Radio 1: n julistepoika Gary Davies palaa parrasvaloihin 1980 -luvun herätyksen ansiosta

Julkkis Uutiset

DJ Gary Davies oli kiiltävän barnetin, karvaisen rinnan ja haaleanruskean silmänsä ansiosta Radio 1: n 1980 -luvun julistepoika.

Miljoonat virittivät hänen legendaarisen lounasaikaisen esityksensä kuuntelemaan uusimpia hittejä, huokaamaan The Sloppy Bitissä ja arvaamaan, mitä Willy soitti plonkerilla.

5:55 enkelinumero

Ja hänen nuoren, ilmaisen ja yksittäisen tunnuslauseensa ansiosta ei ole ihme, että naisfanit rakastivat The Bit In The Middle of Whooa, Gary Daviesia säde-dee-ohillaan.

Sitten, kun vuosikymmen oli pop -juontajien kaavion kärjessä, Gary erotettiin yhtäkkiä BBC: n vuonna 1993 suorittamasta 35 -vuotiaasta epäpuhtaasta ja ikääntyvästä DJ: stä.

Gary Davies aloitti musiikkiuran lähdettyään radioaalloista

Gary Davies erotettiin yllättäen BBC: stä vuonna 1993 (Kuva: NEWSAMpix)

Gary Davies elokuvassa Top of the Pops vuonna 1983 (Kuva: BBC)

Koko kokemuksen katkera hän lopetti esittelemisen ja perusti menestyvän musiikkiyhtiön.

Mutta nyt hän on palannut uraansa 1980 -luvun nostalgian aallon ansiosta, joka valtaa kansan.

Viime vuonna Gary palasi Beebiin esittelemään Radio 2: n 80 -luvun äänet, ja hän seisoo parhaillaan Ken Brucen parissa aamuohjelmassa, joka kerää ennätykselliset 8,5 miljoonaa kuuntelijaa.

Lisäksi marraskuussa hän liittyy suurenmoisen kumppaninsa Mark Goodyearin kanssa toiseen nostalgiafestivaaliin-isännöi Now That What I Call the 80s -tapahtumaa! Live -kiertue.

Gary, 61, sanoo: Se on todella hauskaa, koska kun lähdin Radio 1: stä vuonna 1993, 80 -luvulla pidettiin todella naff ja uncool.

Mutta musiikki on todella kestänyt ajan testin ja ylittää niin monta sukupolvea. Ja minulla ei ollut aavistustakaan, että kuulijat pitivät minua edelleen tällaisessa kiintymyksessä.

BBC Radio 1: n juontaja Gary Davies katsoi mallin Hellen silmiin Lontoon hippodromilla vuonna 1988 (Kuva: Getty)

Olen hämmästynyt ja uskomattoman imarreltu siitä, että ihmiset muistavat minut edelleen.

40–50-vuotiaille pop-keräilijöille Whoo Gary Davies on yhtä ikoninen kuin neon Lycra, suuret hiukset ja olkatyynyt.

Hän soitti ääniraidan teini-ikäisille ja 20-vuotiaille, julkisti Top 40 -tapahtuman tiistaissa ja oli myös rakastetuin 80-luvun isäntä Top of the Popsissa ja Radio 1 Roadshow'ssa. Joten miten DJ: stä tuli pin-up?

No, en ole koskaan nähnyt itseäni sellaisena, hän sanoo häpeällisesti. Kun liityin Radio 1: een vuonna 1982, pomo kysyi: ’Kuka sinä olet? Mikä tekee sinusta erilaisen-mitä kuulijat haluavat tietää? ”Mike Reidillä, DLT: llä ja Steve Wrightilla oli kaikilla oma identiteettinsä ja temppunsa.

Niinpä sanoin: 'Olen sinkku Manchesterin poika, joka on juuri saanut unelmatehtävänsä. Olen 5 jalkaa 10, tummanruskeat hiukset, pähkinänruskeat silmät ja olen irrallinen ”. Ja sitten, koska Sunfire -yhtyeellä oli tämä levy nimeltä Young, Free ja Single, käytin sitäkin. Sitten asiat vain kehittyivät ja siitä tuli eräänlainen tunnuslause.

Sama juttu oli 'Whoo Gary Davies on your radio' -ääniä. Se tuli Kane Gangin kappaleesta nimeltä Small Town Creed. Bändit tekisivät lauluistaan ​​lauluja saadakseen meidät soittamaan niitä. Kun Kane Gang teki sen minulle, se todella tarttui.

Gary oli aloittanut DJ: n serkkunsa klubissa Manchesterissa ja lähetti kaksi vuotta demonauhoja radioasemille ennen kuin laskeutui Radio 1 -paikkaan. Pian hänet asetettiin TV -kameroiden eteen - ja hän oli kauhuissaan.

Gary Davies ja Steve Wright (Kuva: Getty)

He esittelivät uudet Radio 1 DJ: t Top of the Topsissa ja tein ensimmäisen joulukuussa 1982, hän sanoo.

kovalev vs yarde uk aika

Siellä olin minä, Pat Sharpe ja Janice Long Peter Powellin isäntänä - ja olin kivettynyt. Minulle annettiin yksi hienoista Radio 1 -pommitakkeista, mutta se oli minulle liian pieni.

Olin erittäin epämukava ja ravistin kuin lehti. Tein sen uudelleen helmikuussa ja olin edelleen kuin kani ajovaloissa, olin niin peloissani.

Toimitusjohtaja sanoi esimiehelleni: 'Hän ei ole kovin hyvä, en usko, että käytän häntä uudelleen'. Mutta he tekivät, ja sain sen kiinni. 80 -luvulla esittelin sen enemmän kuin kukaan muu.

Garystä tuli myös suosikki legendaarisessa Radio 1 Roadshows -tapahtumassa, joka kiertää lomakohteita ympäri Iso -Britanniaa joka kesä.

Nuo Roadshows olivat uskomattomia, hän sanoo. Kuvittele jopa 40 000 ihmistä rannalla, jotka kaikki katsovat sinua. Se oli loistava - niin hauskaa. Se on lähin DJ, joka pääsee rock -tähdeksi.

Sitten vuonna 1993 hänen radiouransa päättyi äkillisesti. Hän sanoo: En ole koskaan halunnut lähteä, minut erotettiin. Mutta kun liityt Radio 1: een, huomaat, ettet voi olla siellä ikuisesti. Se on nuoren asema ja nuori yleisö. Mitä lähempänä olet 40, tiedät, että päiväsi on numeroitu, kuten jalkapalloilija.

Silloin ei ollut oikeaa asemaa siirtyä eteenpäin, koska ero Radio 1: n ja Radio 2: n välillä oli valtava. Mikään ei ollut verrattavissa Radio 1: een, ja minulla oli tämä valtava pelko päätyä 10 vuotta myöhemmin johonkin pieneen vanhaan asemaan, jota kohdellaan roskana kuten muutamia entisiä kollegoitani. Joten päätin lopettaa radion ja perustaa musiikkiyhtiön, mitä tein ilman katumusta.

Davies entisen vaimonsa Lisa Tchenguizin kanssa (Kuva: Rex -ominaisuudet)

Hän perusti Good Grooven, joka kesti useita vuosia ja kaikki Garyn säästöt pääsemään alkuun. Hänen ensimmäinen osumansa oli kappaleen Black Coffee myyminen All Saintsille, ja hän jatkoi työskentelyä Kylien ja James Morrisonin kanssa ennen Corinne Bailey Raen allekirjoittamista.

90 -luvulla Gary meni naimisiin iranilaisen perillisen Lisa Tchenguizin kanssa. Heillä ei ollut lapsia ja he erosivat vuonna 2001, mutta pysyivät hyvissä väleissä. Gary asuu nyt Lontoossa hämmästyttävän kymmenen vuoden kumppaninsa JJ: n kanssa, joka, hän sanoo yksinkertaisesti, tekee minut erittäin onnelliseksi.

Sitten kaksi vuotta sitten hänet kutsuttiin osallistumaan Radio 2: n Sounds of the 80s Dancethon for Comic Relief -ohjelmaan. Hän sanoo: Simon Mayo soitti minulle ja sanoi ’Oi, mitä olet tehnyt 25 vuotta? Tule keskustelemaan. ”

Kun Sara Cox ei pystynyt esittämään 80 -luvun näyttelyään, he pyysivät minua kattamaan. En ollut tehnyt live -radio -ohjelmaa yli 25 vuoteen. Se oli hermoja raastavaa, mutta niin hauskaa. Sitten he pyysivät minua kattelemaan Steve Wrightia, ja kun aikataulut muuttuivat, sain Sounds of the 80s.

Gary hymyilee. Tiedätkö, kun aloitin sen uudelleen, ajattelin 'MINÄ rakastan tätä' ja tajusin, että kaipasin sitä.

Garyn rakkaus ja 80-luvun musiikin tuntemus tekevät täydellisen valinnan Now Live -esityksen isännöimiseksi.

Live -bändi ja laulajatiimi kattavat 80 -luvun klassikoita, kuten Relax, Purple Rain, Gold, It's Raining Men, Come on Eileen - ja The Time Of My Life. Juuri tämä Whoo Gary Daviesilla on selvästi nyt, kun hän on palannut säde-dee-oh ...

Minulla on tämä uusi energia ja rakkaus radiota kohtaan, hän sanoo. Menen ilmaan joka kerta ajattelemalla 'olen niin onnekas'.

* Now That What I Call the 80s Live alkaa 15. marraskuuta. Lippuja saatavilla raymondgubbay.co.uk