Kuinka päästä eroon heinänuhasta - nopea helpotus ja temput, joita voit kokeilla

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Kun Iso -Britannia hyödyntää lämpimämpää säätä (vihdoin), joillekin kesän hauskanpito voi vaimentaa silmien kutinaa ja vuotavaa nenää.



Met Office on varoittanut korkeasta & apos; tai 'erittäin korkea' siitepölyä Lontoossa ja etelässä, Midlandsissa, Walesissa, Yorkshiressä ja Pohjois -Irlannissa.



Noin 18 miljoonaa ihmistä Britanniassa kärsii on kuumetta , ja sitä kehitetään vuosittain enemmän. Voit kehittää sitä missä iässä tahansa, vaikka et ole koskaan aiemmin osoittanut merkkejä siitä.



Oireita ovat vuotava silmät ja nenä, aivastelu, kutina, tunne vuotaa ja kohoaa, ja ne voidaan helposti sekoittaa tavalliseen kylmään. Kuitenkin, jos sinulla on kutiava silmä, nenä tai kurkku, se on todennäköisemmin heinänuha.

Ota selvää siitepölyennuste alueellasi Weather Channelilla .

Varmistaaksesi, että siitepöly ei pilaa viikonloppua lämpimällä säällä, tässä on vinkkimme siitä, miten päästä eroon heinänuhasta ...



1. Kuuma, kuuma curry

Valikon kuumimman curryn valitseminen voi auttaa - tai jos teet itse, mene raskaasti mausteisiin. Kurkuma, oranssinkeltainen mauste, jota käytetään laajalti curryissa ja Etelä-Aasian keittiössä, uskotaan vähentävän tulehdusta, jonka aiheuttaa siitepölysi aiheuttama fosfolipaasi A2 -entsyymi. Chiliä sisältävä kapsaisiini auttaa avaamaan nenän kanavat ja lievittämään sitä rypistynyttä tunnetta.

2. Hanky ​​panky



Jep - seksi voi auttaa heinänuhaasi. Orgasmin kohdalla sympaattinen hermosto supistaa verisuonia koko kehossa, ja iranilainen neurologi on ehdottanut, että tämä voisi auttaa heinänuhaan. Pitää olla kokeilemisen arvoinen, eikö? Älä vain kokeile sitä, jos sinulla on äkillinen hyökkäys puistossa.

3. Oikeat salaatit

Kaprikset, punasipulit ja vesikrassi sisältävät suuria määriä luonnollista anti-histamiinikversetiiniä, joka voi auttaa vähentämään heinänuha-oireita estämällä histamiinien vaikutuksia. Yhdistä ananasta, joka sisältää bromelaiinia, joka auttaa kehoa imeytymään kversetiiniin.

Omenat, tomaatit ja appelsiinit sisältävät runsaasti beetakaroteenia, C -vitamiinia ja bioflavonoideja. Nämä ravintoaineet ovat tulehdusta ehkäiseviä aineita ja niiden sanotaan vahvistavan immuunijärjestelmää.

4. Punaiset viinirypäleet

Tummat marjat sisältävät antioksidantteja

Tummanväriset marjat, kuten herukat, karhunvatukat ja punaiset viinirypäleet, sisältävät runsaasti antioksidantteja, mutta punaisen rypäleen kuoressa on myös resveratrolia, joka vähentää kehon tulehdusta. Kreetalla tehdyn ruokavalion ja allergian tutkimuksen mukaan viinirypäleet auttoivat vähentämään tukkeutuneita, kutiavia ja vuotavia nenää heinänuhasta.

5. Nokkonen

Nokkonen on pitkään ajatettu lievittävän allergiaoireita, mukaan lukien heinänuha. Voit ostaa niitä pillereinä, mutta niin kauan kuin sinulla on kunnollinen puutarhakäsinepari, on halvempaa vain valita omasi ja valmistaa niistä teetä. Keitä ne vain vedessä, valuta sitten ja lisää hunajaa makeutettavaksi.*

6. Kala

Lohi

Rasvahapot ovat tulehdusta ehkäiseviä, mikä voi helpottaa oireitasi (Kuva: Getty)

omakotitalo myytävänä

Rasvaisten kalojen omega-3-rasvahapot ovat tulehdusta ehkäiseviä, mikä voi helpottaa oireitasi. Lohi, silli, makrilli, tonnikala ja sardiinit ovat kaikki hyviä lähteitä. Asiantuntijat suosittelevat kolmea annosta viikossa.

7. Shampoo

Siitepöly on tahmeaa, joten jos olet ollut ulkona koko päivän (varsinkin jos olet kärsinyt), voit tuoda keltaista myrkkyä kotiin kanssasi. On parasta pestä hiukset, kun tulet kotiin illalla, jotta et levitä siitepölyä talosi ympärille.

8. Kamomilla teetä

kuppi teetä

Jäähdytetyt teepussit voivat rauhoittaa ärtyneitä silmiä (Kuva: Getty)

Kahvi voi pahentaa oireitasi, joten vaihda se kamomillateeseen, joka on luonnollinen antihistamiini ja tulehdusta ehkäisevä. Juominen on paras vaihtoehto, mutta jos et pidä mausta, voit käyttää vain teepusseja, jotka on kastettu kiehuvaan veteen ja valutettu ja jäähdytetty, suoraan silmillesi.

9. Puhdista arkit

Yön viettäminen sängyssä, jossa on siitepölyä, tarkoittaa, että heräät karkeana (olettaen, että todella nukut). Joten lakanoiden pesu niin usein kuin mahdollista kesällä helpottaa oireita ja antaa sinun nukkua paremmin.

10. Suojavoide

Siellä on Max

Sulkuvoide estää siitepölyn pääsyn sieraimiin

Yksi parhaista tavoista pysäyttää heinänuha on olla hengittämättä siitepölyä. Helppoa, eikö? Mutta hengittämisen sijaan suosittelemme HayMax - yksinkertainen orgaaninen huumeeton allergeeniestevoide. Levitä sitä sieraimien ympärille ja siitepöly tarttuu balsamiin sen sijaan, että menisit ylös nenääsi.

11. Kurkun ja nenäsumutteet

Otrivine Allergia Relief 0,1% nenäsumute . Äskettäin julkaistu se helpottaa tukkeutunutta nenän kutinaa muutamassa minuutissa jopa kymmenen tunnin ajan. Tämän voi ostaa seuraavilta verkkosivuilta -

Prevalin . Se ei sisällä antihistamiinia ja steroideja, mikä tarkoittaa, että se sopii raskaana oleville ja imettäville naisille. 'Se vuoraa nenän sisäpuolen ja luo esteen, joka estää ärsyttäviä aineita. Lisäksi se rauhoittaa histamiinin oireita '', Alison sanoo.

Prevalin Allergia lapsille (4,49 £ apteekeista). Tämä tuote ruiskutetaan sieraimeen ja muodostetaan geeli, joka estää siitepölyn pääsyn hengitysteihin.

Ultra Chloraseptic Anesteetinen kurkkusuihke . Se sisältää Benxocainea, joka tukahduttaa kurkkukipun muutamassa sekunnissa ja on kolme makua - kirsikka, mustaherukka ja mentoli.

Meillä on täydellinen luettelo parhaista korjaustoimenpiteistä täällä.

VASTUUVAPAUSLAUSEKE: Tätä artikkelia ei ole tarkoitettu lääketieteelliseksi neuvoksi. Ota aina yhteyttä lääkäriisi.

*Nokkonen tee ei sovellu raskaana oleville naisille

Lue lisää

On kuumetta
Kuinka päästä eroon heinänuhasta Oireet ja merkit Ruoat, jotka auttavat Parhaat käytettävät tuotteet

12. Rannikkomatkat

Se, missä asut, voi vaikuttaa siihen, miten kärsit. Vaikka maaseudulla on enemmän villieläimiä oireiden käynnistämiseksi, kaupunkien ympäristön epäpuhtaudet voivat pahentaa niitä.

Pakokaasut, myrkyllinen terva ja jopa otsoni voivat ärsyttää kehoasi jättäen keuhkot, poskiontelot ja ilmakanavat valmiiksi reagoimaan allergialle.

Hyvä tapa välttää tämä on päästä rannalle. Meren rannalla siitepöly on alhaisempaa.

13. Hylkää viina

(Kuva: Getty)

Lämpimämpi sää voi lisätä vierailuja olutpuutarhoihin ja humalaisia ​​grillejä.

Mutta alkoholi on täynnä histamiinia, jonka tiedetään aiheuttavan tulehdusreaktion ja pahentavan kausiluonteisia allergioita.

Jopa useamman kuin yhden lasin juominen päivässä voi aiheuttaa ongelmia kärsiville, ja viini on erityisen ärsyttävä.

14. Puhdista vaatteet

Toinen tapa torjua heinänuhaa on tarkistaa, että vaatteet ovat aina puhtaita. Ne voivat sisältää ulkona kerättyä siitepölyä. Niiden kuivaaminen ulkona voi jopa saastuttaa ne.

Hiuksesi voivat sisältää myös siitepölyä - samoin lemmikkien hiukset. Joten yritä huuhdella tämä pois, kun olet viettänyt päivän ulkona.

15. Nokkonen

Goran Pavlovic kertoo, että hänen aivastelu -oireensa katosivat, kun hän alkoi pistämään itseään säännöllisesti nokkosilla.

Hänen oletettu parannuskeino edellyttää, että hän valitsee nippujen nokkosia, kun ne alkavat kasvaa keväällä, ja pistää sitten kerran viikossa syksyyn asti.

(Kuva: Getty)

Minulla ei ole ollut ongelmia siitepölyn kanssa kolmeen vuoteen, Dubliner kirjoitti Facebookissa.

Mutta vaikka asiantuntijat eivät suosittele Pavlovicin ajatusta, nokkonenpohjaisia ​​lisäravinteita on yhdistetty kaikkeen niveltulehdushoidosta hiustenlähtöön.

Tabletteilla voi myös olla antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja Marylandin yliopiston lääketieteellisen keskuksen Amerikan alustava tutkimus osoittaa, että ne voivat vähentää aivastelua ja kutinaa joillakin heinänuhapotilailla.

Tiesitkö?

Se ei itse asiassa ole siitepölyä, joka aiheuttaa kaikkia näitä kurjia oireita - ne ovat peräisin sinusta. Kehosi tuottaa histamiinia, kun se uskoo immuunijärjestelmän olevan hyökkäyksen kohteena.

Kun siitepöly pääsee heinänuhapotilaan kehoon, se laukaisee histamiinin tuotannon, joka sitten luo kaikki ei -toivotut oireet. Siksi antihistamiinit voivat auttaa. (Mutta histamiinit ovat aivojen asioita, jotka pitävät meidät valppaina, tarkkaavaisina ja hereillä, minkä vuoksi antihistamiinit voivat saada sinut uneliaaksi).

valkotiikeri downin syndrooma

Ukkoskuume

Jos luulit, että sen heinänuha aiheuttaa sinulle sanoinkuvaamatonta kurjuutta päivällä ja yöllä, saatat olla väärässä.

Heinäkuumeista kärsivät 'ukkoskuume'. Ahdistus, jonka sanotaan tapahtuvan, kun sade tuo siitepölyn takaisin maahan 'ämpärikuormissa'.

10 odottamatonta tapaa voittaa heinänuha

Katso Myös: