Kuinka monet ihmiset todella välttelevät TV -lisenssejä - ja milloin sinulla on siihen lupa

Tv -Lisensointi

Horoskooppi Huomenna

Jos kysyt ihmisiltä, ​​kuinka moni heidän naapureistaan ​​ei maksa lisenssimaksua, jotkut ajattelevat, että jopa puolet on - he ovat hyvin väärässä.



Naiset luulevat todennäköisemmin, että heidän naapurinsa pettävät järjestelmää kuin miehet, ja myös londonilaiset uskovat todennäköisemmin, että heidän lähellä olevat perheet ovat tekeillä.



Mutta Skotlannissa ihmiset luulevat todennäköisimmin ihmisten kiertävän, ja joka viides väittää, että veropetos on yli 50 prosenttia.



TV -lisensoinnin uudet luvut osoittavat kuitenkin, että noin 94 prosentilla kodeista on oikeat lisenssit, eikä määrä ole muuttunut viimeisten viiden vuoden aikana.

- Joidenkin lisenssinmaksajien uskomusten ja todellisuuden välillä on valtava ero, sanoi TV -lisensoinnin tiedottaja Jason Hill.

'Haluamme ihmisten olevan tietoisia siitä, että suurin osa ihmisistä maksaa lisenssimaksunsa ja että voit maksaa TV -lisenssisi säännöllisin viikoittain, kahden viikon välein tai kuukausittain, jopa 6 puntaa viikossa.



Lue lisää

Säästä rahaa TV -paketteissa
Sky Sports -paketti, joka on 114 £ vähemmän Voita Netflixin hinnankorotus Britit maksavat 50 puntaa kuukaudessa ilmaisesta urheilusta Alennukset laillisesta TV -lisenssimaksusta

Väritelevisio -lisenssi maksaa tällä hetkellä 147 puntaa, ja sitä tarvitsevat kaikki, jotka katsovat tai nauhoittavat TV -ohjelmia, kun ne näytetään televisiossa.



TV -lisensointi vierailee kiinteistöissä, jotka eivät vastaa heidän yhteydenottoyrityksiinsä. Joka päivä yli 700 ihmistä jää kiinni - viime vuonna 256 600 kodin katsottiin katsovan televisiota ilman lupaa.

Mutta vaikka kaikkien, jotka katsovat tai nauhoittavat suoraa televisiota - tai käyttävät iPlayeria - on maksettava lisenssi, se ei tarkoita, että sinun on maksettava täysi hinta.

Tässä ovat täydelliset säännöt:

konditoria valerie myymälöiden sulkemiset

Kun sinun ei tarvitse maksaa TV -lisenssistä

(Kuva: Getty)

Lukuun ottamatta iPlayeria, et tarvitse lisenssiä, jos et katso tai tallenna suoraa TV: tä.

Muita kiinniottavia TV-palveluja, ohjelmien suoratoistoa tai lataamista sen jälkeen, kun ne on näytetty, tai ohjelmia, jotka ovat saatavilla verkossa ennen kuin ne näytetään televisiossa, ei oteta huomioon.

Joten ilman lisenssiä voit silti katsoa:

Jos et katso tai tallenna suoraa TV: tä millään laitteella tai käytä iPlayeria, voit ilmoittaa siitä TV -lisensoinnille täyttämällä ilmoituksen täällä .

Mutta ole varovainen, koska vaikka se on mahdollista, tällä hetkellä hyvin harvat ihmiset kuuluvat tähän luokkaan.

Riippumatta siitä, mitä laitetta käytät ja katsot, sinulla on oltava lupa katsella ohjelmia samanaikaisesti, kun ne näytetään televisiossa, katsella tai ladata ohjelmia iPlayeristä tai katsella online -TV -palvelua. Alle 2% kotitalouksista katsoo vain TV: tä, joten älä tarvitse lisenssiä, TV Licensingin tiedottaja kertoi Peili rahaa .

hoyden ja nathan masseyn kasvot

iPlayerin varoitus

Tarvitset lisenssin iPlayerin katsomiseen (Kuva: Getty)

Vaikka muut suoratoistopalvelut ovat kunnossa, sinulla on oltava TV -lisenssi, jotta voit katsella iPlayeria millä tahansa laitteella - yhtä erityistä poikkeusta lukuun ottamatta.

Harvoilla onnekkailla - pääasiassa opiskelijoilla - on heilutushuone.

TV -lisensointi vahvisti, että olet vapautettu, jos:

  • Käytät vain laitetta, joka saa virtaa sen sisäisistä paristoista, katsoaksesi TV: tä suorana tai katsoaksesi ja ladataksesi ohjelmia BBC iPlayeristä; ja

  • Et ole liittänyt sitä antenniin tai kytkenyt sitä sähköverkkoon television vastaanottamiseksi; ja

  • Pysyvä osoitteesi (lukukauden ulkopuolella) on vanhempasi & apos; Koti; ja

  • Vanhemmillasi on voimassa oleva TV -lisenssi.

Vanhemmat eivät kata oppilaita & apos; lisenssi, paitsi jos oppilas käyttää vain laitteita, jotka saavat virtansa vain omista sisäisistä paristoistaan ​​(joita ei ole kytketty antenniin tai verkkovirtaan) ja jos heidän pysyvä osoite on vanhempien koti, TV -lisensoinnin tiedottaja kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

mummo korkokengissä

Voit soittaa numeroon 0300 790 6113 ja tarkistaa, koskeeko tämä poikkeus sinua, tai saada lisätietoja menemällä osoitteeseen tvlicensing.co.uk/studentinfo

Kun tarvitset ehdottomasti TV -lisenssin

Kerro mielipiteesi tästä tarinasta
Kommentoi alla

Kaikkien, jotka katsovat tai nauhoittavat suoria TV -lähetyksiä tai käyttävät iPlayeria, on oltava TV -lisenssi - katsotaanpa mitä tahansa - tai he voivat saada ison sakon.

Tämä tarkoittaa sitä, että katsominen puhelimella, kannettavalla tietokoneella tai tabletilla lasketaan edelleen niin kauan kuin sitä lähetetään. Kyllä, vaikka käytät jonkun toisen SkyGo -kirjautumista kotona, tarvitset sitä, koska lisenssit on sidottu osoitteisiin.

Jos asut yhteisessä talossa, saatat päästä eroon yhdestä talon lisenssistä - ei yhden kullekin - mutta melkein kaikissa muissa tapauksissa tarvitset lisenssin, ellet koskaan katso televisiolähetyksiä.

Mutta on hyviä uutisia - vaikka tarvitset lisenssin, sinun ei ehkä tarvitse maksaa koko hintaa.

Lailliset TV -lisenssin alennukset

Koska TV -lisenssit koskevat osoitteita, eivät yksilöitä, niin kauan kuin joku, joka on oikeutettu alennukseen, asuu osoitteessasi ja lisenssi on heidän nimessään, koko talo hyötyy.

Joten kuka saa alennuksen? No, vanhemmat britit eivät tarvitse TV -lisenssiä.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun täytät 75 vuotta, voit hakea ilmainen yli 75 TV -lisenssi . Ne kestävät 3 vuotta ja lähetetään, jos annat heille kansallisen vakuutusnumerosi. Itse asiassa, jos olet 74-vuotias, voit jopa hakea lyhytaikaista lisenssiä 75-vuotispäivääsi asti.

Toiseksi, vaikka se ei ole ilmainen, kaikki sokeat (vakavasti näkövammaiset) voivat saada puoleen hintaan TV -lisenssit. Jälleen tämä tarkoittaa, että myös muu talo on peitetty.

Jos vuokraat, et tarvitse erillistä TV -lisenssiä huoneeseesi, jos sinulla on suhde asunnonomistajaan (ja asut hänen päärakennuksessaan) tai yhteinen vuokrasopimus - mutta tarvitset sellaisen, jos sinulla on erillinen vuokrasopimus sopimusta vain huoneestasi.

On myös muita aikoja, jolloin saatat saada rahat takaisin 147 puntaa.

Opiskelijat, jotka eivät oleskele yliopistossa kesän aikana, voivat olla oikeutettuja hyvitykseen lisenssin viimeisten kuukausien aikana. He voivat hakea hyvitystä tai saada lisätietoja käymällä osoitteessa www.tvlicensing.co.uk/students tai soita 0300 790 6113.

Mitä lisenssisi kattaa

Jos asut jonnekin, jolla on TV -lisenssi, et tarvitse toista, jos katsot televisiota laitteella, joka toimii muualla olevilla paristoilla (eli tabletilla, puhelimella tai kämmentelevisiolla), kunhan sitä ei ole kytketty verkkovirtaan. .

Jos olet veneessä tai matkailuvaunussa (tai omistat sen), et myöskään tarvitse uutta TV -lisenssiä television katseluun tai iPlayerin käyttämiseen.

Carl Fogartyn nettovarallisuus

Olet myös vakuutettu liikkuvista asuntovaunuista, asuntovaunuista ja siirrettävistä mökeistä - edellyttäen, että kukaan ei ole kotona katsomassa televisiota, kun käytät niitä. Jos joku on pääosoitteessa, sinun on täytettävä ilmoituslomake .

Jos sinulla on kuitenkin toinen tai loma -asunto, asunto, bungalow tai mökki, se tarvitsee oman TV -lisenssin, jos aiot katsella televisiota (tai tallennettua suorana) tai käyttää iPlayeria siellä - riippumatta siitä, missä laitteessa se on .

kyselyn lataus

Onko TV -lisenssi vastinetta rahalle?

Yli 4000 ÄÄNETTÄ

JOOÄLÄ

Kuinka maksaa

Kun olet selvittänyt lisenssitarpeesi, voit saada rahaa näille kohtuullisilla tavoilla:

• Online - ihmiset voivat maksaa verkossa osoitteessa www.tvlicensing.co.uk/pay tiedot suoraveloituksella tai pankki- tai luottokortilla

• Suoraveloitus - kuukausittaiset, neljännesvuosittaiset tai vuosittaiset suoraveloitusmaksujärjestelmät ovat käytettävissä ja ne voidaan määrittää verkossa osoitteessa www.tvlicensing.co.uk/directdebit

• Lääkemyynti-ihmiset voivat maksaa missä tahansa yli 28 000 PayPoint-myyntipisteestä eri puolilla maata tai käteisellä tai luotto- tai maksukortilla.

• Pankki- tai luottokortti puhelimitse - tämä palvelu hyväksyy maksut useilta pankkikorteilta, mukaan lukien Maestro, Delta ja Connect

• Postitse - lähetä maksettu sekki TV -lisensointiin osoitteeseen: TV Licensing, Darlington, DL98 1TL

Lisätietoja viikoittain erissä maksamisesta tiskin kautta, verkossa, tekstiviestillä tai puhelimitse käteismaksusuunnitelmasta soittamalla numeroon 0300 790 6078 tai www.tvlicensing.co.uk/cashplans

Katso Myös: