Eniten ja vähiten suosituimmat asunnon ostopaikat Britanniassa – onko sinun kaupunkisi listalla?

Raha

Horoskooppi Huomenna

Kiinteistömarkkinat hallitsivat uutisia jälleen viime viikolla, kun Englannin keskuspankki ilmoitti toisesta koronnosto Iso-Britanniassa.



Nykyisen koron ollessa 1,75 % - suurin nousu 27 vuoteen - yhdistettynä a elinkustannuskriisi , mahdollisten asunnonostajien on vaikea pitää kiinni budjetista ja saada jalkansa kiinteistöportaille.



Zoopla kaiveli ja löysi Iso-Britannian suosituimmat ja vähiten suosituimmat asunnon ostopaikat.



Bradford väitti ykkössijan suosituimmaksi, ja se rekisteröi 98 prosentin kasvun ostajien kysynnässä viimeisen viiden vuoden aikana.

Wolverhampton ja Warrington seurasivat tiiviisti toisella ja kolmannella sijalla kirjaten kasvun 91 % ja 70 %. Top 5:n päätteeksi olivat Reading (69 %) ja Oldham (65 %).

Heidän tutkimuksensa mukaan asuntojen kysyntä on nyt 25 prosenttia keskimääräistä korkeampi kuin viisi vuotta sitten, ja keskimääräinen koti maksaa nyt 256 600 puntaa, mikä on 19 700 puntaa enemmän kuin vuotta aiemmin.



Poptähti Zayn Malikin ja taiteilija David Hockneyn kotikaupunki nauttii hetkestään auringossa, mutta tämä Shropshiren kaupunki paljastettiin vähiten suosituksi asunnon ostopaikaksi.

Kun kysyntä oli -16%, Shrewsbury paljastui vähiten suosituksi, sen jälkeen Itä-Lontoo -12% ja Lounais-Lontoo -5%.



Pohjois-Lontoossa on myös 10 vähiten suositun paikan lista, ja se rekisteröi vain 1 %:n kasvun ostajien kysynnässä viimeisen viiden vuoden aikana.

Mitä markkinoilla on edessä?

Zooplan mukaan asuntojen kysynnän odotetaan heikkenevän ensi vuonna asuntolainakorkojen noustessa kasvuvauhdin ennustetaan tasaantuvan 5 prosenttiin vuoden 2022 lopussa.

neljä sängyssä voileipä

Merkittäviä hintojen laskua ei kuitenkaan ole odotettavissa, sillä vaikka asuntomarkkinat eivät ole immuuni, se on paljon paremmassa kunnossa sää taloudellinen vastatuuli kuin aiempina sykleinä.

Lontoo on edelleen Ison-Britannian edullisin asuntomarkkina asuntojen hinnat ovat 11,6-kertaiset keskiansiot ja hinnat nousevat hitain 4 %.

Richard Davies, MD, Chestertons, sanoo: 'Yksi liikkeellepaneva tekijä talonmetsästäjien takana, jotka haluavat muuttaa ennemmin tai myöhemmin, ovat korot.

'Kun Englannin keskuspankki on nostanut korkoja useammin kuin kerran tänä vuonna, monet ostajat ovat saaneet vahvemman kiireellisyyden tunteen.'

'Toinen syy, joka lisää ostajien tiedusteluja, on se, että markkinoilla tapahtuu pandemian jälkeistä uudelleenjärjestelyä. Covidin aikana monet talonmetsästäjät keskeyttivät etsintönsä prioriteettien muuttuessa.

'Nyt ostajat ovat palanneet ja haluavat tehdä muuttonsa todeksi.'

'Lisäksi meillä on myös kansainvälisiä opiskelijoita, kansainvälisiä ostajia ja toimistotyöntekijöitä, jotka tarvitsevat pied-à-terrea lähemmäs työtä uudelleen.'

Katso Myös: