Syyskuusta lähtien tarvitset TV -lisenssin BBC iPlayerin katsomiseen - kaikkiin kysymyksiisi vastattiin

Tv -Lisensointi

Horoskooppi Huomenna

BBC iPlayer

Vaikka käytät BBC iPlayeria Sky-, Virgin Media-, Freeview- tai BT -palvelun kautta, sinulla on oltava TV -lisenssi(Kuva: BBC)



Vain yhden kuukauden kuluttua BBC iPlayerin katsojilta vaaditaan laki, jolla on täysi TV -lisenssi, koska hallitus torjuu iPlayerin porsaanreiän.



1. syyskuuta alkaen kotitalouksilla on oltava lisenssi ladata tai katsella BBC -ohjelmia, mukaan lukien catch -up -televisio, pyynnöstä 7. heinäkuuta annetun parlamentin päätöksen jälkeen.



Tällä hetkellä kotitaloudet tarvitsevat vain lisenssin televisiolähetysten katsomiseen - myös Sky- ja Freeview -kanavien kautta. Uusien lakien mukaan sinun on kuitenkin pidettävä 145,50 puntaa vuodessa, jotta voit katsella BBC -kanavia, suoratoistaa tai ladata ohjelmia tarvittaessa.

Muutokset eivät vaikuta muihin suoratoistopalveluihin, kuten ITV -keskus , Kaikki 4 , Amazon Prime ja Netflix .

TV -lisensointi sanoo kuitenkin, että tarvitset lisenssin, jos käytät iPlayeria toisen palveluntarjoajan, kuten Freeview , Freesat , YouView Sky , Virgin Media , BT Vision , Omena , Vuosi tai Amazon .



Jokainen, joka käyttää online-kiinniottopalvelua 1. syyskuuta keskiyöstä alkaen ilman voimassa olevaa lisenssiä, rikkoo lakia ja uhkaa syytteeseenpanosta ja jopa 1000 punnan sakosta-sama rangaistus nykyisten sääntöjen rikkomisesta.

Vain 31 päivän kuluttua tuomion voimaantulosta iPlayer -sivustolle lähetetään neuvoa -antava ilmoitus - ja TV -lisensointi lähettää lisensoimattomiin osoitteisiin kirjeitä, joissa kerrotaan heille lain muutoksesta.



Jos sinulla on jo TV -lisenssi, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Mitä TV -lisensointi sanoo?

'' Lainmuutos tarkoittaa 1. syyskuuta 2016 alkaen, että sinulla on oltava TV-lupa, jotta voit ladata tai katsella BBC-ohjelmia-mukaan lukien catch-up TV- BBC iPlayer .

Tämä koskee kaikkia laitteita, mukaan lukien älytelevisio, pöytätietokone tai kannettava tietokone, matkapuhelin, tabletti, digiboksi tai pelikonsoli.

TV -lisensoinnin mukaan, jos et vaadi lisenssiä, sinun on täytettävä 'lisenssiä ei tarvita'. ilmoituslomake - tämä voi kuitenkin sisältää television lupaviranomaisen suorittaman kotitaloustarkastuksen.

Se sanoo, että näissä tarkastuksissa havaitaan joka kuudes kotitalous - ja se voi johtaa syytteeseen ja 1000 punnan sakkoon.

Jos sinulla ei tällä hetkellä ole TV -lisenssiä, voit rekisteröityä verkossa osoitteessa www.tvlicensing.co.uk .

Jos olet 75 -vuotias tai sinulla on vakava näkövamma, saatat olla oikeutettu toimilupaan. Lue lisää a ilmainen yli 75 lisenssi kun olet yli 74 tai sokea toimilupa .

Koskeeko tämä lakimuutos opiskelijoita?

Opiskelija käyttää kannettavaa tietokonetta yliopiston kirjastossa

Oppilaat on suojattava katsellakseen iPlayeria tarpeen mukaan (Kuva: Getty)

Joo. Kaikkien, jotka lataavat tai katsovat BBC-ohjelmia pyydettäessä-mukaan lukien seuranta-TV-BBC iPlayer -palvelussa, on oltava TV-lisenssi. Kuten ennenkin, sinulla on oltava TV -lisenssi, jotta voit katsella tai tallentaa TV -lähetyksiä millä tahansa kanavalla.

Voinko kattaa BBC iPlayerin käytön ollessani liikkeellä tai ulkomailla?

Jos sinulla on jo TV -lisenssi osoitteellesi, voit ladata tai katsella iPlayeria ollessasi liikkeellä, jos ohjelmien katseluun tai lataamiseen käytettävä laite ei ole kytketty sähköverkkoon erillinen osoite. Jos laite on kytketty pistorasiaan erillisessä osoitteessa, sinulla on oltava lisenssi kyseisessä osoitteessa.

Tällä hetkellä et voi suoratoistaa tai ladata ohjelmia iPlayerillä ulkomailla ollessasi. Mutta sinun pitäisi pystyä käyttämään lataamiasi ohjelmia ennen kuin lähdet ulkomaille (saatavilla 30 päivää sen jälkeen, kun ne on näytetty suorassa televisiossa).

kyselyn lataus

Tarvitsemmeko TV -lisenssin iPlayerin katsomiseen?

Yli 1000 ÄÄNETTÄ

JOOÄLÄ

Katso Myös: