Fernando Alonso korvaa Sebastian Vettelin Aston Martinissa Germanin eläkkeelle jäämisen jälkeen

Formula 1

Horoskooppi Huomenna

Kaksinkertainen Formula 1 -maailmanmestari Fernando Alonso korvaa eläkkeelle jäävän legendan Sebastian Vettelin Aston Martinissa kaudella 2023.



Vettel, joka voitti neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta Red Bullilla vuosina 2010–2013, ilmoitti lopettavansa tämän kauden 2022 lopussa ennen kilpailua. Unkarin Grand Prix. 35-vuotias mies mainitsi roolinsa vanhempana ja aviomiehenä tärkeimpinä syinä, miksi hän jäi pois moottoriurheilusta, sekä hänen suuren kiinnostuksensa ilmastonmuutoksen torjuntaan.



Tuloksena, saksalainen jätti avoimeksi Aston Martinin ja brittiläinen asu on siirtynyt toiseen kilpa-ikoniin Alonsossa. Espanjalainen liittyy Aston Martiniin kauden päätyttyä ja lähtee Alpinesta kahden vuoden kuluttua.



Alonso palasi F1-sarjaan Alpinen kanssa viime kaudella kahden vuoden tauon jälkeen. Hänen sopimuksensa oli määrä uusia kauden lopussa, ja Oscar Piastrin tulevaisuutta koskevat huhut hämärtävät hänen tulevaisuuttaan, Alonso on hypännyt laivalla Aston Martiniin.

'Tämä Aston Martin -tiimi käyttää selvästi energiaa ja sitoutumista voittoon, ja siksi se on yksi Formula ykkösten jännittävimmistä joukkueista tänään', 41-vuotias sanoi. ”Olen tuntenut [omistaja Lawrence Strollin] ja [kuljettaja Lance Strollin] monta vuotta, ja on hyvin ilmeistä, että heillä on kunnianhimoa ja intohimoa menestyä Formula 1:ssä.

'Olen nähnyt, kuinka tiimi on järjestelmällisesti houkutellut mahtavia ihmisiä voittavilla sukutauluilla, ja olen tullut tietoiseksi valtavasta sitoutumisesta uusiin tiloihin ja resursseihin Silverstonessa. Kukaan Formula ykkösissä tänään ei osoita suurempaa visiota ja ehdotonta sitoutumista voittoon, ja se tekee siitä todella jännittävän mahdollisuuden minulle.



  Fernando Alonso liittyy Aston Martiniin Sebastian Vettelin tilalle, kun hänen sopimuksensa Alpinen kanssa päättyy kauden lopussa.
Fernando Alonso liittyy Aston Martiniin Sebastian Vettelin tilalle, kun hänen sopimuksensa Alpinen kanssa päättyy kauden lopussa. ( Kuva: REUTERS)

Alonso on tehnyt vaikutuksen ruudukkoon palattuaan ja saavutti jopa palkintokorokkeen vuoden 2021 Qatarin GP:ssä. Espanjalaisen kerrotaan liittyneen Aston Martiniin 'monivuotisella sopimuksella'.

Joukkueen omistaja Lawrence Stroll siirtyi nopeasti turvatakseen Alonson palvelut sen jälkeen, kun Vettel kertoi joukkueelle päätöksestään lopettaa viime viikolla. Alonso ajaa yhdessä Lance Strollin kanssa, joka on ollut heidän kanssaan vuodesta 2019.



Kanadalaisen isä Lawrence on investoinut voimakkaasti Aston Martiniin pyrkiessään tekemään heistä monivuotisia kilpailijoita. Hän rakentaa valtavaa laajennusta heidän tehtaalleen Silverstonessa, ja Alonso on epäilemättä vaikuttunut osoittamasta investoinnista ja sitoutumisesta.

'Minulla on edelleen nälkä ja kunnianhimo taistella ollakseni kärjessä, ja haluan olla osa organisaatiota, joka on sitoutunut oppimaan, kehittymään ja menestymään', Alonso lisäsi. 'Me kaikki arvostamme sitä, että edessä on paljon tehtävää ja että meidän on käytettävä kaikki energiamme työskennellessämme suorituskyvyn löytämiseksi.

  Fernando Alonso on sijoittunut pisteisiin kahdeksassa viimeisessä kilpailussa kaudella 2022
Fernando Alonso on sijoittunut pisteisiin kahdeksassa viimeisessä kilpailussa kaudella 2022 ( Kuva: REUTERS)

Luuletko, että Aston Martin teki oikean päätöksen korvaamalla Sebastian Vettelin Fernando Alonsolla? Kerro meille

'Intohimo ja halu esiintyä, joita olen nähnyt, vakuuttavat minut säilyttämään nautinnon ja sitoutumiseni urheiluun. Aion voittaa uudelleen tässä lajissa, ja siksi minun on tartuttava tilaisuuksiin, jotka minusta tuntuvat oikealta.

Kun Strollilta kysyttiin Alonson hankinnasta, hän ei juurikaan yrittänyt salata innostustaan. Hän sanoi: 'Olen päättänyt tuoda yhteen parhaat ihmiset ja kehittää oikeat resurssit ja organisaatio menestyäkseni tässä erittäin kilpailukykyisessä urheilulajissa, ja nämä suunnitelmat ovat nyt muotoutumassa Silverstonessa.

”Näin siksi tuntui luonnolliselta kutsua Fernando mukaan voittavan tiimin kehittämiseen, ja totesimme viimeaikaisissa keskusteluissamme hyvin nopeasti, että meillä on samat tavoitteet ja arvot, ja oli loogista ja helppoa vahvistaa haluamme työskennellä yhdessä. .”

22 kilpailun F1 2022 -kampanja jatkuu Belgian Grand Prix -kilpailulla Spa-Francorchampsissa 28. elokuuta neljän viikon kesätauon jälkeen.

Katso Myös: