Hedelmällisyyslääkärin viisi vinkkiä raskaaksi tulemiseen - stressin hallinnasta syömiseen

Terveys

Horoskooppi Huomenna

Hedelmällisyys ongelmat voivat olla suuri turhautumisen ja ahdistuksen lähde, sillä noin joka seitsemäs Yhdistyneen kuningaskunnan pariskunnat kokee ongelmia raskaaksi tulemisessa.



Yksi suurimmista tekijöistä tähän voi olla ikä. Puolet naisista lykkää vauvan syntymää siihen asti 30 jälkeen joten kun munasolujen ja siittiöiden laatu heikkenee ajan myötä, pienet muutokset elämäntapaasi voivat olla tärkeitä parantaa mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi.



Vaikka joillekin ihmisille raskaus voi tapahtua vain vahingossa, monille ihmisille ruokavalion tai seksuaalisen käyttäytymisen muutos voi vaikuttaa. Puhuessani NEWSAMille, twoplus Hedelmällisyys Tohtori Michael Eisenberg esitti viisi suurta elämäntapamuutosta, joita pariskunnat voivat kokeilla, jos heillä on vaikeuksia tulla raskaaksi.



Haluatko saada viimeisimmät terveysuutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa NEWSAM Health -uutiskirje

Harrasta seksiä joka toinen päivä

Seksin harrastaminen lisääntymistä varten virkistyksen sijaan voi nopeasti poistaa kaiken hauskuuden kiireestä. Jos pidät hedelmällisyyskalenteria ja harrastat seksiä vain hedelmällisimpinä päivinäsi, saatat vaikeuttaa raskaaksi tulemista,

Tri Michael Eisenberg selitti: ' Opinnot osoittavat, että pariskunnalla, joka harrastaa seksiä joka toinen päivä, on suurempi mahdollisuus tulla raskaaksi kuin niillä, jotka harrastavat seksiä harvemmin.



'Yritä välttää tekemästä seksistä velvollisuutta. Yhtä tärkeää on kuitenkin yrittää tehdä siitä nautinnollista, ei työntekoa.'

Olet mitä syöt

  Fish and chips
Peräkkäiset tutkimukset ovat osoittaneet, että runsasrasvainen ruokavalio heikentää mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi ( Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Pikaruoan välttäminen on hyvä idea, jos yrität saada vauvan.



Näissä elintarvikkeissa on ollut 'huonoja' transrasvoja liittyvät miehillä on alhaisempi siittiöiden määrä ja huonokuntoiset kivekset, kun taas tällaisista naisten ruokavalioista voi puuttua olennaisia ​​hedelmällisyyttä lisääviä ravintoaineita.

erota amber ja kem

Tohtori Eisenberg selitti: 'Tutkimus osoittaa, että transrasvojen saanti liittyi alhaisempaan hedelmällisyyteen. Muut tutkimukset havaitsivat, että ruokavalio, jossa on runsaasti omega-3:a, kasvisten proteiinia, täysjyväviljaa, matalaglykeemisiä hiilihydraatteja, maitotuotteita ja rautaa liittyy suurempaan mahdollisuuteen tulla raskaaksi.

'Terveellinen ruokavalio, jossa on runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, proteiineja ja terveellisiä rasvoja, on paras tapa valmistaa kehosi raskaaksi.'

Auta enemmän siittiöitä pääsemään munasoluun

  Siittiöt saavuttavat munan
Vain yhden siittiön on päästävä munasoluun, jotta hedelmöitys tapahtuisi, mutta on olemassa joitain työkaluja, joiden avulla voit tehostaa niitä matkalla ( Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Jalkojen nostaminen ilmaan ikään kuin tekisit äärimmäistä jooga-asentoa, ei vain voi tappaa sukupuolielämän jälkeistä tunnelmaa, vaan se voi myös olla vanhentunut tapa auttaa siittiöitä pääsemään munasoluun.

Hedelmällisyyskehitykseen on tullut muutamia uusia tulokkaita, ja siittiöitä ohjaavien hedelmöitysapuvälineiden suosio on kasvanut.

Twoplus Fertilityn tohtori Eisenberg sanoi: 'Kun siittiöt ejakuloidaan, se pääsee nopeasti kohdunkaulan limaan, mikä auttaa sitä liikkumaan lisääntymisjärjestelmän läpi. Miljoonien siittiöiden on päästävä kohdunkaulaan, jotta sadat siittiöt voivat valmistaa tietä 'seloonjääneille siittiöille' munasolun hedelmöittämiseen.

'Alle 1 prosentti siittiöistä pääsee kuitenkin munasoluun ilman väliintuloa.

'Kotona on käytettävissä laitteita, kuten mm twoplus spermaopas joka seksin aikana käytettynä voi ohjata siittiöitä kohdunkaulaan ja on suunniteltu pitämään siittiöt sisällä luonnollisen hedelmöittymisen mahdollisuudet maksimoimiseksi.'

Katso voiteluainetta

Kun yrität saada vauvaa säännöllisesti, voi tuntua normaalilta kurkottaa voiteluainetta helpottamaan toimintaa, mutta monet tavalliset liukasteet voivat vahingoittaa hedelmällisyyttäsi.

Tohtori Eisenberg selitti: 'Jotkut vesipohjaiset emättimen voiteluaineet voivat vähentää siittiöiden liikkeitä kemiallisen koostumuksen vuoksi.

'Spesialistit suosittelevat tarvittaessa mineraaliöljyn, rypsiöljyn tai hydroksietyyliselluloosapohjaisten voiteluaineiden käyttöä.'

Älä stressaa

  Lähikuva kauniista nuoresta paitattomasta parista, joka halaa, kun nainen etsii poikaystävänsä olkapäätä
Stressihormonit voivat rajoittaa hedelmällisyyttäsi, joten yritä pysyä rauhallisena, jos se ei tapahdu heti ( Kuva: Getty)

Kun todella haluat lapsen, mutta se ei vain sovi sinulle, voi olla todella helppoa stressaantua. Tämä stressi ei kuitenkaan ole vain hyödytöntä, vaan se myös alentaa hedelmällisyyttäsi.

Tohtori Eisenberg selitti: 'Yrittää tulla raskaaksi voi tulla stressaavaa ja tämä voi puolestaan ​​vaikeuttaa raskaaksi tulemista.

'Stressi voi vaikuttaa aivojen hypotalamukseksi kutsuttuun osaan, joka säätelee hormoneja ja kuukautiskiertoa. Stressi voi aiheuttaa ovulaation normaalia myöhemmin tai se voi tarkoittaa, että et ovuloi ollenkaan.'

Älä anna tämän stressata sinua entisestään, tohtori Eisenberg sanoo, että se voi olla hyvä tilaisuus tehdä positiivinen muutos.

Hän sanoi: 'Kokeile joogaa tai meditaatiota rentoutumiseen ja mikä tärkeintä, puhu kumppanillesi – olette tässä yhdessä ja voitte tarjota toisillenne elintärkeää tukea raskauden matkallanne.'

Olen yrittänyt kaikkea, mutta se ei toimi - mitä minun pitäisi tehdä?

  Huolestunut pari lukee kirjettä istuen sohvalla kotona olohuoneessa
Lapsettomuusongelmat ovat yhtä yleisiä miehillä kuin naisilla, ja munasarja- ja kivesongelmat ovat tärkein ongelmien aiheuttaja ihmisille, joilla on vaikeuksia tulla raskaaksi. ( Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Jos olet yrittänyt tulla raskaaksi yli vuoden, se voi olla merkki lapsettomuusongelmista. Vaikka tämä voi olla huolestuttavaa, lääkärin kanssa puhuminen voi auttaa sinua selvittämään reitin raskaus .

Tohtori Michael Eisenberg selitti, mikä voisi mennä pieleen: 'Jos olet yrittänyt tulla raskaaksi pitkän aikaa tuloksetta, vaikka olet tehnyt kaiken oikein, fysiologisia ongelmia voi olla pelissä.

'Jotkut naiset eivät ovuloi sairauksien, kuten munasarjojen monirakkulatauti-oireyhtymän, vähentyneen munasarjojen, hormonaalisten ongelmien, ennenaikaisen vaihdevuosien, munanjohtimien tukkeutumisen, endometrioosin tai fyysisten kohdun poikkeavuuksien vuoksi.

'Miehen hedelmättömyys voi johtua siittiöiden puutteesta, siittiöiden poikkeavuuksista tai siittiöiden liikkumisongelmista. Myös vamman, syövän, leikkauksen, tukosten tai infektioiden aiheuttamat ongelmat kivesissä voivat vaikuttaa siemennesteen laatuun.

'Joillakin miehillä voi myös olla siemensyöksyongelmia tai he eivät tuota tarpeeksi hormoneja siittiöiden tuottamiseksi.'

Jos olet huolissasi hedelmällisyydestäsi, ota ensin yhteyttä yleislääkäriin, joka voi tehdä alustavia tutkimuksia ennen kuin ohjaat sinut erikoislääkärille.

Haluatko saada viimeisimmät terveysuutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa NEWSAM Health -uutiskirje

carol vorderman nähdä läpi

Katso Myös: