Älä osta tai myy lippuja Viagogon kansanedustajat varoittavat - kuinka saat kaikki rahat takaisin

Lipunmyynti

Horoskooppi Huomenna

Monet fanit, jotka ostivat lippunsa Viagogosta, huomasivat myöhemmin, etteivät he olleet laillisia(Kuva: Newsline Media)



Kansanedustajat ovat varoittaneet asiakkaita välttämään kiistanalaisen Viagogo -lippusivuston käyttämistä ostosten tekemiseen.



Digitaali-, kulttuuri-, media- ja urheilukomitean (DCMS) komitea sanoi tänään julkaistussa raportissa, että brittien ei pitäisi 'ostaa tai myydä lippuja' alustan kautta sen jälkeen, kun se on rikkonut tuomioistuimen määräystä.



Se sanoi, että verkkosivusto on 'aiheuttanut ahdistusta liian monille musiikin faneille liian kauan' ja että ihmisten tulisi välttää se.

Kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) vahvisti marraskuussa 2018 tuomioistuimen määräyksen Viagogoa vastaan ​​- varoitti siitä lisäämään vastuuvapauslausekkeita, jotka varoittavat asiakkaita istuimen yksityiskohdista ja mahdollisista riskeistä, jotka johtuvat tapahtuman ovelta kääntymisestä.

Se ryhtyy kuitenkin edelleen oikeustoimiin 'vakavien huolenaiheiden' vuoksi. Sivusto ei noudata määräystä.



DCMS -komitean puheenjohtaja Damian Collinsin kansanedustaja sanoi: ”Huonot kokemukset lippujen jälleenmyyntialustoista heikentävät luottamusta teollisuuteen, pienemmät musiikkipaikat sulkeutuvat ennennäkemättömällä nopeudella ja lahjakkuusputken tulevaisuus on vaarassa.

Jopa Martin Lewis on varoittanut aiemmin käyttämästä riskialtista verkkosivustoa (Kuva: Sunday NEWSAM)



”Kehotamme hallitusta tarkistamaan sen lain tehokkuutta, jonka tarkoituksena on estää kuluttajia huijaamasta ostaessaan lippuja live-konsertteihin.

”Hallituksen ei pitäisi luottaa vapaaehtoisten ryhmien työhön ottamaan vastaan ​​jättiläisiä lippujen jälleenmyyntimarkkinoilla, vaan varmistettava, että hyväksikäyttö lopetetaan tehokkaasti ja että lippujen ostajille tehdään enemmän avoimuutta ja korvauksia, jos asiat menevät pieleen.

'' DCMS -komitea on tänään ottanut erittäin epätavallisen askeleen ja varoittanut yleisöä käyttämästä suurta toissijaista lippusivustoa, kunnes se on täysin kuluttajalainsäädännön mukainen. ''

Raportissa kansanedustajat varoittavat jyrkästi Viagogon verkkosivujen käyttämisestä: '' Uskomme, että Viagogo ei ole vielä osoittautunut luotettavaksi operaattoriksi, koska se on vastustanut noudattamista, tuomioistuimen määräyksiä ja parlamentaarista valvontaa sekä kuluttajansuojalainsäädännön rikkomista.

'' Olemme huolissamme siitä, että tämän työn aikana kuluttajat ovat edelleen alttiita sivuston harhaanjohtaville myyntikäytännöille. On ehdottoman välttämätöntä, että CMA toimii nopeasti ja päättäväisesti saattaakseen Viagogon kuluttajalainsäädännön mukaiseksi, ja ennen kuin se tekee niin, suosittelemme yleisöä olemaan ostamatta tai myymättä lippuja Viagogon kautta. ''

Maaliskuun 5. päivänä CMA julkaisi lausunnon, jossa todettiin huolenaiheita Viagogon vaatimustenmukaisuudesta sanomalla, että se valmistautuu ryhtymään oikeustoimiin pyytääkseen tuomioistuinta etsimään yrityksen halveksivasti aiemman tuomioistuimen määräyksen noudattamatta jättämisestä.

Sadat asiakkaat eivät ole voineet käyttää lippujaan ostettuaan esityksen (Kuva: Newsline Media)

Kansanedustajat sanoivat, että erityisesti Viagogo aiheutti ahdistusta liian monille musiikin ystäville liian pitkään, ja viittasivat turhautuneisuuteensa siitä, että yritys ei halunnut tulla komitean eteen todistamaan.

He ovat nyt kehottaneet hallitusta selvittämään, miten se aikoo tarkistaa vuoden 2018 lippumyynnin rajoitusten rikkomisen tehokkuutta ja julkaista tarkistuksen säännöistä.

Se haluaa, että faneille annetaan nopeampi ja helpompi prosessi toissijaisten liputuskiistojen ratkaisemiseksi, koska huonot kokemukset voivat vaarantaa ihmisten nautinnon elävästä musiikista ja tuhlata rahaa teollisuudesta.

'Mitä tulee live -esitykseen, on järkyttävää kuulla, että grime -taiteilijat kohtaavat edelleen ennakkoluuloja, jotka voivat haitata yhden menestyksekkäimmän musiikkiviennimme menestystä', Collins lisäsi.

'' Tarvitaan kiireellisiä toimia, jos elävän musiikin teollisuus haluaa edelleen vaikuttaa merkittävästi sekä maan talouteen että kulttuurielämään. Odotamme myös, että musiikkiteollisuus varmistaa, että tarpeeksi ylhäältä tuotettua suurta rahaa löytää tiensä ruohonjuuritason tasolle uusien kykyjen tukemiseksi. Sitä tapahtuu urheilun kanssa, miksi ei musiikkia?

Viagogon tiedottaja sanoi: 'Olemme pettyneitä siitä, että DCMS on nimennyt meidät erityisesti, kun sadat tuhannet brittiläiset käyttävät palveluamme ostaakseen ja myydäkseen lippuja suosikki live -tapahtumiinsa päivittäin eivätkä koskaan kokisi ongelmia. Tarjoamme korvaamatonta palvelua Yhdistyneen kuningaskunnan kuluttajille antamalla heille pääsyn tapahtumiin Isossa -Britanniassa ja kaikkialla maailmassa.

'' Tapahtumissa, jotka kuuluvat 1 prosenttiin vuosittain, jos asiakkailla on ongelma, valtaosa tapauksista johtuu tapahtuman järjestäjien asettamista kohtuuttomista ja mahdollisesti laittomista rajoituksista yksinkertaisesti siksi, että asiakkaat ovat päättäneet ostaa liput kilpailijaltaan.

'' Olemme noudattaneet ja jatkamme ehdottomasti rakentavaa yhteistyötä CMA: n kanssa tehdäksemme lisäkorjauksia tarpeen mukaan, asettamalla samalla kaikki alustoa käyttävät ostajat ja myyjät etusijalle. ''

Mitä tehdä, jos Viagogo on sinulle velkaa?

Voit tehdä tämän, jos olet huolissasi siitä, että olet maksanut lipun, joka ei toimi (Kuva: Getty Images)

Tässä on joitain toimenpiteitä, joita voit tehdä, jos olet huolissasi siitä, että Viagogo on kohdellut sinua huonosti tai jättänyt sinut taskusta.

  1. Ota yhteyttä Viagogoon ja eskaloi huolesi - voit puhua heille numerosta 020 31376080 tai sähköpostitse customerserviceuk@viagogo.com .

  2. Jos sinulla ei ole onnea, älä pelkää puhua heille sosiaalisessa mediassa, kuten viserrys .

  3. Jos olet suorittanut maksun, jota katut nopeasti, voit ottaa yhteyttä kortin myöntäjään tai pankkiin ja pyytää häntä estämään sen. Tämä riippuu siitä, kuinka pian teet pyynnön maksun suorittamisen jälkeen.

  4. Jos luulet, että sinulle on myyty petollinen lippu, kerro siitä pankillesi tai rakennusyhteisöllesi ja ilmoita siitä Toiminta Petos .

  5. Jos lippusi ei ollut aito ja sinulla ei ole onnea päästä Viagogoon, pyydä pankkiasi yrittämään saada takaisin rahat Takaisinperintä tai kysy luottokorttisi myöntäjältä palautusta kohdan 75 kautta.

  6. Sinulla on myös oikeus soittaa paikalliselle Kansalaisten neuvoja tehdä valitus. Heidän tulee nostaa tapauksen numero ja lähettää se paikallisille kauppastandardeille, jotka tutkivat asian.

  7. Pidä kirjaa: Pidä kirjaa kaikesta kirjeenvaihdostasi, ota kuvakaappauksia, hanki nimet ja kaikki muut todisteet hyvitysvaatimuksesi tueksi.

Lue lisää

vuoden 2020 tietokilpailu
Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Katso Myös: