Unohdetun James Bulger -tapauksen perhe löysi tappajan, joka hukkasi taaperonsa Facebookiin 'nauttien uudesta elämästä'

Uk News

Horoskooppi Huomenna

RIP - Taaperon uhrin kauhistunut perhe löysi Facebookista Skotlannin unohdetun James Bulgerin tappajan



Kolme vuotta ennen James Bulgerin murhaa järkytti Britanniaa, oli samanlainen kauhea rikos, joka on unohdettu.



Elokuussa 1990 Jamie Campbell houkutteli isoäitinsä puutarhasta Richard Keith - 11 -vuotias -, joka löi häntä tikuilla ja kivillä ennen kuin hukutti hänet palovammaan.



andrew ridgeley keren woodward

Jamien perheen mukaan tapaus muistuttaa James Bulgeria, jonka Jon Venables ja Robert Thompson murhasivat sen jälkeen, kun hänet oli kaapattu Merseysiden ostoskeskuksesta vuonna 1993.

Mutta vaikka Jamesin traagisesta kuolemasta tuli yksi brittiläisen oikeushistorian korkeimmista profiileista - se osui otsikoihin jälleen viime viikolla, kun Venables vangittiin lasten hyväksikäyttökuvista - Jamien sukulaisten mielestä heidän ahdingonsa on jätetty huomiotta.

Ja he olivat järkyttyneitä tällä viikolla, kun he huomasivat Facebookissa, että Keith - jota emme ole päättäneet kuvata - asui avoimesti Skotlannissa omalla nimellään ja nautti elämästä tyttöystävänsä kanssa.



Richard Keith hukkasi Jamie Campbellin, kun tappaja oli vain 11 -vuotias (Kuva: päivittäinen ennätys)

Jamien serkku Kimberley McPhillips kertoi Daily Recordille: Ei vain näytä oikealta, että hän saa olla Facebookissa julkisella profiililla, jossa uhrin perhe voi nähdä hänen aloittavan uuden elämän.



Tiedän, että tätini ja setäni surra yhä joka päivä. He eivät koskaan pääse yli Jamien menettämisestä - tämä tuntuu heille iskusta kasvoihin.

Lähetettyäni sosiaaliseen mediaan pyysin ihmisiä olemaan unohtamatta Jamien tapausta Jon Venablesille annetun huomion valossa, sain satoja viestejä.

- Oli todella järkyttävää huomata, että Keith asui Skotlannissa omalla nimellään eikä hoitaessaan maailmaa.

Serkku Kimberley McPhillips sanoo, että Jamien vanhemmat eivät koskaan pääse yli menettämisestä

En halua kostoa, mielestäni hänelle pitäisi antaa toinen henkilöllisyys ja kertoa, ettei hän voi käyttää sosiaalista mediaa. Pyydämme vain pientä huomiota uhreihin.

Emme koskaan unohda Jamieta. Hän on vakituinen perheessämme, perheessämme on kuvia hänestä.

James Bulgerin tapaus oli valtava ja kaikki muistavat sen. Se on hyvin järkyttävää sen kauhun takia, mitä perhe kävi läpi. Mutta se saa minut aina ajattelemaan, mitä perheeni on kokenut.

Se järkytti minua, koska sen näkeminen tuo kaiken takaisin ja haluan vain pitää Jamien muistin elossa.

Se on outoa, koska tapauksissa on niin paljon yhtäläisyyksiä, mutta kukaan ei muista Jamieamme.

Jamie oli leikkimässä lähellä isoäitinsä kotia Drumchapelissa, Glasgow'ssa, kun hän katosi.

Silminnäkijät sanoivat nähneensä hänet vanhemman pojan kanssa Garscaddenin palovamman lähellä. Nainen ja hänen ystävänsä löysivät hänet makaamalla kasvonsa alaspäin suuren kiven yli, jossa oli 14 haavaa päähän ja kaulaan.

Kuvassa Kimberley traagisen serkkunsa Jamien kanssa

Ennen oikeudenkäyntiä kävi ilmi, että Keith oli hyökännyt toiselle kolmivuotiaalle Drumchapelissa kirjoitusveitsellä ja lyönyt häntä.

Hänet pidätettiin rajoittamattomasti, kun hänet tuomittiin syyllisestä murhasta, ja hän vietti kahdeksan vuotta Kerelawin turvallisessa yksikössä Stevenstonissa, Ayrshiressä.

Mutta tappaja vapautettiin 20 -vuotiaana tammikuussa 1999 ehdonalaislautakunnan päätöksen jälkeen.

Venablesin vangitsemisen jälkeen tällä viikolla Kimberley, 31, jakoi Facebook -viestinsä muistaakseen serkkunsa.

Hän kirjoitti: Kun katsoin ohjelmaa (James Bulgerista), he vertasivat sitä Norjassa tapahtuneeseen tarinaan ja ajattelin: 'Se tapahtui täällä eikä se ollut niin kaukana.'

Ihmiset eivät muista sitä - monet ihmiset muistavat, mutta he ovat eri sukupolvea. Yhteisön ihmiset muistavat, koska olemme niin tiivis yhteisö.

Halusin vain jakaa sen, koska Jamien tarina on tärkeä ja se on tiedettävä. Kyse ei ole oikeuden etsimisestä tai kostosta - vain Jamien muistin pitämisestä hengissä.

Kimberley, joka oli samanikäinen kuin Jamie, kutsui häntä pieneksi auringonpaisteeksi ja sanoi haluavansa kertoa hänelle kuinka suloinen ja hauska hän oli.

Hän lisäsi: Bulger -tapauksen nimet ovat kuuluisia, mutta kukaan ei tiedä, mitä Richard Keith on tehnyt, eikä kukaan tiedä Jamien nimeä.

mikä Peter kayssa on vikana

Keith vietti yhdeksän vuotta Kerelawissa, sitten hänet vapautettiin - luuletko, oliko oikeutta todella tehty. Hän alkaa elää elämäänsä ja rauhaa, eikä kukaan tiedä kuka hän on tai mitä hän on tehnyt.

Tätini ja setäni ovat ikuisesti sydämen särkyneitä. He ovat kaksi vahvimpia ihmisiä, joita tunnen, ja he elävät sen kanssa joka päivä.

Hänen tätinsä ja setänsä Kim ja Robert Gallagher kasvattivat Jamien ja hänen kolme sisartaan, kun heidän äitinsä kuoli tulipalossa.

Kun Keith vapautettiin vuonna 1999, Kim sanoi: Keith on paha ydin ja et voi parantaa pahaa. En kestä ajatusta hänen juoksevan kaduilla.

Katso Myös: