Vihreän energian tariffit voivat olla 'harhaanjohtavia' asiakkaita, väittää Mikä?

Energialaskut

Horoskooppi Huomenna

Saatko oikeudenmukaisen sopimuksen?(Kuva: Getty Images)



Tuhannet kotitaloudet voivat allekirjoittaa 100% vihreän energian tariffit, jotka eivät ole niin ympäristöystävällisiä kuin miltä näyttävät, luvut viittaavat.



Tämä ilmenee uudesta raportista, jossa väitetään, että tariffit merkitsivät '100% uusiutuvaa sähköä'. voi johtaa asiakkaita harhaan.



Vahtikoira Kumpi? sanoi, että noin 40 toimittajaa myi 100 -prosenttisesti uusiutuvia hintoja, mutta jotkut eivät tuottaneet sähköä itse tai heillä oli sopimuksia ostaa uusiutuvaa sähköä suoraan tuottajilta.

Näillä toimittajilla on taipumus ostaa suurin osa sähköstään tukkumarkkinoilta, jotka todennäköisesti sisältävät fossiilisia polttoaineita. Tämän jälkeen he ostavat uusiutuvan energian alkuperätakuiden (REGO) sertifikaatteja, joilla kompensoidaan asiakkaan energiankäyttö uusiutuvalla energialla tuotetulla energialla.

Britannian koronaviruksen päivittäiset kuolemat

Toimittajat voivat ostaa REGO-sertifikaatteja uusiutuvista energialähteistä jopa 30–50 p megawattituntia kohti (Mwh). sanoi.



Keskimääräinen asiakas käyttää 3,1 Mwh ​​sähköä vuodessa, joten toimittaja voi ostaa REGO -sertifikaatteja vastaamaan tätä käyttöä vain 1,55 punnan hintaan ja ilmoittaa, että asiakkaan tariffi on 100% uusiutuva, se varoitti.

Kumpi? Green Star Energy, Ovo Energy, Pure Planet, Robin Hood Energy, So Energy, Tonik Energy ja Yorkshire Energy myyvät kaikki 100% uusiutuvia tariffeja, joita tukevat vain REGO -sertifikaatit.



(Kuva: iStockphoto)

Lue lisää

Energiansäästöalennukset
Maksut kylmällä säällä 140 € lämpimän kodin alennus Milloin kytkeä lämmitys päälle talveksi Talven polttoaineen korvaus

Kuluttajaryhmä sanoi olevansa huolissaan siitä, että nykyinen järjestelmä sallii yksinomaan REGO -järjestelmiin luottaneiden toimittajien 'pestä' tariffinsa 'vihreänä' samalla, kun se näennäisesti ei juurikaan tue uutta uusiutuvan sähkön tuotantoa.

Green Star Energy sanoi, että se hankki kaiken sähkön uusiutuvista generaattoreista, mutta vahtikoira sanoi, että yritys ei omista uusiutuvaa tuotantoa tai sillä on sopimuksia uusiutuvien generaattoreiden kanssa ja osti REGO -laitteita vastaamaan asiakkaita. käyttää.

Foxglove Energy sanoi myös, että asiakkaille toimitettu sähkö & apos; koti on 100% vihreä. Mutta se kertoi minkä? se ei omistanut uusiutuvaa tuotantoa ja osti REGO -yksiköitä jokaisesta asiakkaille ostetusta sähköyksiköstä.

First Utility, joka muutti nimensä Shell Energyksi aiemmin tänä vuonna ja vaihtoi asiakkaat 100% uusiutuvaan sähköön, ostaa myös REGO -sertifikaatteja vastaamaan asiakkaita. käyttö. Yritys kertoi kumman? se ostaa myös uusiutuvaa sähköä suoraan generaattoreilta, mutta ei ilmoittanut, kuinka paljon.

Jotkut palveluntarjoajat, mukaan lukien Ecotricity ja Good Energy, tuottavat kuitenkin tai tekevät sopimuksia generaattoreiden kanssa ostaakseen riittävästi uusiutuvaa sähköä asiakkaidensa tarpeisiin. käyttö.

Ofgem on vapauttanut ne vakio- ja oletustariffien hintakatosta sanoen, että niiden korkeammat hinnat johtuvat suoraan tuesta, jota ne tarjoavat uusiutuvan sähkön tuotannolle.

Nykyisten Ofgem -sääntöjen mukaan toimittajilla, jotka myyvät 100 -prosenttisesti uusiutuvaa sähköä, on oltava REGO -todistukset. Niiden ei kuitenkaan tarvitse tuottaa uusiutuvaa sähköä itse, eikä heillä ole sopimuksia sen ostamisesta suoraan tuottajilta.

Richard Headland, mikä? päätoimittaja sanoi: 'Kun kuluttajat ovat yhä ympäristötietoisempia, on huolestuttavaa, että jotkut toimittajat näyttävät olevan' vihreää pesua '. energiansa, mikä saattaa johtaa asiakkaiden harhaanjohtamiseen.

”Uskomme, että uusiutuvan sähkön määrittelystä ja markkinoinnista on saatava enemmän selvyyttä. Ihmiset voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, mistä he ostavat energiansa, jos yritykset ovat ennakkoluulottomampia ja avoimempia vihreän valtakirjansa suhteen. ''

Raportista puhuttaessa Steven Day, Pure Planetin perustaja, kiisti väitteet, etteivät sen energia voi olla 100% uusiutuvaa.

'' Pure Planet toimittaa ylpeänä 100 -prosenttisesti uusiutuvaa sähköä ja hiilidioksidikaasua koteihin kaikkialla Britanniassa. Kaikki ehdotukset jäsentemme harhaanjohtamisesta ovat sekä valheellisia että halventavia.

'Mitä? on osoittanut perustavanlaatuisen väärinkäsityksen sähkön tuotannosta, sertifioinnista, kaupasta, verkon hallinnasta ja toimituksesta. Tämän seurauksena se on merkinnyt monia toimitusyhtiöitä täysin sopimattomilla tavoilla.

”Kaikkien vihreiden toimittajien on käytettävä REGO -järjestelmiä varmistaakseen, että asiakkaiden käyttämä sähkö vastaa uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä.

'Pure Planet käyttää samaa vihreää sertifikaattia kuin kaikki muut vihreät toimittajat. Ei ole erillisiä tai erilaisia ​​REGO -luokkia.

carol mcgiffin - löysät naiset

'Siis minkä vuoksi? ehdottaa, että jotkut yritykset harhauttavat asiakkaitaan, on täysin valheellista ja osoittaa perustavanlaatuisen puutteen sähkömarkkinoista. ''

Kuinka eettinen on energiantoimittajasi?

  1. Polttimo : 100%

  2. Osuuskunnan energia : 100%

    west ham icf:n jäseniä
  3. Ekotrisyys : 100%

  4. Engie : 100%

  5. Foxglove Energy : 100%

  6. Hyvä Energia : 100%

  7. Vihreä energia : 100%

  8. Green Star Energy : 100%

  9. Mustekala Energia : 100%

  10. Pure Planet: 100%

  11. Energiaa siis : 100%

  12. Energiaa vahvistava : 100%

    mihin Barry naureskeli kuoli
  13. Yorkshiren energia : 100%

  14. Bristolin energia : 79%

  15. Brittiläinen kaasu : 43%

  16. Tämä on energiaa : 42,9%

  17. Virtaus : 25,77%

  18. iSupply Energy : 24,2%

  19. Vihreän verkon energia : 23.6%

  20. NPower : 18,7%

  21. Sainsburyn energia : 18,7%

  22. Eon : 16,7%

  23. Kuoren energia : 3,7%

  24. Robin Hoodin energia : 2,6%

*Lähde: Mikä?

Katso Myös: