Kuinka vaihtaa energiantoimittajaa ja saada edullisempi tarjous kotiisi

Energialaskut

Horoskooppi Huomenna

Yli 102 kiinteän energian kauppaa saatetaan päätökseen 30. huhtikuuta, ja näihin tariffeihin perustuvat kotitaloudet kärsivät keskimääräisestä 221 punnan laskun korotuksesta.



Tämä on automaattisen kytkentäpalvelun Look After My Bills mukaan, joka on varoittanut, että nyt on aika ryhtyä toimiin piikin edellä.



Hallituksen energian hintakattoa nostettiin 1. huhtikuuta 1 137 punnasta 1 254 puntaan - ja sen jälkeen useat toimittajat ovat asettaneet tavanomaiset tariffinsa uuden enimmäismäärän mukaiseksi.



Suurin nousu tulee Shell Energyltä - 43%: n nousu, kun vaihdat halvimmasta hinnasta oletusarvoiseen SVT: hen - mikä merkitsee 377 punnan nousua.

Lily Green, Look After My Bills, sanoi: 'Tämä on uskollisuusrangaistus pahimmillaan.'

'Vain viikon kuluttua ihmiset siirtyvät halvasta hinnasta toimittajansa pahimpaan tarjoukseen.'



'' Kun otetaan huomioon pelkkä määrä toimittajia, jotka ovat korottaneet vakiohintojaan tässä kuussa, maksamasi ero on harvoin ollut selvempi. ''

Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää paremman tarjouksen löytämisestä.



miksi miehillä on inkivääriparta

Mitä tapahtuu, kun sopimus päättyy?

Kun kiinteähintainen sopimus on päättynyt, energiantoimittajat siirtävät usein asiakkaita automaattisesti normaaliin vaihtuvaan tai oletushintaan, mikä tarkoittaa, että asianomaiset voivat nähdä laskujensa nousevan keskimäärin yli 300 puntaa ilman vähäistä ilmoitusta toimittajaltaan.

Monet päättyvät kaupat sisältävät poistumismaksuja, mutta asiakkaat eivät usein tiedä, että markkinasääntelyn avulla voit vaihtaa toimittajia, kun pääset kuuden viikon kuluessa tariffin päättymispäivästä ilman, että sinulta peritään sakkoa.

Tämän seurauksena ihmiset voivat tehdä ostoksia tänään ja löytää kilpailukykyisen hinnan.

Jos haluat puhdistaa taloutesi keväällä, selaa alla miten vaihtaa energiantoimittajaa .

Kuinka vaihtaa energiantoimittajaa

Tätä varten tarvitset:

    ✔ Postinumero

    ✔ Nykyinen kaasu- ja sähköntoimittajasi sekä tariffisi nimi

    ✔ Kuinka paljon käytät kaasua ja sähköä kilowattitunteina (kWh). Löydät tämän viimeisimmistä laskuistasi tai toimittajasi lähettämästä vuosittaisesta energiailmoituksesta.

    ✔ pankkitietosi, jos päätät vaihtaa ja haluat maksaa suoraveloituksella.

    Tarkista, joudutko maksamaan poistumismaksuja

    Ota yhteyttä toimittajaan selvittääksesi, kuinka kauan nykyistä suunnitelmaasi on jäljellä. Jos haluat vaihtaa aikaisin, sinun on ehkä maksettava poistumismaksu.

    Jos sinulla on 42 päivää tai vähemmän aikaa suunnitelmasi päättymiseen, voit jättää Ofgemin sääntöjen mukaan rangaistuksetta.

    Huomaa, että jos olet velkaa palveluntarjoajalle, et ehkä voi muuttaa ennen kuin kaikki maksamattomat maksut on maksettu.

    Samoin, jos sinulla on ennakkomaksumittari ja olet velkaa yli 500 puntaa energiaa, sinulta voidaan evätä mahdollisuus vaihtaa.

    Kuinka löytää halvempi energiasopimus

    Vertailusivustot ovat hienoja - mutta kaikki toimittajat eivät ole rekisteröityneet niihin

    Kun olet poistanut kaiken yllä olevan, on aika aloittaa ostokset.

    Energiasäätimellä Ofgem on luettelo hyväksytyistä ja riippumattomista vertailusivustoista joka voi auttaa hallitsemaan hakua puolueettomasti.

    Vertaa vähintään kahta verkkosivustoa, jotta saat tuntuman tariffeista ja karkean hinnan hinnoittelusta. Muista, että kaikki vertailusivustot eivät vertaa samoja palveluntarjoajia (se on sama kuin autovakuutus ) joten hanki tarjouksia mahdollisimman monilta verkkosivustoilta ja toimittajilta.

    Tässä on Ofgemin suosittelemia vertailusivustoja (Citizens Advice sisältää myös kätevä opas hintojen vertaamiseen täällä ), voit käyttää tämä virtuaalinen muistilehtiö huomataksesi kaikki mainitut hinnat:

    Energiaa vaihtava ammattikieltä

    • & apos; Kiinteä & apos; tai & amp; capped & apos; - Halvimmat suunnitelmat ovat sellaisia, jotka on rajoitettu sopimuksen voimassaoloajaksi, esimerkiksi 18 kuukaudeksi.

    • & apos; vakio & apos; tai & amp; muuttuja & apos; - Nämä tariffit ovat joustavampia, koska ne ovat sopimuksettomia. Sinulta ei myöskään veloiteta vaihtamista toiselle toimittajalle.

    • Käyttöaika -Käyttäjätariffeissa on sähkön huippu- ja huipun hinta. Ruuhka-aika on normaalisti kello 22.00–8.30. Huippuhinta on paljon korkeampi kuin muut tariffit, joten valitse tämä, jos aiot käyttää energiaasi enemmän yön yli kuin päivällä.

    • Vihreä - Hyvä vaihtoehto, jos haluat vähentää energiankäytön ympäristövaikutuksia. Energian toimittaja vastaa osittain tai kokonaan sinulle toimitetusta energiasta ostamalla uusiutuvaa energiaa, kuten tuulta tai vesivoimaa.

    Olen löytänyt sopimuksen - mitä minun pitäisi nyt tehdä?

    On aika tehdä läksyt (Kuva: Kuvalähde)

    Kun olet löytänyt kotitalouksellesi parhaan tarjouksen ja hinnan, on aika varmistaa se ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaan ja ilmoittamalla siitä.

    Soita heille ja anna heille vihreä valo. He aloittavat sitten siirtymisprosessin 14 päivän jäähdytysajalla - voit peruuttaa sen milloin tahansa.

    Uusi toimittajasi pyytää ajantasaista mittarilukemaa, jonka he sitten luovuttavat entiselle toimittajallesi lopullisen laskusi saamiseksi (sen pitäisi saapua kuuden viikon kuluessa). Jos olet luottokelpoinen, saat todennäköisesti sen sijaan postiin sekin.

    Jos saat Lämmin koti alennus (katso alla, miten voit hakea tätä), varmista, että uusi toimittaja tarjoaa myös järjestelmän.

    Jos sinulla on älykäs mittari , sinun on tarkistettava, että uusi toimittaja tukee älykkäitä mittareita ennen vaihtamista.

    michael bake off 2019

    Energiahinnat selitetty

    Kaasurengas
    • Kahden polttoaineen hinnat: Toimittajat tarjoavat nämä suunnitelmat asiakkaille, jotka haluavat saada sekä kaasunsa että sähkönsä samalta palveluntarjoajalta. Dual Fuel -suunnitelmat tarjoavat yleensä alennuksia tai kannustimia.

    • Kiinteähintaiset energiatariffit: Kiinteähintainen tariffi tarkoittaa, että käyttöyksiköltä maksamasi summa on kiinteä tietyn ajan. Tämäntyyppinen tariffi on erittäin suosittu ajanjaksoina, jolloin hinnat nousevat, mutta se ei ole niin houkutteleva sopimus hintojen laskiessa.

    • Vakiotariffit: Oletushinta, johon siirryt suunnitelmasi lopussa. Kaikki tavarantoimittajat tarjoavat vakiotariffin, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ei ole mitään 'röyhkeitä', kuten alennuksia tai kiinteitä/rajoitettuja hintakausia. Vakiotariffit ovat yleensä toimittajien kalleimpia tariffeja.

    • Huippunopeat sähkön tariffit: Economy 10 on silloin, kun maksat suurimman osan ajasta normaalihintoja, mutta halvempia hintoja (usein puolet hinnasta) muina huippukauden aikana. ajat. Hyvä vaihtoehto, jos käytät enimmäkseen energiaasi yöllä.

    • Seurantatariffit: Tariffit, jotka ”jäljittävät” tietyn hinnan, yleensä toimittajien vakiohinnat. Toimittaja voi esimerkiksi sanoa, että se 'seuraa 5% vakiohintamme alapuolella'. Tämäntyyppiset tariffit yleensä ”seuraavat” tietyn ajan ja niihin liittyy poistumismaksut.

    Kuinka kauan kestää energiantoimittajan vaihtaminen?

    Vuonna 2015 hallitus päätti, että energianvaihdon pitäisi kestää enintään 21 päivää (useimmat kytkennät kestävät 17 päivää). Tämä tarkoittaa, että kun 14 päivän jäähdytysaika on päättynyt, sinun pitäisi aloittaa toiminta kolmen päivän kuluessa.

    Tätä ennen uusi toimittaja lähettää sinulle tervetuliaispaketin, jossa on tietoja, kuten vaihto- ja ensimmäinen laskutuspäivä.

    Jos olet vaihtanut sekä kaasun että sähkön, ne voivat muuttua eri aikoina, mutta palvelun tulisi jatkua keskeytyksettä.

    Jos vanha palveluntarjoajasi on sinulle velkaa, koska tililläsi on luottoa, hänen pitäisi sitten palauttaa sinulle - mutta pidä silmällä tiliäsi varmistaaksesi, että he tekevät sen.

    Näin säästät vielä enemmän energialaskuissasi

    Tuhannet kotitaloudet voivat saada lisäapua laskujen maksamiseen

    Jos haet toimeentulotukea, kuten Universal Credit tai Jobseekers Allowance, saatat saada 140 euron kertaluonteisen alennuksen energiasta kylmempien kuukausien aikana. Tämä tunnetaan nimellä Lämmin koti alennus , aloite, jolla tuetaan eniten polttoaineköyhyyden vaarassa olevia.

    Alennus on saatavilla vanhemmille briteille, jotka ovat hoitajia, vammaisia, maksavat edelleen asuntolainansa tai joilla on asumiskustannuksia ja joiden tulot ovat alle 155,60 puntaa viikossa (tai 237,55 puntaa pari).

    Sitä ei makseta käteisenä, vaan pienennetään energialaskuja.

    & Apos; Big Six & apos; kaikki toimittajat tarjoavat alennuksia Warm Home Discount -järjestelmän mukaisesti. Näitä ovat British Gas, Scottish Power, SSE, E.on, EDF Energy ja npower. Yritykset ovat velvollisia osallistumaan, kun niillä on 250 000 tai enemmän asiakasta.

    Jos olet syntynyt 5. elokuuta 1953 tai sitä ennen etkä ole oikeutettu Warm Home -alennukseen, saatat saada 100–300 puntaa lämmityslaskuusi. Tämä tunnetaan nimellä a 'Talvipolttoaineen maksu' .

    Jos olet kelvollinen, mutta et saa maksua automaattisesti, sinun täytyy tehdä vaatimus . Voit hakea talvea 2018 kunkin vuoden 31. maaliskuuta asti.

    Maksu kylmällä säällä on saatavilla myös ikääntyneille, jotka vaativat tiettyjä etuja erityisen alhaisten lämpötilojen aikana.

    Kuinka usein voin vaihtaa?

    On suositeltavaa verrata hintoja vähintään kerran vuodessa (Kuva: PA)

    Voit vaihtaa toimittajaa 28 päivän välein, jos haluat, mutta tarkista peruutusmaksut. Jos sinulla on älykäs mittari, muista, että kaikki eivät ole universaaleja, joten sinun on ehkä vaihdettava uuteen laitteeseen joka kerta.

    ashley taylor dawson alasti

    uSwitch suosittelee tarkistamaan energialaskut kerran tai kahdesti vuodessa varmistaaksesi, että saat parhaan tarjouksen. Voit myös tilata palvelun, joka tarkistaa (ja vaihtaa) puolestasi, kuten Räpylä - vaikka tästä tulee pieni maksu.

    Jos sinulla on määräaikainen suunnitelma ja kiinteä tariffi tiettyyn päivään asti, kannattaa myös merkitä muistiin päättymispäivämäärä, jotta voit vaihtaa kuukautta aikaisemmin.

      Rahan säästövinkkejä lämpimänä pitämiseen

      Vanha mies pitää käteistä käsissään
      1. Älä tuki pattereita: Vältä sohvan asettamista jäähdyttimen eteen, koska se imee paljon lämpöä ja estää sen lämmittämästä muuta taloa.

      2. Sulje ovet : Lyö vetoa lukuun ottamatta vaahtoa tai kuminauhaa ovien ympärillä ja muita halkeamia, joissa vedos tulee sisään. Voit ostaa sen osoitteesta Wickes , B&Q ja Kotipesä noin 5 puntaa.

      3. Tee riisisukka: Voit ostaa nalleja, jotka on täytetty riisillä ja laventelilla ja joita lämmität mikroaaltouunissa noin minuutin ajan kuumavesipullon vaihtoehtona.

        Se on melko tehokas tapa saada lämpöä johonkin - varmasti energiatehokkaampaa kuin vedenkeittimen keittäminen vedellä. Mutta sen sijaan, että kuluttaisit 20 puntaa ostamastasi kaupasta, täytä sukka riisillä ja laventelilla, sido pää ja sinulla on oma kädenlämmitin.

      4. Sulje verhot : Niiden pitäminen suljettuina on fiksu ja helppo tapa pitää lämpö lukittuna. Harkitse investointeja eniten käyttämiesi huoneiden lämpöverhoihin.

        Ne eivät ole niin kalliita, ja jos et halua vaihtaa nykyisiä verhojasi, voit ostaa lämpövuoren ja kiinnittää sen olemassa oleviin verhoihin. Pelkästään tämä voi vähentää lämpöhäviötä jopa 25%.

      5. Pukeutua lämpimästi: On sanomattakin selvää, mutta mitä enemmän kerroksia sinulla on päällä, sitä lämpimämmältä sinusta tuntuu.

      6. Ilmaa jäähdytin: & apos; ilmauspatterit & apos; on, kun päästät ulos ilmaa, joka on jäänyt sisälle. Loukkuun jäänyt ilma aiheuttaa jäähdyttimissä kylmiä pisteitä, mikä vähentää niiden tehokkuutta. Voit tyhjentää patterit itse.

        Voit tehdä tämän seuraavasti: 1) Kytke lämmitys päälle. 2) Kun patterit ovat kuumia, mene ja tarkista jokainen erikseen, että lämpenevätkö kaikki patterin osat 3) Kytke keskuslämmitys pois päältä.

        Kiinnitä jäähdyttimen avain (voit ostaa sen paikallisesta rautakaupasta) neliöpalaan jäähdyttimen venttiilin keskellä. Käännä jäähdyttimen avainta hitaasti vastapäivään-jos kaasua vuotaa, kuulet sihisevän äänen. Kun kaasua ei enää ole, nestettä tulee ulos ja venttiili on suljettava nopeasti.

      7. Termostaatin sammuttaminen: Kääntäminen se alas 1 asteen verran voi vähentää lämmityslaskuja jopa 10 prosenttia ja säästää noin 85 puntaa vuodessa Energy-uk.orgin mukaan.

      Lue lisää

      Hanki parempi tarjous energiasta
      Parhaat automaattiset energiansiirtopalvelut Energian hintakatto selitetty Nopeita temppuja, jotka voivat säästää 342 puntaa Britannian huonoin energiayhtiö

      Katso Myös: