Halogeeni- ja loistelamput kielletään uuden lain tultua voimaan

Energialaskut

Horoskooppi Huomenna

LED -lamput kestävät tyypillisesti viisi kertaa pidempään kuin perinteiset halogeenilamput ja tuottavat saman määrän valoa - mutta kuluttavat jopa 80 prosenttia vähemmän virtaa.

Iso-Britannia alkoi vähitellen lopettaa korkeamman energian halogeenilamppujen myynnin vuonna 2018(Kuva: Getty)



Energiaministeriö on vahvistanut halogeenilamppujen myynnin kieltämisen syyskuusta alkaen - loistelamppuvaihtoehtoja seurataan.



Energiaa säästäviä tarroja päivitetään myös, jotta asiakkaiden on helpompi valita tehokkain vaihtoehto. Tämä voi säästää keskimääräiselle kotitaloudelle 75 puntaa vuodessa sähkölaskuissa.



Iso-Britannia alkoi vähitellen lopettaa korkeamman energian halogeenilamppujen myynnin vuonna 2018, ja tällä hetkellä noin kaksi kolmasosaa Britanniassa myydyistä lampuista on jo LED-valoja.

Uuden lainsäädännön mukaan vähittäiskauppiaat eivät kuitenkaan voi enää myydä suurinta osaa halogeenilamppuja yleiseen kotitalouskäyttöön Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1. syyskuuta alkaen pyrkien hävittämään ne kokonaan.

LED -lamput kestävät tyypillisesti viisi kertaa pidempään kuin perinteiset halogeenilamput ja tuottavat saman määrän valoa - mutta kuluttavat jopa 80 prosenttia vähemmän virtaa.



Tässä kuussa esitettävä lainsäädäntö sisältää myös loistelamppujen poistamisen hyllyiltä syyskuusta 2023 alkaen

Tässä kuussa esitettävä lainsäädäntö sisältää myös loistelamppujen poistamisen hyllyiltä syyskuusta 2023 alkaen (Kuva: Universal Images Group Getty Imagesin kautta)

Hehkulamppu ja rahaa

Hehkulamppu ja rahaa



Niiden, joiden kotona on halogeenilamppu, ei tarvitse hävittää sitä määräaikaan mennessä, mutta he eivät voi vaihtaa sitä, kun se puhaltaa.

Tässä kuussa esitettävä lainsäädäntö sisältää myös loistelamppujen poistamisen hyllyiltä syyskuusta 2023 alkaen.

Tämä sisältää perinteisen loisteputkivalaistuksen, joka on yleistä toimistoissa.

Auttaakseen ihmisiä vaihtamaan, laatikoihin lisätään uusia energiatehokkuusmerkintöjä.

amelia bainbridgen vartalokuva

Käytätkö edelleen halogeenilamppuja kotonasi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa

Tarrat yksinkertaistavat tapaa, jolla energiatehokkuus esitetään uudessa asteikossa A-G, ja poistaa A+, A ++ tai A +++ -arvot.

Uudessa luokitusjärjestelmässä hyvin harvat lamput luokitellaan A -luokkaan, mikä auttaa kuluttajia valitsemaan ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon.

Tämän päivän suunnitelmiin kuuluu myös syyskuusta tuleva kielto myydä kiinteitä lamppuja sisältäviä valaisimia, joita ei voi vaihtaa - eli valaisimet on heitettävä pois.

Yhdessä hallitus sanoi, että nämä uudet säännöt estävät 1,26 miljoonan tonnin hiilen päästön vuosittain

Yhdessä hallitus sanoi, että nämä uudet säännöt estävät 1,26 miljoonan tonnin hiilen päästön vuosittain (Kuva: Getty)

Ne ovat yhtä helppoja asentaa

Ne ovat yhtä helppoja asentaa (Kuva: Getty)

Tällaiset kalusteet muodostavat 100 000 tonnia sähköjätettä vuosittain - yhteensä 1,5 miljoonasta tonnista sähköjätettä vuosittain.

milloin laittaa joulukoristeita

Yhdessä hallitus sanoi, että nämä uudet säännöt estävät 1,26 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästön vuosittain - mikä vastaa yli puolen miljoonan auton poistamista Yhdistyneen kuningaskunnan teiltä.

Se sanoi, että toimenpiteillä säästetään myös keskimääräistä kotitaloutta 75 puntaa vuodessa energialaskuissa.

Energiaministeri Anne-Marie Trevelyan sanoi: Olemme poistamassa käytöstä vanhat tehottomat halogeenilamput lopullisesti, jotta voimme siirtyä nopeammin pidempään kestäviin LED-lamppuihin, mikä tarkoittaa vähemmän jätettä ja kirkkaampaa ja puhtaampaa tulevaisuutta Yhdistyneelle kuningaskunnalle.

Autamme varmistamaan, että sähkölaitteet kuluttavat vähemmän energiaa, mutta toimivat yhtä hyvin, säästämme kotitalouksien rahaa laskuissaan ja autamme torjumaan ilmastonmuutosta.

Ilmastonmuutosministeri lordi Martin Callanan sanoi: Halogeenilamppujen poistaminen käytöstä LED -vaihtoehtojen hyväksi, jotka kestävät pidempään, ovat yhtä kirkkaita ja halvempia käyttää, on toinen tapa auttaa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Philipsin valaistuksen omistavan Signify UK: n toimitusjohtaja Stephen Rouatt sanoi: 'Olemme tyytyväisiä Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen seuraavaan askeleeseen siirtymisessä kohti kestävämpiä valaistustuotteita. Energiatehokkaiden LED-ekvivalenttien käyttäminen halogeeni- ja loistevalaistuksessa entistä laajemmassa mittakaavassa auttaa merkittävästi Yhdistynyttä kuningaskuntaa matkalla hiilestä irti ja alentaa kuluttajien vuotuisia sähkölaskuja.

Energiatehokkuuden parannusten arvioidaan vähentävän 8 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä vuonna 2021 vähentämällä niiden elinkaaren aikana kulutettujen energiatuotteiden määrää - mikä vastaa kaikkien päästöjen poistamista Birminghamista ja Leedsistä vuosittain.

Katso Myös: