta, jossa seisoimme ja katselimme otteluita.

'Olimme ensimmäinen monirotuinen jalkapallojoukkue Isossa-Britanniassa-se kokosi yhteen nuoria Birminghamin eri alueilta 80-luvun aikana.'

Kun tähän lisätään Birminghamin Zuluksen-kuuluisan sekarotuisen yrityksen-syntyminen, alkaa huomata, että vaikka rasismi oli normi joissakin yrityksissä ja se epäilemättä kulki yhteiskunnan läpi kuin sosiaalinen virus, oli positiivisen progressiivisen ajattelun taskuja. joillakin alueilla.

GINGER ROP: MILLWALL F-TROUP

GINGER ROP: MILLWALL F-TROUP (Kuva: Exclusivepix Media)

Toisin kuin vakiintunut ajattelu, jotkut näistä alueista olivat jalkapallokenttiä.

Kaikella tällä hyväksymisellä ja toveruudella on tietysti myös käytännön puoli. Vaikka Cass ja Riaz puhuvat kaunopuheisesti melkein pastoraalista velvollisuutta hoitaa jengejä, joihin he liittyivät, Danny Brown on epäilemättä, että vaikka tällaisille uskollisuuksille ei ole yhtä sopivaa syytä, pelissä on turvallisuutta numeroissa .

numeron 26 merkitys

- On vaikea katsoa taaksepäin ja antaa yksinkertaisia ​​selityksiä siitä, miksi ryhdyin niin paljon jalkapalloväkivaltaan, koska syy -tekijöitä on todennäköisesti useita.

- Nuorempana aloin käydä kisoissa, koska olin Villa -fani ja rakastin jalkapalloa. Kuitenkin, kun aloin käydä vieraspeleissä Liverpoolin ja Middlesbroughin kaltaisissa paikoissa, minua jahdattiin usein ja sain hyvän lyönnin.

- Aloin nähdä vanhempien Villa -poikien taistelevan terassilla ja päätin osallistua itse - pahimmassa tapauksessa se tarkoitti, että minulla olisi varmuuskopio, jos minua hyökättäisiin, ja parhaimmillaan voisin antaa vastustajille maun omasta lääkkeestään. . ''

Millwallin Ginger Bobille jalkapallofirman jäsenyys näytti ennalta määrätyltä-polku oli hänelle varattu: 'Lähin ja rakkaasi on sinulle opetettu ja aivopesty', hän nauraa. 'Kaikki tulevat samoilta teiltä, ​​se on kuin suurperhe ja edustat aluettasi.'

Tämä paikallisen uskollisuuden tunne on täysin selvä Bobin ensimmäisessä terassitaistelun maussa, joka oli kahdeksanvuotiaana: 'Menin otteluun helmikuussa 1967, juuri ennen kuin täytin yhdeksän - menin isäni kanssa.

- Oli vähän vaikeuksia, ja jo nuorena halusin olla mukana. [Minä] vaahdotin suuhun silmät ponnahtamalla pois päästäni, mutta et voi tehdä paljon tuossa iässä.

- Jos ympärilläsi on riitaa, etsit tilaisuutta nousta jonkun taakse ja lyödä häntä ovelasti munuaisiin tai potkia jalkaan ja sitten perääntyä. Olet vain lapsi, mutta haluat tehdä jotain asian hyväksi. '

Seitsemänkymmentäluvut ja kahdeksankymmentäluvut tarjosivat monille tämän näyttelyn kasvoille kyynelien aikajanan.

Tämä oli taustalla poliittista myllerrystä, taantumaa, jota seurasi nousu ja väistämätön romahdus, korkea työttömyys ja jatkuva ydinsodan uhka milloin tahansa.

Vaikka nämä huolenaiheet eivät ehkä olleet useimpien ihmisten mielessä, se vaikutti väistämättä aikakauteen.

Tyytymättömyyden ja epävarmuuden taustamyrähdys, jota paranoidinen media vahvisti, oli elämän pinnan kohina.

Ei siis ole yllätys, että ihmiset näyttäisivät ottavan vastuun tulevaisuudestaan ​​eivätkä passiivisesti odottaneet, että asiat - enimmäkseen pahat - tapahtuvat heille.

Cass Pennant: 'On olemassa identiteetti, kunnioitus, ylpeys, kuuluvuus, veljeys - jopa perhe. Se on miessuhdetta, tunne, että olet elossa. Sinä olet tärkeä ja voit vaikuttaa kohtaloosi. '

Sido tämä uusi itsemääräämisoikeuden tunne perinteisiin protektionistisiin huolenaiheisiin, jotka kattavat paikalliset kilpailut ja ylpeyden omasta alueestasi jalkapallon prisman kautta, ja on paljon helpompaa nähdä, miten väkivalta lisääntyy.

Katso Myös: