Kuinka Dragons 'Den-tycoonit ansaitsivat hämmästyttävän omaisuutensa ja kuka on rikkain

Tv Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Lohikäärmeet & apos; Den ei olisi olemassa ilman joukkoa miljonäärejä, jotka olisivat halukkaita eroamaan kovalla työllä ansaitsemastaan ​​rahasta.



Ensimmäisen esityksensä jälkeen vuonna 2005 18 suoraan puhuvaa liike-titaania on istunut näillä kuuluisilla tuoleilla käteisnippujen edessä.



Lohikäärmeet eivät pelkää sanoa tarkalleen miltä heistä tuntuu.



Lohikäärmeet olivat kestäneet monia kamppailuja taistellessaan toistensa kanssa investoidakseen seuraavaan suureen asiaan, kaupankäynti iskuja keskenään näytöllä ja löytääkseen ongelmia sijoittajiensa kanssa kameroiden ulkopuolella.

Vain Peter Jones on esiintynyt näyttelyn kaikissa 18 sarjassa - ja hänen kanssaan ovat tällä hetkellä mukana veteraani Dragon Deborah Meaden, Touker Suleyman, Tej Lalvani ja Sara Davies.

Mutta miten nykyiset lohikäärmeet onnistuivat keräämään uskomattoman omaisuutensa ja mikä on rikkain?



Peter Jones

Pietari on kaikista lohikäärmeistä suurin ja rikkain

Pietari on kaikista lohikäärmeistä suurin ja rikkain (Kuva: BBC/Andrew Farrington)

Peter Jones kääntää kirjaimellisesti ja vertauskuvallisesti muut lohikäärmeet.



Ainoa lohikäärme, joka oli edelleen pystyssä ensimmäisestä sarjasta 16 vuotta sitten, liike -elämän moguli aloitti nuorena perustamalla oman tennivalmennuskoulun.

Kun hän oli vain 16-vuotias, hän perusti yrityksen, joka valmistaa henkilökohtaisia ​​tietokoneita omalla tuotemerkillään, mutta se epäonnistui hänen kaksikymppisenä ja hänet pakotettiin muuttamaan pois kolmen hengen kodistaan ​​ja takaisin vanhempiensa luo.

Berliini uudenvuodenaatto 2014

Peter avasi oman Windsor -cocktailbaarinsa, joka perustuu Tom Cruise -elokuvaan Cocktail, ja perusti Phones International Groupin vuonna 1998.

Vuonna 2005 hän teki yhteistyötä Theo Paphitisin kanssa ostaakseen lahjakokemusyrityksen Red Letter Days toiselta Dragon Rachel Elnaughilta toiselta Dragon Rachel Elnaughilta sen hallinnon jälkeen.

Peter käynnisti Peter Jones -säätiön vuonna 2005, joka johtaa Peter Jones Enterprise Academy- ja Tycoon in Schools -aloitteita, ja vuonna 2009 hänestä tuli CBE -palvelu yrityksille, yrityksille ja nuorille.

Levi Roots Peter Jonesin kanssa ja pullot hänen Reggae Reggae -kastikettaan

Levi Roots Peter Jonesin kanssa ja pullot hänen Reggae Reggae -kastikettaan (Kuva: PA)

Yrityspohjalaisesta, joka omistaa TV -tuotannon nimeltä Peter Jones TV, tuli Jessopsin omistaja ja toimitusjohtaja vuonna 2013.

Samana vuonna Peter osoitti henkilökohtaisen sitoutumisensa British High Streetin elvyttämiseen, kun hän avasi uudelleen 36 Jessops -myymälää eri puolilla maata.

Pietarissa ollessaan Peter on sijoittanut huikeat 5 983 167 puntaa.

Jotkut hänen mieleenpainuvimmista tarjouksistaan ​​ovat Love da Popcorn, Bare Naked Foods ja Rempods, muistutuspalkit dementiapotilaille.

Mutta ylivoimaisesti hänen kuuluisin Reggae Reggae -kastike, joka on tehnyt Levi Rootsista miljonäärin.

Peter uskoo, että se oli 'yksi menestyneimmistä sijoituksistani näyttelystä' ja on edelleen brändin osakkeenomistaja.

Erän rikkain - Peterin nettovarallisuus on Spear's -lehden mukaan arviolta 500 miljoonaa puntaa.

Tej Lalvani

Tej on sijoittanut paljon rahaa lyhyen ajansa Denissä

Tej on sijoittanut paljon rahaa lyhyen ajansa Denissä (Kuva: BBC/Andrew Farrington)

Saavutessaan luolaan sarjalle 15, Tejillä on varmasti paljon rahaa heittää ympäriinsä.

Hän aloitti työskentelyn tiedemiehensä isänsä professori Kartar Lalvanin yrityksen Vitabiotics varastossa.

Sen sijaan, että Tej olisi sijoitettu huipulle, hän työskenteli sinne hankkimalla kokemusta liiketoiminnan kaikilla osastoilla ja ajoi yhdessä vaiheessa jopa haarukoita.

Viimeisten 20 vuoden aikana Tej on kasvattanut liiketoimintansa Ison -Britannian suurimmaksi vitamiinialan yritykseksi arvomyynnillä, jonka nykyinen liikevaihto on yli 300 miljoonaa puntaa vuodessa.

Nykyisessä toimitusjohtajan roolissaan Tejin päätavoite ja visio on rakentaa Vitabioticsista maailman suurin erikoistunut vitamiiniyhtiö.

Tej on sijoittanut suuren osan rahoistaan ​​Den -sijoituksiin

Tej on sijoittanut suuren osan rahoistaan ​​Den -sijoituksiin (Kuva: BBC)

Tejin johdolla Vitabiotics on laajentunut nykyiseen kokoon, jossa sen tuotteita myydään yli 100 maassa ympäri maailmaa, ja se tuottaa monia Ison -Britannian myydyimmistä vitamiineista, mukaan lukien Wellwoman, Perfectil ja Pregnacare.

Tej on investoinut yhteensä 1 897 666 puntaa hänen aikanaan Denissä työskennellessään, kuten vitamiini -infusoidulla teellä T Plus -juomat, Throtful -onnittelukortit ja miesten sotamaali.

Yksi Tejin parhaista investoinneista oli Look After My Bills, palveluntarjoaja, joka löytää kyseisen vuoden parhaan tarjouksen ja vaihtaa kaasun ja sähkön kuluttajat automaattisesti halvempaan tarjoukseen ilmaiseksi, jos parempi tulee.

Yhdessä entisen lohikäärmeen Jenny Campbellin kanssa he sijoittivat 130 000 puntaa vain 3%: n omaan pääomaan, jonka vertailusivusto GoCompare osti vuonna 2019 ja jonka arvioitu arvo on yli 12,5 miljoonaa puntaa.

Toukokuun 2019 Sunday Times Rich Listin mukaan Tejin nettovarallisuuden arvioidaan olevan 390 miljoonaa puntaa.

Touker Suleyman

Toukerilla on 40 vuotta & apos; kokemusta vähittäiskaupasta ja valmistuksesta

Toukerilla on 40 vuotta & apos; kokemusta vähittäiskaupasta ja valmistuksesta (Kuva: BBC/Andrew Farrington)

Touker Suleyman toi 40 vuotta & apos; vähittäiskaupan ja valmistuksen kokemus Deniin vuonna 2015.

Aloitettuaan vakituisessa tilitoimistossa Touker esiteltiin muotiliiketoiminnassa auditoinnin aikana ja aloitti vähittäiskaupan uransa 18 -vuotiaana.

Hän aloitti yhteisyrityksen nahkatehtaassa ja pian sen jälkeen perusti vaatteiden valmistajan, joka toimitti joitakin brittiläisen pääkadun suurimpia nimiä.

Mutta korkealentoinen liikemies palautettiin maan pinnalle, kun hän osti vaateliiketoiminnan Mellinsin, ja sitten tilintarkastajat havaitsivat merkittävän velan yhden hänen liiketoimintaansa takana ja hänellä oli kuusi viikkoa aikaa löytää 2 miljoonaa puntaa.

gc tanssii jäällä

Valitettavasti mahdollinen sijoittaja vetäytyi viime hetkellä, pakotti yrityksen selvitystilaan, ja hänen oli pakko myydä talonsa ja aloittaa uudelleen tyhjästä.

Touker tuo hauskaa luolaan

Touker tuo hauskaa luolaan (Kuva: Birmingham Mail)

Hän osti pienen käteis- ja kuljetusliiketoiminnan, josta tuli myöhemmin Low Profile Group, vaatteiden valmistaja, joka toimittaa M&S: tä, ja osti sitten pohjimmiltaan brittiläisen miestenvaatemerkin Hawes & Curtis 1 punnalla, kun se oli menossa hallintoon.

Hänestä tuli Hawes & Curtis & apos; ja rakensi menestyvän kansainvälisen vaatteiden valmistajan, jonka liikevaihto nousi 600 000 punnasta vuonna 2001 30 miljoonaan puntaan vuonna 2014.

Touker on myös mies, jonka ansioksi hän on keksinyt uudelleen 90 -luvun naisten vaatemerkin, Ghostin, ja on nyt sarjayrittäjä, joka tukee seitsemää vähittäis- ja kaupallista kiinteistöyritystä.

Toukerin parhaat tarjoukset ovat sijoittaneet Deniin yhteensä 1 877 666 puntaa, ja ne ovat olleet Beamblock Yogo, Timberkits, Bad Brownie ja Collagin.

Vuonna 2015 The Sunday Times arvioi Toukerin omaisuuden olevan yli 200 miljoonaa puntaa.

Deborah Meaden

Deborah liittyi Deniin sarjassa 3 ja on nyt fanien suosikki

Deborah liittyi Deniin sarjassa 3 ja on nyt fanien suosikki (Kuva: BBC/Andrew Farrington)

Kukaan ei ole sekaisin, suosittu Dragon Deborah Meaden tuli Deniin kolmannen sarjan.

Deborah aloitti menestyvän yrittäjän ja aloitti ensimmäisen liiketoimintansa heti yliopistosta 19 -vuotiaana.

Hän perusti lasin ja keramiikan tuontiyrityksen, joka toimitti kauppoja, mukaan lukien Harvey Nichols, mutta valitettavasti se epäonnistui 18 kuukauden kuluttua.

Yritysmaailmasta lannistumatta Deborah otti franchising -sopimuksen italialaiselle vaateyritykselle Stefanelille, joka perusti yhden ensimmäisistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja toimi sitten Prize Bingo -myynnillä Butlinissa.

Myöhemmin hän liittyi perheyritykseensä, Weststar Holidays, ja lopulta hänestä tuli toimitusjohtaja

Vuonna 1999 hän osti merkittävän osuuden johdon yritysostosta ja myi myöhemmin yrityksen 33 miljoonalla punnalla säilyttäen samalla 23 prosentin osuuden, jonka hän sitten myi vuonna 2007, kun Weststar ostettiin 83 miljoonalla punnalla.

Seuraavaksi Deborah oli hankkimassa villakangasvalmistajia Fox Brothers ja hän on nyt kokopäiväinen sijoittaja, jolla on laaja valikoima.

Deborahilla on sormensa monissa piirakoissa

Deborahilla on sormensa monissa piirakoissa (Kuva: BBC)

Tämä sisältää Gripitin innovatiiviset kipsilevykiinnikkeet, ylelliset & Made in Britain & apos; The Merchant Fox, 'no nasties' lasten kylpytuotteita Good Bubble, naisten muotimerkki Hope and Ivy sekä Billy ja Margot ravitsevaa koiranruokaa ja herkkuja.

Vuosien varrella Deborah on investoinut mahtavia 4 786 000 puntaa yrityksiin, kuten Yee Kwan Ice Cream, Marxman ja Boot Buddy.

Yksi Deborahin suurimmista Den -menestyksistä tuli takaisin vuonna 2006, kun hän osti Magic Whiteboardin, kannettavan A1 -valkotaulun rullassa, joka voidaan kiinnittää monille eri pinnoille.

Hän meni Theo Paphitisin kanssa investoimaan 100 000 puntaa 40%: n osuuteen yhtiöstä, josta on kuulemma tullut heidän kaikkien aikojen paras kauppa.

Omistajat, joita käytetään nyt maan ylä- ja alakouluissa, ostivat Deborahin ja Theon osakkeet takaisin vuonna 2014 huikeasta 800 000 punnasta, mikä on kahdeksan kertaa enemmän kuin he maksoivat.

Spear's -lehden mukaan Deborahin nettovarallisuus on noin 40 miljoonaa puntaa

Sara Davies

Sara on korttelin uusin lohikäärme

Sara on korttelin uusin lohikäärme (Kuva: BBC Studios/Andrew Farrington)

Lohkon uusimmasta lohikäärmeestä, Sara Daviesistä tuli kaikkien aikojen nuorin Den -tähti, kun hän liittyi vuonna 2019 vain 35 -vuotiaana.

Sara perusti askarteluun erikoistuneen vähittäiskaupan Crafter's Companionin 13 vuotta sitten yliopiston makuuhuoneesta.

Sara löysi markkinoiden aukon kirjekuorien valmistustyökalulle kortinvalmistajille, ja Sara keksi insinöörin isän avulla kirjekuoren.

Crafters osti heidät tuhansina, katapultoimalla hänen liiketoimintansa menestykseen ja kääntämällä yli 500 000 puntaa valmistuessaan.

Saran liikevaihto on nyt yli 34 miljoonaa puntaa vuodessa, vienti yli 40 maahan ympäri maailmaa ja se työllistää yli 190 työntekijää Isossa -Britanniassa, Yhdysvalloissa ja kaikkialla Euroopassa.

Sara on kaikkien aikojen nuorin lohikäärme

Sara on kaikkien aikojen nuorin lohikäärme (Kuva: BBC)

Hän on saanut yli 25 liikepalkintoa ja vuonna 2016 hänet tunnustettiin talouden palveluista MBE: llä Queen's Birthday Honors -listalla.

onko elokuussa pyhäpäivä

Huolimatta siitä, että Sara ei ole pitkään aikaan, hän on jo sijoittanut Den -liiketoimintaan yhteensä 1 118 866 puntaa.

Näitä ovat malesialainen Chilli Paste Mak Tok, leikkaustyökalu Pipe Easy ja suihkugeeli, säilytysratkaisu kylpyhuoneisiin.

Inside Growth -raportin Saran nettovarallisuus on 37 miljoonaa puntaa luettelon lopussa, mutta ei silti haisteltava.

*Lohikäärmeet & apos; Den esitetään torstaisin BBC Onessa klo 21

Katso Myös: