Haasin päällikkö vastustaa 'valkoisen Ferrarin' syytöksiä ja esittää 'kopioi parhaan' väitteen

Formula 1

Horoskooppi Huomenna

Guenther Steiner vastasi tyypillisesti rehellisesti väitteisiinsä Haas tiimi on kopioinut Ferrari uusimmassa autopäivityksessään.



Amerikkalainen joukkue antoi Kevin Magnussen päivitetty VF-22 Unkarin Grand Prix kuitenkin Mick Schumacher joutui odottamaan. Ja monet eivät voineet olla huomaamatta, että ainakin visuaalisesti siinä on paljon ominaisuuksia, jotka löytyvät myös Scuderian F1-75:stä.



Haas on jo italialaisen tiimin asiakas, joka toimittaa sen moottorit, vaihteistot ja jousitusjärjestelmät. Heidän autonsa ansaitsivat lempinimet 'valkoisiksi Ferrariksi' nähtyään Budapestissa entistä enemmän Ferrari-tyylisiä osia – eikä Steiner ole yrittänyt peitellä tiiminsä halua perustaa suunnittelunsa yhteen ruudukon nopeimmista autoista.



Tanskalainen lehti kysyi Ylimääräinen aikakauslehti Jos Haas sai inspiraationsa Ferrarin suunnittelusta, hän vastasi: 'Sanoisin aika paljon, kyllä. Onko siinä jotain vikaa? Jos joku syyttää meitä jonkin kopioimisesta, annan aina saman vastauksen: 'Pitäisikö meidän kopioida Williams ?' En halua loukata Williamsia, mutta se on täysin erilainen käsite ja he ovat takanamme maailmanmestaruuskilpailuissa.

'Jos aiot kopioida jotain, niin paras, ja se on Ferrari ja Red Bull Racing tällä hetkellä. Autossamme on sama vetoyksikkö kuin Ferrarilla, sama vaihteisto ja sama jousitus. Joten miksi meidän pitäisi kopioida jotain muuta? He ajavat myös Grand Prix -voittoja, joten se on selvää.'

Magnussenin päivitetty auto ei tehnyt juurikaan vaikutelmaa Unkarissa. Tanskalainen päätyi pisteistä ja kaksi sijaa tallikaverinsa Schumacherin takana, vaikka hänen kilpailuaan vaikeutti jonkin verran musta ja oranssi lippu, joka pakotti hänet varikoitumaan avausvaiheessa vaurioituneen.



 Magnussen uskoo, että päivitykset auttavat Haasia kauden toisessa osassa
Magnussen uskoo, että päivitykset auttavat Haasia kauden toisessa osassa ( Kuva: REUTERS)

Huolimatta pettymyksestä, Magnussen näki riittävästi päivityksiä, jotka tulevat olemaan molemmissa autoissa seuraavan kerran Spassa, ollakseen optimistinen. 'Se näyttää enemmän hitiltä', hän sanoi. 'Keräsimme tänä viikonloppuna mitä pystyimme testien ja tietojen suhteen. Olemme nähneet joitain positiivisia asioita, mutta tarvitsemme hieman enemmän aikaa saadaksemme lisää kierrosaikoja.

'Ainakin olemme tehneet päivityksen, joka käyttäytyy odotetusti ja sisältää potentiaalia. Se on hyvä askel. Eikä näytä siltä, ​​että olisimme ottaneet askelta taaksepäin. Itse asiassa se näyttää jo pieneltä askeleelta eteenpäin, vaikka joukkueena olemme olleet hieman umpikujassa tänä viikonloppuna. Mutta näyttää siltä, ​​että autoni on hieman parempi, mikä on positiivista.'



Mitä tulee kauden toiseen puoliskoon, hän ei halunnut spekuloida liikaa siitä, mitä se voisi sisältää Haasille. Hän lisäsi: 'Yritän olla odottamatta liikaa. Suhtaudun siihen avoimin mielin ja katson, mitä voimme tehdä. On vain jännittävää nähdä, voimmeko osua maaliin.'

Katso Myös: