Toimenpiteet Currys PC Worldiin sen jälkeen, kun asiakkaille on annettu vääriä tietoja takuista

Pääkatu

Horoskooppi Huomenna

CMA havaitsi, että monet vähittäiskauppiaan ehdot olivat hämmentäviä - jopa työntekijät eivät tienneet, miten takuut toimivat(Kuva: PA)



Currys PC Worldia on kehotettu puhdistamaan tekonsa laajennettujen takuiden vuoksi, jotka saattavat jättää asiakkaat taskuihinsa.



Se tapahtuu sen jälkeen, kun noin neljännes henkilöstöstä löytyneet salaperäiset ostajat eivät pystyneet antamaan tarkkoja tietoja laajennetuista takuista - myös siitä, kuuluivatko kosmeettiset vahingot osana ehtoja.



Laajennetut takuut tarjoavat ihmisille mahdollisuuden maksaa lisäsuojasta ostaessaan tuotteita tavallisen takuun lisäksi.

Kilpailu- ja markkinaviranomaisen ehtojen mukaan kaikkien laajennettuja takuita myyvien sähkökauppiaiden on annettava tarkkoja tietoja asiakkailleen, jotta he voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, kannattaako lisäkatto ostaa.

suorat hampaat suorat arvostelut

Osana näitä ehtoja Currys PC World järjesti mysteerikauppoja 100 myymälöissään - mikä paljasti joitain suuria huolenaiheita.



Esimerkiksi asiakkaille kerrottiin, että tuotteet vaihdetaan, jos ne ovat vaurioituneet, mutta toimivat edelleen, vaikka näin ei ollut.

Asiakkaat saattavat maksaa käytännöistä, joita he eivät tarvitse [arkistokuva]



nate diaz vs masvidal uk aika

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

CMA on sittemmin työskennellyt Currysin kanssa parantaakseen tämän tyyppisten takuiden myyntiä.

Vähittäiskauppias tekee nyt useita muutoksia, mukaan lukien henkilöstön lisäkoulutuksen; ja sen kauppojen ympärillä olevat julisteet ja esitteet selventävät selkeämmin, mitä on ja mitä ei käsitellä.

Currys toteuttaa myös uuden kuukausittaisen mysteeriosto -ohjelman varmistaakseen, että sen henkilökunta noudattaa sääntöjä.

James, miksi palvelen meitä

Asiakkaat kertovat arvostavansa korjaus- ja tukisuunnitelman etuja, ja kollegamme ovat koulutettuja auttamaan heitä tekemään tietoon perustuvan päätöksen siitä, onko suunnitelma heille sopiva ”, Dixons Carphoneen tiedottaja sanoi.

'' Olemme olleet aktiivisesti mukana CMA: ssa varmistaaksemme, että myymälöidemme myyntiprosessi täyttää jatkuvasti vaaditut standardit. Kuten CMA korostaa meille lähettämässään kirjeessä, olemme jo toteuttaneet useita toimenpiteitä niiden suositusten noudattamiseksi, ja olemme samaa mieltä CMA: n kommentin kanssa, jonka mukaan näiden toimien pitäisi hyödyttää asiakkaitamme.

Sen lisäksi, että vähittäiskauppiaat myyvät laajennettuja takuita oikeudenmukaisesti, CMA on tänään julkaissut opas mitä ihmisten tulisi harkita ennen laajennetun takuun ottamista.

Se varoitti, että:

dwp kuolleiden määrä 2018
  • Laajennetut takuut ovat valinnaisia ​​- sinun ei tarvitse ostaa sellaista

  • Saatat jo olla vakuutettu, joten tarkista muut vakuutustuotteet, kuten kodin sisältö

  • Mieti, tarvitsetko todella suojaa. Olisiko korvaavan tuotteen ostaminen kustannustehokkaampaa kuin laajennetun takuun maksaminen?

  • Saattaa olla parempia vaihtoehtoja kuin laajennetun takuun ostaminen. Jos sinulla on esimerkiksi paljon gadgeteja, voi pitkällä aikavälillä olla halvempaa ostaa usean kohteen vakuutus.

  • Jos haluat ostaa laajennetun takuun, sinun ei tarvitse päättää ostopäivässä

  • Voit tehdä ostoksia. Tarkista vertailusivustoilta paras hinta ja ominaisuudet

    gaz ja emma jane

Jos luulet, että sinulle on myyty laajennettu takuu väärin, sinun tulee ensin tehdä valitus.

Voit myös ottaa yhteyttä Kansalaisten neuvoja , Kuluttajaneuvonta Scot ja Pohjois -Irlanti Kuluttajalinja lisäapua varten.

Puhuminen tukahduttamisesta, Adam French, kumpi? kuluttajien oikeuksien asiantuntija sanoi: ”Tämä on tervetullut askel, ja odotamme innolla Currys PC Worldin toteuttavan nämä muutokset nopeasti varmistaakseen, että asiakkaat ovat aseistettuja oikeilla tiedoilla tehdessään päätöksiä laajennetuista takuista.

'Kehotamme myös asiakkaita lukemaan käyttöehdot ennen laajennetun takuun ostamista, koska heidän oikeutensa palauttaa, korjata tai vaihtaa tuote saattaa jo kuulua kuluttajansuojalain piiriin.'

Katso Myös: