Paljonko sinulla on oikeus palkkaan, jos sinut irtisanotaan lomautuksen yhteydessä? Sinun oikeutesi

Irtisanominen

Horoskooppi Huomenna

Niin monet ihmiset kohtaavat epävarmuutta työelämässä juuri nyt(Kuva: Getty)



julkkis isoveli 2016 juorut

Miljoonat Yhdistyneen kuningaskunnan työntekijät kohtaavat epävarmuutta työllisyydestä, kun liittokansleri valmistautuu lopettamaan lomautusjärjestelmän lopullisesti.



Järjestelmän keventäminen on osa laajempaa pyrkimystä palauttaa Ison -Britannian talous normaalille tasolle.



Tästä kuusta lähtien työnantajia kannustetaan tuomaan lisää henkilöstöä toimistoihinsa, kun taas yritysten on myös aloitettava 5 prosentin maksuosuudet kuukausipalkkaan.

Syyskuusta tämä määrä nousee 15 prosenttiin ja lokakuusta 20 prosenttiin, ennen kuin järjestelmä päättyy lopullisesti 31. lokakuuta.

Se herätti pelkoa siitä, että miljoonat työntekijät joutuvat irtisanomaan, koska kuukausittaiset taloudelliset tappiot kohtaavat edelleen yrityksiä kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa.



(Kuva: Getty Images/Caiaimage)

Vaikka monet työntekijät ovat palanneet töihin vähittäiskaupan ja ravintola -alan avaamisen jälkeen, miljoonat jäävät lomautuksiin, joista monet ovat aloilla, joilla on nyt pidempiä seisokkeja tai rajoituksia, jotka estävät heitä toimimasta täydellä kapasiteetilla.



Ja hallitus ei aio suojella näitä työntekijöitä entisestään.

Rishi Sunak hylkäsi perjantaina kehotukset jatkaa lomautusta sillä perusteella, että se ei olisi 'oikeudenmukaista' niitä kohtaan, jotka ovat panneet henkensä odottamaan pandemian aikana.

Toistaiseksi se on maksanut valtiovarainministeriölle 31 miljardia puntaa.

Mitkä ovat oikeutesi, jos olet huolissasi siitä, että työsi on vaarassa ja kuinka paljon sinulla on laillisesti oikeus irtisanomiskorvaukseen?

Kuinka paljon minulla on oikeus palkkaan, jos minut irtisanotaan lomautuksen yhteydessä?

Nainen pitelee palkkansa

Sinulla voi olla oikeus enemmän kuin vain lakisääteiseen palkkaan (Kuva: Getty)

Jos sinut irtisanotaan, sinulla on lain mukaan oikeus saada irtisanomispalkka ja kertynyt mutta käyttämätön loma.

Sinulla voi olla myös oikeus lakisääteiseen palkkaan - vaikka tämä riippuu siitä, kuinka kauan olet ollut työnantajasi kanssa.

'Sinulla on oikeus lakisääteiseen irtisanomiskorvaukseen vain, kun olet työskennellyt työnantajasi palveluksessa jatkuvasti kaksi täyttä vuotta', selittää
Pam Loch, asianajotoimisto Loch Associatesin työkumppani.

'' Lakisääteiset irtisanomiskorvaukset lasketaan kaavalla, joka ottaa huomioon ikäsi, palvelusaikasi ja bruttoviikkopalkkasi.

'Jos sinut irtisanotaan, lakisääteisen irtisanomiskorvauksesi laskemiseen käytettävä viikkopalkka on enintään 538 puntaa, ja se lasketaan irtisanomisajan palkallasi.

”Lakisääteinen irtisanomiskorvaus on enintään 16 140 puntaa. Gov.uk -verkkosivustolla on laskin, jonka avulla voit laskea sen tässä .

Lue lisää

Työoikeudet
Mikä on minimipalkka? Nolla tunnin sopimusten ymmärtäminen Mitä kertoa pomollesi, että olet sairas? Mitä tehdä, jos sinut irtisanotaan

”Tarkista myös työsopimuksestasi tai henkilöstön käsikirjasta, onko työnantajallasi tehostettu irtisanomiskorvaus. ''

Tämä voi tarkoittaa, että sinulla on oikeus saada enemmän kuin lakisääteiset vähimmäismaksut.

'Irtisanomisajanne palkka perustuu myös palvelukseen ja irtisanomisaika on ilmoitettava työsopimuksessa. Jos sinulla ei ole kirjallista sopimusta, sinulla on oikeus vähintään lakisääteiseen irtisanomispalkkaan. Tämä määrä on säädetty lainsäädännössä, ja sen enimmäismäärä on 12 viikon palkka 12 vuoden ajalta työnantajan palveluksessa. ''

On tärkeää huomata, että työnantajasi voi pitää sinut lomautettuna irtisanomisesi aikana, joten älä oleta, että saat irtisanomismaksun kertakorvauksena.

'Jos luulet, että irtisanomispalkkasi on laskettu väärin, aloita puhumalla työnantajasi kanssa, koska se on saattanut olla yksinkertaisesti järjestelmänvalvojan virhe.

'Jos uskot edelleen maksujen olevan virheellisiä, voit tehdä virallisen kirjallisen valituksen työnantajallesi heidän valitusmenettelynsä avulla. Jos sinulla on edelleen ongelmia tilanteen ratkaisemisessa, sinun on ehkä kuultava työoikeudellisia neuvoja tai otettava yhteyttä Acasiin, joka voi aluksi auttaa sinua. ''

missä on jon venables

Katso Myös: