'Mutta katson vain Netflixiä ?!' 26 000 nuorta brittiä joutui katsomaan televisiota ilman lisenssiä ja uhkasi 1000 punnan sakon

Tv -Lisensointi

Horoskooppi Huomenna

Kymmeniä tuhansia ihmisiä jää kiinni(Kuva: Getty)



Netflix on hyvin. Niin on myös Amazon Prime suurimmaksi osaksi. ITV Hub, kaikki 4, My5 ja olet luultavasti kunnossa.



Mutta kun katsot tai tallennat mitään suorasta TV: stä tai käynnistät iPlayerin, olet vaarassa saada 1 000 punnan sakon, jos sinulla ei ole voimassa olevaa TV -lisenssiä.



Ja ei, sillä ei ole väliä, että käytät vain puhelintasi tai kirjaudut sisään Apple TV: n kautta.

Lisäksi TV -lisensoinnin uusimmat luvut osoittavat, että yli 26 000 18–25 -vuotiasta brittiä jäätiin katsomaan televisiota tai BBC iPlayeria ilman TV -lisenssiä vain viime vuonna.

TV -lisenssin kiertäminen on rikos (Kuva: PA)



Mikä vielä pahempaa, usein on vielä enemmän hämmennystä siitä, kuka on, eikä se kuulu lisenssin piiriin esimerkiksi opiskelijahalleissa ja asunnoissa.

Joka vuosi kampuksella kiertää myyttejä siitä, milloin sinä tarvitset etkä tarvitse lisenssiä ”, sanoi TV -lisensoinnin tiedottaja Jason Hill.



boris johnson hauska kasvo

'Koska useimmat opiskelijat omistavat ainakin yhden laitteen, joka pystyy näyttämään suoran TV: n tai katselemaan BBC iPlayeria - kuten kannettava tietokone, älypuhelin tai tabletti -, on tärkeää, että he tuntevat lain, joka koskee oikeita lupia.'

Lue lisää

Säästä rahaa TV -paketteissa
Sky Sports -paketti, joka on 114 £ vähemmän Voita Netflixin hinnankorotus Britit maksavat 50 puntaa kuukaudessa ilmaisesta urheilusta Alennukset laillisesta TV -lisenssimaksusta

Kuka oikeasti tarvitsee lisenssin

Jos olet Isossa -Britanniassa (Englannissa, Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois -Irlannissa), Kanaalisaarilla ja Mansaaressa, on lähes aina lain vastaista katsoa suorana lähetettyä televisiota - tai ladata tai katsella ohjelmia iPlayerista - osoitteessa ei ole lisensoitu.

Sillä, mitä katsot, ei kuitenkaan ole merkitystä.

'Jos katsot televisiota suorana millä tahansa laitteella, mukaan lukien matkapuhelimet ja tabletit, tai katsot BBC iPlayer -ohjelmia, sinun on oltava TV -lisenssin piirissä', sanoi Hill.

Joten ei ole väliä käytätkö televisiota, kannettavaa tietokonetta, tablettia, puhelinta, älykelloa, pelikonsolia tai jotain muuta.

Sillä ei myöskään ole väliä, miten sisältö saapuu sinulle, joten Amazon Fire -sauvat, Chromecastit, NowTV, Roku, Apple TV, PVR, Freesat tai kaikki muu ovat edelleen tärkeitä.

Heidän tärkeimmät osansa tässä on muistaa, että lisenssit ovat voimassa osoitetta kohden, ja lause 'live -TV'.

Tämä tarkoittaa, että et tarvitse lisenssiä, jos katsot vain tilauksesta tai saat ohjelmia palveluista, jotka eivät ole iPlayer - kuten Netflix, esimerkiksi - ja myös ei milloinkaan katsoa suoria TV -ohjelmia millä tahansa kanavalla, myös iPlayerissä.

Lisenssiä ei myöskään tarvita, jos katsot vain DVD-levyjä, Blu-ray-levyjä tai videoita.

Stephen karhu charlotte crosby

Kuitenkin sinulla on vaikeuksia katsella tai tallentaa minkä tahansa suora lähetys - ja se sisältää esimerkiksi urheilutapahtumia Amazon Prime -palvelussa.

Toinen kohta on yksi lisenssi osoitetta kohden.

Joten jos olet jaetussa talossa, kaikilla on yksi lisenssi, koska se on yksi osoite.

Mutta jos olet esimerkiksi opiskelijahuoneissa, jossa on oma lukittava huone, tarvitset oman lisenssin.

Nyt ei aina ole selvää, mikä on - eikä sitä - lasketa yhdeksi osoitteeksi.

Helpoin tapa kertoa siitä on vuokrasopimus. Jos sinulla on yhteinen vuokrasopimus, olet yleensä kaikki yhden lisenssin alainen. Jos teillä jokaisella on erillinen vuokrasopimus, yksi lisenssi kattaisi jaetut alueet, mutta tarvitset erilliset lisenssit katsellaksesi tai nauhoittaaksesi TV: tä huoneessasi.

911:n näkemisen merkitys

Suuri myönteisyys osoitesäännöstä on, että jos joku osoitteessa olevista henkilöistä saa alennuksen - esimerkiksi on yli 74 -vuotias tai hänellä on vakava näkövamma - niin niin kauan kuin lisenssi on heidän nimessään, voit kaikki saada alennusta .

Mitä saat lisenssillä

IPlayerin katseleminen puhelimellasi on edelleen tärkeää (Kuva: Getty Images Europe)

TV -lisenssin avulla voit katsella tai tallentaa TV -ohjelmia missä tahansa kanavassa ja ladata tai katsella BBC -ohjelmia iPlayerissä.

Se kattaa myös sinut, jos olet liikkuvassa asuntovaunussa, veneessä, junassa tai autossa (jos se ei ole pääasuinpaikka).

Lisäksi jos käytät paristokäyttöistä laitetta, kotitelevisiolupasi kattaa yleensä sen, että voit katsella televisiota poissa kotoa.

Tämä oikeus loppuu valitettavasti, jos liität sen verkkovirtaan ja käytät sitä katsomaan tai nauhoittamaan suoraa TV: tä tai iPlayeria.

Mitä TV -lisenssi maksaa ja miten sen saa?

Väritelevisio -lisenssi maksaa tällä hetkellä 150,50 puntaa vuodelle. Mustavalkoinen TV -lisenssi maksaa 50,50 puntaa.

Näin maksat:

  • Online - ihmiset voivat nyt maksaa verkossa osoitteessa www.tvlicensing.co.uk/payinfo käyttäjältä
  • Suoraveloitus tai pankki- tai luottokortilla.
  • Suoraveloitus - kuukausittaiset, neljännesvuosittaiset tai vuosittaiset suoraveloitusjärjestelmät ovat käytettävissä ja ne voidaan määrittää verkossa osoitteessa www.tvlicensing.co.uk/directdebit
  • Lääkemyynti missä tahansa postitoimistossa.
  • Debit- tai luottokortti puhelimitse.
  • Postitse - lähetä maksettu sekki TV -lisensointiin osoitteeseen: TV Licensing, Darlington, DL98 1TL

Katso Myös: