Karjan immuniteetti: Kuinka moni on rokotettava - ja onko Yhdistynyt kuningaskunta lähellä tätä pistettä?

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Vanhempi ministeri väittää, että Yhdistynyt kuningaskunta on saavuttanut tehokkaasti koronaviruslauman immuniteetin, vaikka asiantuntijoiden mukaan maa on vielä kaukana tai ei ehkä koskaan saavuta sitä.



Tarttuvampi Delta -variantti on nostanut lauman immuniteetin kynnystä, ja jotkut asiantuntijat uskovat, että jopa 98 prosenttia briteistä tarvitsee rokotuksen sen saavuttamiseksi.



Toiset ovat arvioineet, että 70-90% väestöstä olisi suojeltava, jotta karjan immuniteetti voidaan saavuttaa.



Joka päivä raportoitujen uusien Covid-19-tapausten määrä on laskenut seitsemän päivää peräkkäin, mikä herättää toivoa, että Yhdistyneen kuningaskunnan kolmas aalto on saavuttanut huippunsa.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan koronavirukselle? Liity keskusteluun alla olevassa kommenttiosiossa.

Festivaalin kävijät viimeisen päivän aikana Latitude -festivaalilla Henham Parkissa, Southwoldissa

Joukkoja juhlijoita nähdään Latitude -festivaalilla Southwoldissa, Suffolkissa, viime sunnuntaina (Kuva: PA)



Ison -Britannian historian suurimman rokotuskampanjan keskellä Covid -sairaalahoito ja kuolemat ovat pysyneet alhaisina verrattuna aiempiin aaltoihin, jotka johtivat kansallisiin lukkoihin.

Näyttää siltä, ​​että hallituksessa spekuloidaan nyt, että Yhdistynyt kuningaskunta on saavuttanut lauman koskemattomuuden 16 kuukauden kuluttua ensimmäisestä sulkeutumisesta viime vuoden maaliskuussa.



Eräs vanhempi ministeri, jota ei nimetty, kertoi Päivittäinen posti että rokotusohjelma ja yli 5,7 miljoonaa tartuntaa tarkoittivat, että virus kamppaili uusien isäntien löytämiseksi ja lauman immuniteetti oli saavutettu tehokkaasti.

Ministeri sanoi: ”Huutaminen on kaiken kaikkiaan, mutta kukaan ei ole huomannut.

Festivaalikävijä Ellie Harries saa toisen Pfizer-rokoteannoksen Covid-19-rokotusbussissa Latitude-festivaalilla

Noin 90% Yhdistyneen kuningaskunnan aikuisväestöstä on saanut yhden annoksen Covid -rokotetta (Kuva: PA)

- Tietysti meidän on varottava jotakin uutta kauheaa varianttia. Mutta muuten Covidista on tulossa jotain, jonka kanssa elät.

karen ja kevin clifton

'Se putoaa taustalle, mutta ei muuta mitään hirveästi - ehkä sinun on tehtävä testi silloin tällöin.'

Mikä on lauman immuniteetti?

Lauman immuniteetti on silloin, kun riittävästi ihmisiä tulee vastustuskykyisiksi tautia vastaan ​​- rokotuksen tai aikaisemman altistumisen kautta - että se ei voi enää levitä merkittävästi muun väestön keskuudessa.

Jos lisääntymisluku (R) laskee alle yhden, virus laskee.

Englannin viimeisin R -korko on 1,2–1,4 ja kasvuvauhti +4–6%

R -arvo 1,2–1,4 tarkoittaa, että keskimäärin jokainen 10 tartunnan saaneista tartuttaa 12–14 muuta ihmistä.

4–6 prosentin kasvuvauhti tarkoittaa sitä, että uusien tartuntojen määrä kasvaa 4–6 prosenttia joka päivä.

Mikä on kynnys?

Rokotusvapaaehtoinen NHS: n pop-up-rokotuskeskuksessa Tate Modern -taidegalleriassa Lontoossa

NHS: n työntekijä valmistautuu antamaan Covid-jabin Lontoon Tate Modernin pop-up-keskuksessa (Kuva: PA)

Asiantuntijat sanovat, että on erittäin vaikea tietää tarkasti, mikä on lauman immuniteetin kynnys Yhdistyneessä kuningaskunnassa, koska monet tekijät, mukaan lukien muunnelmat ja ihmisten käyttäytyminen, vaikuttavat siihen.

Viimeaikaisten arvioiden mukaan 80–100% väestöstä, mukaan lukien lapset, on rokotettava karjan immuniteetin saavuttamiseksi, kun otetaan huomioon tarttuvamman Delta -variantin leviäminen.

Jotkut asiantuntijat ovat kuitenkin varoittaneet, että karjan immuniteettia ei ehkä koskaan saavuteta.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa Covid-rokotteita on toistaiseksi tarjottu vain aikuisille, vaikka tuhansille 12-17-vuotiaille lapsille, joilla on lisääntynyt Covid-19-riski, tarjotaan pussit pian.

Tohtori Kit Yates, Bathin yliopiston matemaattisten tieteiden laitoksen vanhempi luennoitsija, sanoi, että karjan immuniteettikynnys (HIT) voi olla jopa 98%.

Hän kirjoitti äskettäin blogipostaus British Medical Journal: ”Todellisuudessa monet tekijät vaikuttavat HIT: ään. Yksi huomioon otettava asia on immuniteetin aste.

Esimerkiksi rokotteet eivät ole 100 -prosenttisesti tehokkaita estämään ihmisiä tarttumasta virukseen. Immuniteetin luonnollisilta infektioilta uskotaan olevan vielä huonompi.

'Vaikka rokotukset vähentävät edelleen tartunnan määrää jopa 85%, tämä nostaisi HIT: n 98%: iin.

'Mahdollisuus immuniteetin heikkenemiseen tarkoittaa myös sitä, että meidän on lisättävä rokotettujen määrää ja harkittava tehosterokotusten antamista.'

Noin 85% lähetyksistä on estettävä Delta -epidemian hillitsemiseksi, ja tämä tavoite voi vielä olla kaukana. Vartija raportoitu.

Muutama päivä ennen ensimmäistä sulkeutumista viime vuoden maaliskuussa Ison -Britannian johtava tieteellinen neuvonantaja Sir Patrick Vallance kertoi Sky Newsille, että noin 60% Yhdistyneen kuningaskunnan väestöstä joutuu saamaan koronavirustartunnan, jotta yhteiskunta voi saada karjan immuniteetin tulevaisuutta vastaan taudinpurkauksia.

Tiesimme kuitenkin viruksesta tuolloin hyvin vähän, ja arvio oli ennen kuin tarttuvia variantteja syntyi ja rokotteet otettiin käyttöön.

Saavutetaanko se koskaan?

Koronaviruspotilasta hoidetaan Southamptonin yliopistollisessa sairaalassa

NHS: n henkilökunta käyttää suojakäsineitä hoidettaessa koronaviruspotilasta aiemmin pandemian aikana (Kuva: Adam Gerrard/Sunday NEWSAM)

Jotkut asiantuntijat ovat ennustaneet, että Yhdistynyt kuningaskunta ei koskaan saavuta lauman koskemattomuutta.

East Hunian yliopiston lääketieteen professori Paul Hunter sanoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan ei tarvitse saavuttaa karjan immuniteettia rokotteiden tarjoaman suojan vuoksi.

Hän kertoi NEWSAMille: ”Karjan koskemattomuutta ei koskaan saavuteta Covidille yhdestä erittäin hyvästä syystä.

'Immuniteetti infektion tai rokotuksen jälkeen ei kestä.

Mutta se ei ole ongelma, ellet ole vielä saanut rokotetta tai luonnollista infektiota.

'Jokainen meistä voi odottaa saavansa tartunnan useita kertoja elämänsä aikana, mutta olemassa olevan immuniteetin vuoksi se on oireeton tai muu yleinen vilustuminen.'

Skotlanti voi olla jo hyvällä tiellä kohti lauman immuniteettia rokotusten avulla, asiantuntijat ovat sanoneet.

Skotlannin kansallinen kliininen johtaja Jason Leitch sanoi, että Covid väistyy karjan immuniteetin kasvaessa, mutta ei todennäköisesti häviä.

Hän lisäsi: 'Tiedemiehet näyttävät ehdottavan, että 70-80% koko väestöstäsi, lapset mukaan lukien, saavuttaisi sen, mitä he kuvaisivat väestön koskemattomuudeksi.'

Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen tiedottaja sanoi: ”Kuten pääministeri on tunnustanut, uusimmat tiedot ovat rohkaisevia, mutta meidän ei pitäisi aliarvioida tätä virusta. Tämä pandemia ei ole ohi, ja meidän on jatkettava varovaisesti.

Olemme alusta alkaen asettaneet tiedot ja tieteelliset lausunnot etusijalle päivämäärille ja kehottaneet Ison -Britannian kansalaisia ​​jatkamaan vastuullista toimintaa.

Lähestymistapamme on aina ollut suojella NHS: ää, pelastaa ihmishenkiä ja varmistaa, että mahdollisimman monet ihmiset ovat rokotettuja ja suojattuja tältä virukselta, kun opimme elämään Covid-19: n kanssa.

sam claflin ja laura kolja

Kuinka monella ihmisellä on immuniteetti?

Jalankulkijat ylittävät Westminsterin sillan kesän auringonpaisteessa

Kaikki jäljellä olevat lailliset koronavirusrajoitukset Englannissa poistettiin aiemmin tässä kuussa (Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)

Kansallinen tilastovirasto (ONS) arvioi äskettäin, että noin yhdeksällä ihmisellä kymmenestä Yhdistyneessä kuningaskunnassa on vasta-aineita Covid-19-infektiosta tai rokotuksista.

Noin 90% aikuisväestöstä on saanut yhden annoksen Covid -rokotetta, kun taas noin 70%: lla on ollut kaksi pistosta.

Hallituksen viimeisimpien laskelmien mukaan ensimmäinen annos on ollut yhteensä 46 653 796 ihmisellä, kun taas 37 459 060 on saanut toisen pistoksen.

Mutta kuten asiantuntijat ovat huomauttaneet, rokotteet eivät ole 100 -prosenttisesti tehokkaita estämään infektioita ja tartuntoja, eikä positiivinen vasta -ainetesti tarkoita, että henkilö on immuuni tai suojattu uudelleeninfektiolta.

Suurin osa lapsista on edelleen suojaamattomia.

Aiemmin tässä kuussa Warwickin yliopiston mallinnusmiehet sanoivat, että jopa kolmannes Britannian väestöstä voi edelleen olla alttiita Delta -muunnokselle, mikä tarkoittaa, että noin kahdella kolmasosalla on immuniteetti.

Milloin pandemia on takanamme?

Päivittäin vahvistettuja Covid-19-tapauksia Isossa-Britanniassa

Päivittäin vahvistettujen Covid-19-tapausten määrä on laskenut (Kuva: Press Association Images)

Tapausten viimeaikainen väheneminen ja rokotteen käyttöönotto ovat antaneet toivoa, että pandemia on pian takanamme, vaikka Covid-19 ei todennäköisesti häviä kokonaan.

Laskun tarkkoja syitä ei vielä tiedetä.

Professori Neil Ferguson, jonka mallinnus oli perustana ensimmäiselle lukitukselle, sanoi olevansa 'positiivinen', että Yhdistynyt kuningaskunta on ohittanut pandemian pahimman syyskuun tai lokakuun loppuun mennessä.

Boris Johnson korosti keskiviikkona varovaisuuden tarvetta koronavirustapausten määrän viimeaikaisesta laskusta huolimatta, koska hän varoitti, että virus on edelleen merkittävä riski.

Mutta viimeaikaiset tiedot, jotka osoittivat tapausten vähenemisen, olivat rohkaisevia, pääministeri sanoi.

Tohtori Mike Tildesley, joka on tieteellisessä neuvoa-antavassa elimessä Scientific Pandemic Influenza Group on Modeling (SPI-M), sanoi, että ei ole vielä selvää, kääntyykö kolmas aalto ympäri.

Tohtori Tildesley sanoi toivovansa, että jonkinlainen normaalitila voisi palata syksyllä.

Puhuminen Times Radio, hän sanoi, että Covid-19 ei välttämättä ole vielä huutamista.

Katso Myös: