Kuinka arvokkaita ovat harvinaisimmat kilon kolikot? Vanhat kolikot, joita sinun ei pitäisi romuttaa - ja niiden arvo

Uusi Punta Kolikko

Horoskooppi Huomenna

Kierroksen 1 punnan kolikoiden demonisointiin on enää kuukausi(Kuva: Bloomberg)



Pyöreä punta on matkalla ulos - se on ollut kuukausia - ja 15. lokakuuta se pyyhitään lopullisesti.



Tämän päivämäärän jälkeen sitä ei enää luokitella lailliseksi maksuvälineeksi, joten ainoa asia, jonka voit tehdä sen kanssa, on vaihtaa se uuteen paikallisessa pankissa tai postitoimistossa.



Mutta vaikka valtiovarainministeriö varoittaa kuluttajia menoista ja vaihtamisesta - rahan asiantuntijat sanovat, että on olemassa joitain vanhoja painoksia ei pitäisi päästä eroon - koska niiden arvo voi olla jopa 19 kertaa suurempi kuin nimellisarvo.

Vaikka se on vain 20 puntaa, se on silti melko paljon vain 100 penniä - ja jos sinulla on niitä muutama, voit myydä ne kaikki.

Tässä ovat ChangeChecker & s viisi pyöreää puntaa, joita ei pidä vaihtaa, vaihtaa tai käyttää. Asiantuntijat väittävät, että he ovat niin arvokkaita, koska niin harvat heistä ovat koskaan lyöneet.



On syytä huomata, että nämä arviot perustuvat kolikoihin, jotka on myyty äskettäin huutokauppasivustoilla - mitä parempi kunto, sitä enemmän kolikkosi myydään.

Lue lisää



Uusi punta kolikko
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Mistä sellaisen voi saada? 3 asiaa, jotka sinun on tiedettävä Missä uusi 1 euron kolikko toimii?

Skotlanti: Edinburghin kaupunki 1 punnan kolikko

Kuninkaallisen kultasepän Stuart Devlinin suunnittelema kolikko kuvaa pyöreää Edinburghin vaakunaa edustamaan Skotlantia (Kuva: ChangeChecker)

Edinburghin kaupungin 1 punnan kolikko julkaistiin vuonna 2011, ja sen lyöntimäärä oli vain 935 000, joten se on ylivoimaisesti vähiten kiertänyt pyöreä punta.

Tällainen on harvinaisuus, että vain 17% ChangeChecker -kolikoiden keräilijöistä on koskaan havainnut yhden taskussaan.

Verkkosivuston mukaan tämä kolikko myydään tällä hetkellä 12–16 puntaa.

Kuinka paljon löysimme sen eBayssa: 21. syyskuuta yksi näistä kolikoista myytiin 13,01 £ eBayssa seitsemän tarjouksen nostamisen jälkeen. Useat muut myyjät ovat myyneet omansa yli 8 puntaa.

Wales: Cardiff City 1 punnan kolikko

Tämä & Wales: Cardiff City & apos; kolikko julkaistiin vuonna 2011 ja on yksi harvinaisimmista liikkeessä (Kuva: ChangeChecker)

laiturit morgan jeremy clarkson

Toinen pääkaupunkisarja, Cardiff Cityn 1 punnan kolikko on ehdottomasti säilytettävä.

Vuonna 2011 julkaistun kolikon lyöntimäärä on vain 1 615 000 ja se on kakkosvaihtoehto ChangeCheckerin harvinaisuusindeksissä (joka mittaa harvinaisuutta) pisteillä 88/100.

Tämä kolikko kuvaa pyöreää Cardiffin vaakunaa Walesin pääkohteena.

Tämän kolikon arvo on 11–15 puntaa.

Kuinka paljon löysimme sen eBayssa: Viime viikolla tämä kolikko myytiin 20 eurolla eBayssa mikä viittaa siihen, että sille on paljon enemmän kysyntää kuin asiantuntijat ajattelevat.

David Walliamsin vauvan nimi

London Cityn 1 punnan kolikko

& Englanti: London City & apos; Vuoden 2010 painos on nimetty yhdeksi katsottavista (Kuva: ChangeChecker)

Kolmas pääkaupunkisarjan kolikko, josta kannattaa pitää kiinni, on London Cityn 1 punnan kolikko. Mielenkiintoista on, että Belfast Cityn painos ei tee leikkausta.

Vuonna 2010 julkaistun kolikon lyöntimäärä on 2 635 000, paljon suurempi kuin Edinburghissa ja Cardiffissa, mutta alhainen verrattuna muihin 1 punnan kolikoihin.

London City saa vaikuttavan 77 pistettä sadasta ChangeCheckerin niukkuusindeksissä.

Tämä kolikko voi myydä 5–8 puntaa.

Kuinka paljon löysimme sen eBayssa: Tämä kolikko voi itse asiassa olla odotettua enemmän arvoinen, ja keräilijät maksavat jopa 10,37 puntaa siitä eBayssa .

Skotlanti: Thistle and Bluebell 1 punnan kolikko

Onko sinulla tämä lompakossasi? Skotlanti: Thistle & Bluebell (2014) (Kuva: ChangeChecker)

Thistle ja Bluebell 1 punnan kolikko julkaistiin vuonna 2014 osana kukka -tunnussarjaa.

Sen lyöntimäärä on 5 185 000 ja Scarcity -indeksissä 55, ja se on neljänneksi.

Tässä kolikossa on ohdake ja sinikello, jotka edustavat Skotlantia. Sen arvo on kuulemma 3–5 puntaa.

Kuinka paljon löysimme sen eBayssa: Jos se on onnenpäiväsi, voit ehkä lyödä tätä jopa 4 puntaa eBayssa , kuten yksi myyjä teki viime kuussa.

Lue lisää

Harvinainen raha: Onko sinulla jotain näistä?
Harvinaiset 1p kolikot Lopullinen opas harvinaisiin kolikoihin Arvokkaimmat 2 £ kolikot Harvinaiset 50p kolikot

Iso -Britannia: Crowned Shield 1 £ kolikko

Upea & kruunattu kilpi & apos; lanseerattiin vuonna 1988 - monet niistä poistettiin aikaisin kulumisen vuoksi. eli niitä on vielä vähemmän

Yhdistyneen kuningaskunnan kruunatun kilven 1 punnan kolikko julkaistiin jo vuonna 1988, vain viisi vuotta sen jälkeen, kun 1 punnan kierros tuli liikkeeseen.

pesukoneen symbolit uk

Vaikka tällä kolikolla on suhteellisen korkea lyöntimäärä 7 118 825, tämä kolikko on luettelossa mielenkiintoisten Change Checker -sovellustietojen vuoksi.

Scarcity -indeksissä se saa 51 pistettä, mutta alle neljäsosa ChangeChecker -käyttäjistä on koskaan löytänyt sellaisen - itse asiassa swap -pyyntöjä on enemmän kuin 6.

Sen arvo on kuulemma 3–5,50 puntaa.

Kuinka paljon löysimme sen eBayssa: Tässä kuussa kaksi näistä kolikoista myytiin hintaan 5,50 € eBayssa - vain kahdella tarjouksella!

24 arvokkainta 1 £ kolikkoa liikkeessä Yksi punta kolikko Katso galleria

5 tärkeintä faktaa uudesta 1 punnan kolikosta

  • Valmistetaan 1,5 miljardia 12-puolista kolikkoa. Päätyyn asti ne venyisivät 22 852 mailia - etäisyys Yhdistyneestä kuningaskunnasta Uuteen -Seelantiin ja takaisin.

  • Se on valmistettu kahdesta metallista-ulompi rengas on kullanvärinen ja nikkeli-messinki ja sisärengas on hopeaa ja nikkelipinnoitettua seosta.

  • Ainutlaatuinen turvaominaisuus antaa sille hologrammimaisen kuvan, joka muuttaa £ -merkin numeroksi 1, kun kolikko nähdään eri kulmista.

  • Se painaa 8,75 g ja on 2,8 mm paksu

  • Häntäpuolen on suunnitellut koulupoika David Pearce, 15, Walsallista, ja siinä on ruusu, purjo, ohdake ja sammakko, jotka nousevat Royal Coronetista.

Katso Myös: