DVLA varoittaa kaikkia britti -kuljettajia kalliista lisenssihuijaussivustoista

Autot

Horoskooppi Huomenna

DVLA: n mukaan 1200 asiakasta on havainnut ongelman viime tammikuusta lähtien

DVLA: n mukaan 1200 asiakasta on havainnut ongelman viime tammikuusta lähtien(Kuva: Getty Images/iStockphoto)



parhaiten palkatut työpaikat Yhdistyneessä kuningaskunnassa ilman pätevyyttä

Autoilijoita kehotetaan välttämään kanavanvaihtosivustoja, jotka veloittavat DVLA: n maksuttomasta toiminnasta, kuten lisenssin osoitteen muuttamisesta.



DVLA: n mukaan verkkosivustot tarjoavat usein myös apua V5C -ajoneuvojen rekisteröintitodistusten antamisessa tai ajokortin uusimisessa 70 vuoden iästä lähtien.



Kaikki nämä voidaan tehdä ilmaiseksi DVLA -verkkosivustolla, mutta se ei ole pysäyttänyt röyhkeitä verkkosivustoja, jotka yrittävät ansaita rahaa kuljettajilta & apos; kulut.

Nämä toissijaiset verkkosivustot tarjoavat aidosti mainostamiaan palveluita - he vain veloittavat.

Vaikka DVLA veloittaa palvelusta, kopioivat verkkosivustot pyytävät vielä enemmän.



Esimerkiksi ajokortin uusiminen DVLA -sivustolla maksaa 14 puntaa, mutta muualla jopa 60 puntaa.

Jos DVLA -palveluita tarjoavalla verkkosivustolla ei mainita gov.uk & apos; osoitepalkissa, ole varovainen

Jos DVLA -palveluita tarjoavalla verkkosivustolla ei mainita gov.uk & apos; osoitepalkissa, ole varovainen (Kuva: Getty Images/iStockphoto)



DVLA: n mukaan 1200 kuljettajaa on ottanut yhteyttä asiaan liittyen tammikuusta 2020 lähtien.

MoneySavingExpert -apulaispäätoimittaja Guy Anker sanoi: 'Nämä kopiointisivustot eivät ole laittomia, mutta ne pukeutuvat laillisiin verkkosivuihin ja käyttävät älykkäitä temppuja, jotta ne näkyvät korkeammalla hakukoneissa.

'He saavat sinut täyttämään lomakkeet, mikä ei vaadi sinulta enempää työtä kuin jos olisit tehnyt sen itse virallisten sivustojen kautta, ja sitten he maksavat yli' hallinnosta 'tai' palveluista ' - mikä on oikeastaan ​​vain sen välittämistä asianomaiselle elimelle ilman ylimääräistä työtä. ''

Sivustot, jotka tarjoavat apua ajokorttien uusimisessa 70 vuoden iästä alkaen - ja paljon muuta

Sivustot, jotka tarjoavat apua ajokorttien uusimisessa 70 vuoden iästä alkaen - ja paljon muuta (Kuva: Getty Images)

Jos DVLA-palveluita tarjoavalla verkkosivustolla ei ole 'gov.uk' osoiterivillä, se on punainen lippu, joka voi veloittaa nämä lisämaksut.

Toinen merkki on se, että sinulta kysytään rahaa jostakin, mikä oli sinulle aiemmin ilmaista - kuten auton lokikirjan päivittämisestä, kun muutat kotiin.

DVLA: n toimitusjohtaja Julie Lennard sanoi: 'Gov.uk on ainoa sivusto, josta asiakkaat löytävät viralliset palvelumme, joista monet ovat ilmaisia. Sinulta saatetaan veloittaa lisämaksu, kun käytät muita verkkosivustoja, jotka tarjoavat palveluja, jotka eivät ole yhteydessä DVLA: han. '

Viime viikolla lähes miljoonaa autoilijaa ja pyöräilijää varoitettiin, etteivät ne voi käyttää vakiovarusteena olevaa bensiiniä maksaa enemmän tai vaarantaa moottorivaurion .

Normaalia bensiiniä kutsutaan nimellä E5, mikä tarkoittaa, että siinä on 5% bioetanolia, mikä on ympäristön kannalta parempi kuin 100% bensiinin käyttö.

Syyskuusta lähtien standardibensiini on E10 ja sisältää 10% bioetanolia.

Kaikki vuodesta 2011 lähtien valmistetut autot ja moottoripyörät ovat yhteensopivia E10: n kanssa, kuten useimmat 1990 -luvun lopultakin, mutta hallitus on varoittanut, että noin 5% ajoneuvoista ei ole.

Tämä tarkoittaa 935 000 autoa ja 63 500 moottoripyörää.

Hallituksen verkkosivusto antaa sinulle mahdollisuuden tarkista, voiko ajoneuvosi ajaa E10 -moottorilla .

Sinun on tiedettävä ajoneuvon malli, moottorin koko ja valmistusvuosi.

Katso Myös: