Englannin fanien voittoisa reaktio rasistiseen hyväksikäyttöön Bulgariassa

Jalkapallo

Horoskooppi Huomenna

Englannin pelaajat uhkasivat poistua kentältä sen jälkeen, kun Bulgarian tunnetut fanit näyttivät natsi -tervehdykseltä heidän Euro 2020 -karsinnassaan Sofiassa.



Kolme lionia & apos; kapteenin Harry Kaneen johtamat tähdet ottivat ennennäkemättömän aseman, kun musta joukkuetoveri Raheem Sterling joutui bigottien uhriksi.



Kane keskeytti pelin 25 minuutin kuluttua, kun Raheem Sterling kaatui vapaapotkusta ja joutui sanomaan 'go be a right wing ele & & apos; katsomoiden bulgarialaisesta osasta.



Peli keskeytettiin kahdesti, ja joukko kotifaneja kantoi mukanaan Lautan armeijaa. lippu ja pukeutunut mustaan ​​- heitettiin ulos stadionilta.

Ensimmäisellä kerralla stadionin kuuluttaja kertoi harvalle 10 000 yleisölle ensin bulgariaksi ja sitten englanniksi: 'Huomio. Tämä on tärkeä ilmoitus rasistisen käyttäytymisen vuoksi, joka häiritsee peliä.

- Tuomari on ilmoittanut, että pelaajat keskeyttävät ottelun. Rasismia ei suvaita ja peli hylätään, jos rasismi jatkuu.



'Auta kaikkia nauttimaan pelistä ja sano ei rasismille.'

Englannin ottelu Bulgarian kanssa keskeytettiin kahdesti rasismin vuoksi ensimmäisellä puoliskolla (Kuva: Andy Commins / )



isoveljen koe-esiintymiset 2014

Englanti, 2-0 johtoon tuolloin Marcus Rashfordin ja Ross Barkleyn maalien jälkeen, ja teki sitten kolmannen Barkleyn kautta muutamassa sekunnissa pelin alusta.

Sterling antoi sitten parhaan vastauksen bigotteille - neljäs tavoite nosti Englannin 4-0 -puoliajalla, ennen kuin hän sai viidennen toisella puoliajalla.

tescon aukioloajat pyhäpäivisin maanantaina 2012

Rasisminvastainen ilmoitus tehtiin 28 minuuttia, ja se sai bulgarialaisen yleisön osuuksia - ja 3800 Englannin fanin suosionosoituksia.

UEFA oli määrännyt 5000 istumapaikkaa Sofian 46340-paikkaiselle Vasil Levski -stadionille sulkeutumaan ottelussa Kosovon ja Tšekin otteluissa tapahtuneiden kilpailurikkomusten vuoksi.

Bulgarian faneja varoitettiin ilmoituksella stadionilla (Kuva: Toimintakuvat Reutersin kautta)

Englannin tähdet olivat sitoutuneet seisomaan ja noudattivat kolmivaiheista menettelyä, jos rasistisia lauluja kuultiin. Tämä on ensimmäinen kerta kansainvälisessä ottelussa, jossa tällainen varoitus on annettu tuomarin, kroaatin Ivan Bebekin, managerin Gareth Southgaten ja neljännen tuomarin välisen keskustelun jälkeen.

Peli keskeytettiin jälleen 43 minuutilla, jälleen näyttämöllä olevien eleiden vuoksi.

Englannin fanit vastasivat laulaen 'sinä rasisti b *******, tiedät mitä olet' ja 'Kuka laittoi pallon rasisteihin & apos; netto? Raheem f ***** g Sterling ', kun he tukivat pelaajiaan seisomisen jälkeen.

Kolme lionien fani Carol Perrin, 54, sairaanhoitaja Stockton-on-Teesistä, Co Durham, pelissä miehensä Kevinin kanssa tuki pelaajia & apos; rohkea liike. 'Luulen, että tulee aika, jolloin sinun on tehtävä kanta', hän sanoi.

'Mikään ei todellakaan tapahdu tuulettimien vaihtamisessa. käyttäytymistä, eikä se vain estä ihmisiä. Näin saat viestin perille.

Bulgarian kapteeni pyysi faneja lopettamaan käyttäytymisensä puoliajalla (Kuva: itvfootball/Twitter)

'Kyse on periaatteesta, ja jos olet musta pelaaja, sinun on asetettava itsesi heidän kenkiinsä. Kuvittele, miltä heidän tulee tuntea tässä asemassa? Uskon, että muun joukkueen pitäisi tukea heitä. '

Tuulipuistoteknikko Kevin - tunnetaan nimellä & regos & apos; - sanoi yksinkertaisesti: 'Se on oikein. Sinun pitäisi tehdä se, vaikka olisit karsinnan partaalla ja olisit 4-0 ja kaksi minuuttia jäljellä.

tina malone jon venables kuva

'Minäkin tuen heitä, ja olisin tukenut heitä, jos he olisivat lähteneet pois'

Stadionin tyhjä alue merkitty & apos;#Equalgame respect & apos; bannereita, peliä pelattiin harvan 10000 yleisön edessä ja kolme neljäsosaa istuimista tyhjillään.

Pelaajat osallistuivat pitkiin keskusteluihin virkamiesten kanssa (Kuva: Toimintakuvat Reutersin kautta)

Tilintarkastaja Brad Morris, 22, Blackburn, Lancs., Joka matkusti Prahaan nähdäksemme Tšekin tappion 2-1.

'Jos olisit musta, olisit täysin erilainen. Se on heidän valintansa.

`` Kukaan ei voi todella ymmärtää, miten sen täytyy olla, kun sinua kohdellaan. ''

Southgate oli luvannut noudattaa Uefa -protokollaa, jos rasistisia lauluja olisi. Tämä vaatii: kehotusta lopettaa PA -järjestelmä, pelin väliaikainen keskeyttäminen, jos väärinkäyttö jatkuu, sitten ottelun hylkääminen, jos vastausta ei edelleenkään saada.

Eilen illalla stadionin kuuluttaja kertoi yleisölle kello 20–45 minuuttia ennen kuin lähti lähes tyhjälle stadionille: ”Muista, ettei rasismille ole sijaa.”

Englannin fanit tukivat pelaajiaan Sofiassa ja iskivät vastustajiaan (Kuva: Andy Commins / )

Mutta nuori musta -Englanti -tähti Tammy Abraham oli varoittanut ennen peliä, että Kolme leijonaa ovat valmiita marssimaan yhdessä heti, kun väärinkäyttö on kuultu. Hän sanoi: Meillä on ollut kokouksia asiasta ja olemme koskeneet perusta siihen, miten tilanteeseen tulisi suhtautua.

- Harry Kane jopa sanoi, että jos se tapahtuu, emmekä ole tyytyväisiä siihen, me kaikki poistumme kentältä yhdessä. Se on joukkueasia.

Älä eristä yhtä ihmistä. Harry esitti kysymyksen kolmen vaiheen läpikäymisen sijaan.

ed sheeran tatuoija

- Jos emme ole tyytyväisiä joukkueena, päätämme pysyä kentällä vai ei.

Bulgarian jalkapalloliitto kritisoi rajusti Englannin pelaajien asemaa ja vaati, että heillä ei ollut huonoja tuloksia rasismista kansainvälisissä peleissä.

Stadioni oli jo osittain suljettu rangaistuksena rasismista (Kuva: PA)

Mutta Pavel Klymenko, Faren kattojärjestöstä, joka taistelee jalkapallo-eriarvoisuutta vastaan, sanoi: 'Bulgarian jalkapalloa ovat soluttautuneet äärioikeistolaiset ryhmät, jotka käyttävät stadioneja levittääkseen vihansa.

- Olemme yrittäneet tehdä yhteistyötä Bulgarian FA: n kanssa tehdäksemme enemmän positiivisia asioita, mutta he eivät ole kiinnostuneita. He eivät ole edes vastanneet kirjeisiimme. '

Bulgarian jalkapallossa on tapahtunut noin kymmenkunta korkean profiilin rasistista tapahtumaa viimeisten 18 kuukauden aikana, kun fanit käyttävät hyväkseen mustia pelaajia tai paljastavat syrjiviä tai natsi -bannereita.

Viime vuoden Bulgarian Cup -finaalissa yhden nuoren pojan nähtiin antavan natsien tervehdyksiä, kun taas toinen näytti hakaristia rinnassaan. Pelissä on useita Fare -edustajia koti -fanien keskuudessa seuraamaan ja raportoimaan kaikista rasismitapauksista.

Yhdessä muiden kampanjoijien kanssa järjestö on vaatinut kieltomääräysten antamista rasistiseen tai syrjivään käytökseen syyllistyneille ja bulgarialaisen FA: n yhteistä pyrkimystä kouluttaa ja pitää yhteyttä faneihin.

Phil Mitchell lähtee Eastenderista

Bulgaria oli tehnyt valituksen Uefalle ennen ottelua (Kuva: Toimintakuvat Reutersin kautta)

Lue lisää

Englanti kärsii rasistisesta hyväksikäytöstä Bulgariassa
UEFA syyttää Bulgariaa ja Englantia Kolme lionia rodullista hyväksikäyttöä Bulgariassa FA: n lausunto rasismin jälkeen FIFA: n presidentti vaatii elinkaaria

Klymenko: ”Meillä ei ole edes säännöstä kieltomääräyksistä Bulgarian jalkapallossa. Vaikka tekijät tunnistetaan, he jatkavat otteluissa. Kysymys kuuluukin, onko Bulgarian FA: n sisällä halukkuus tehdä mitään rasismin ja syrjinnän parissa? ''

Edellisen kerran Englanti pelasi Sofiassa vuonna 2011, Uefa rangaisti kotimaata faniensa rasistisen laulamisen jälkeen.

Bulgarian FA: n tiedottaja kuitenkin vaati, että he olivat tehneet kovasti töitä estääkseen rasistisen hyväksikäytön sen kansallisessa pelissä.

Hristo Zapryanov sanoi, että 2000 esitteitä, joissa oli kylttejä, on myös paikalla stadionilla, jotka varoittavat katsojia '' oikeasta käytöksestä ''. .

Zapryanov lisäsi: ”Heidät pidätetään ja heitä käsitellään. Kaikki ovat tietoisia siitä, että Englanti -ryhmä on erittäin herkkä tähän ongelmaan edellisten pelien ongelmien vuoksi. ''

Bulgarian FA: n presidentti Borislav Mihaylov kirjoitti Uefalle valituskirjeen, jossa hän syytti Englantia 'loukkaavista, epäoikeudenmukaisista' ja 'halventavista' kommenteista bulgarialaisista faneista.

Katso Myös: