Suuret valkohait 'saattavat olla menossa Britanniaan ilmastonmuutoksen vuoksi'

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Ilmastonmuutos saattaa tuoda lisää haita Britanniaan

Ilmastonmuutos saattaa tuoda lisää haita Britanniaan(Kuva: Barcroft Media Getty Imagesin kautta)



Suuret valkohait voivat pian olla matkalla Britannian rannikolle, kun vedet lämpenevät ilmastonmuutoksen vuoksi, asiantuntijat ovat sanoneet.



Valtavat saalistajat kulkevat tällä hetkellä Kanariansaarten ja Balericien brittiläisten lomakohteiden ympärillä, mutta he voivat pian saapua lähemmäksi kotiaan.



Tutkijaryhmä Discovery Channelin tukemalla tutkimusmatkalla tänä kesänä yrittää selvittää kuinka monta saalistajaa Välimerellä on.

Ja asiantuntijat sanovat, että vähintään 10 uskottavaa raporttia pelottavasta rodusta on havaittu Yhdistyneen kuningaskunnan merillä.

Cornwallia on ehdotettu mahdolliseksi tulevaisuuden hotspotiksi merieläimille.



Oletko huolissasi suurten valkohaiden mahdollisuudesta Yhdistyneen kuningaskunnan rannikolla? Tulla mukaan keskusteluun alla

Suuret valkohait voivat olla matkalla

Suuret valkohait voivat olla matkalla (Kuva: Universal Images Group Getty Imagesin kautta)



Tohtori Bob Hueter, merentutkimusorganisaation OCEARCH päätutkija, kertoi The Sunille: 'On hyvin mahdollista, että valkohaita jo joskus sattuu Brittein saarille, mutta niitä ei havaita tai dokumentoida.

'' Ilmastonmuutoksen myötä veden lämpötilan noustessa tämä todennäköisyys voi kasvaa.

'' Ei ole todennäköistä, että valkohaista tulee tavallisia asukkaita Britannian saarilla, mutta tämän lajin satunnaiset vierailut Ranskan Atlantin rannikolta voivat alkaa lisääntyä. ''

Vuonna 2021 on tehty 44 haihyökkäystä ympäri maailmaa, joista viisi on osoittautunut kuolemaan johtavaksi.

Saat kaikki uusimmat otsikot ilmaiseksi suoraan postilaatikkoosi. Ota selvää miten täällä

Ilmastonmuutos saattaa tuoda lisää haita Britanniaan

Tutkimus on käynnissä (Kuva: Getty Images/EyeEm)

Koko vuoden 2020 aikana puremia oli 60 ja kuolemantapauksia yhdeksän, mikä on korkein lukumäärä sitten vuoden 2011.

Tähän mennessä vuonna 2021 on tapahtunut 44 haihyökkäystä, joista viisi on kuollut, kun taas vuonna 2020 oli 60 puremaa ja yhdeksän kuolemaa - korkein sitten vuoden 2011.

Tohtori Ken Collins Southamptonin yliopistosta, joka sijaitsee National Oceanography Centerissä ja entinen Yhdistyneen kuningaskunnan haiden merkintäohjelman ylläpitäjä, sanoi: 'Todennäköisesti näemme enemmän haita leviämässä lämpimiltä alueilta, kuten Välimereltä, vesillä Yhdistyneessä kuningaskunnassa seuraavien 30 vuoden aikana.

'Saat upeita valkoisia Etelä -Afrikan rannikolta, jossa vesi on kylmempää kuin täällä, enkä näe mitään syytä, miksi meidän ei pitäisi saada niitä vesillämme.

'En näe mitään syytä, miksi heitä ei pitäisi havaita täällä, etenkin Cornwallin rannikolla, jossa on runsaasti hylkeitä, heidän suosikkiruokansa.'

Lue lisää

Hait
Isoin hai pyydetty Britanniassa Shark käyttää evät kävellä maalla Suuri valkoinen hukuttaa rypäleen kamerassa Maailman suurin tiikerihai läheltä

Katso Myös: