Kodi-epidemia: Kolmannes Valioliigan jalkapallofaneista suoratoistaa otteluita laittomasti verkossa

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Joka kolmas Valioliigan jalkapallofani sanoo katsovansa säännöllisesti otteluita suorana verkossa Kodista tai muista mediasoittimista saatavien epävirallisten striimien kautta.



chris gard ja connie yates

1000 ihmisen kyselyssä BBC Radio 5 suorana , hieman yli kolmannes (36 %) sanoi suoratoistavansa otteluita verkossa epävirallisen palveluntarjoajan kautta vähintään kerran kuukaudessa – ja 22 % tekee sen vähintään kerran viikossa.



Nuoremmat fanit sanovat huomattavasti todennäköisemmin kuin heidän vanhemmat kollegansa suoratoistavansa jalkapallo-otteluita verkossa epävirallisen palveluntarjoajan kautta. Lähes kaksi kolmasosaa 18–34-vuotiaista tekee niin vähintään kerran kuukaudessa, kun 35–54-vuotiaista vain kolmannes ja yli 55-vuotiaista 13 prosenttia.



Niistä faneista, jotka suoratoistavat otteluita laittomasti, suosituimmat syyt ovat se, että ystävä tai perheenjäsen tekee niin ja he vain katsovat (29%); koska verkkosuoratoiston laatu on hyvä (25 %) ja koska urheilutelevisiopaketit eivät ole vastinetta rahalle (24 %).

Hieman alle kolmasosa kyselyyn vastanneista sanoi, että he eivät tiedä, onko Valioliigan otteluiden suoratoisto verkossa laitonta epävirallisilta palveluntarjoajilta, mutta toinen kolmasosa uskoo, että se on aina laitonta.

Uutinen tulee a. jälkeen Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätös huhtikuussa asetti piraattistriimat samalle oikeudelliselle pohjalle tekijänoikeuksia loukkaavien latausten kanssa, mikä teki niiden katsomisen laittomaksi.



'Ihmisten on oltava tietoisia siitä, että tämä ei ole enää harmaa alue, itse asiassa se on hyvin mustavalkoinen', sanoi Kieron Sharp, Yhdistyneen kuningaskunnan tekijänoikeusvarkauksien vastaisen federaation pääjohtaja.

'Jos käytät sisältöä ilmaiseksi, kuten urheilua, televisiota ja elokuvia, joihin normaalisti tarvitset tilauksen, tai menet elokuviin tai ostat DVD:n, tämä on laitonta.'



Aiemmin tänä vuonna, Valioliiga sai korkeimman oikeuden määräyksen jonka avulla se voi sulkea jalkapallo-otteluiden laittomat videovirrat estämällä pääsyn tietokonepalvelimiin, joilla niitä isännöidään.

(Kuva: PA / Gazette Live)

Aiemmin oikeuksien haltijat pystyivät sulkemaan vain yksittäisiä streameja, jotka voitiin perustaa uudelleen suhteellisen helposti, joten piratismin torjunta oli kuin lyö-myyräpeliä.

'Ensimmäistä kertaa tämä antaa Valioliigalle mahdollisuuden häiritä ja estää ottelujemme laitonta suoratoistoa IPTV:n, niin sanottujen Kodi-laatikoiden kautta', Valioliigan tiedottaja sanoi.

miksi äänestät kynällä

Faneja, jotka haluavat jatkaa jalkapallon suoraa katsomista televisiosta, kehotetaan tilaamaan virallisia kanavia, kuten Sky Sports tai BT Sport, tai katsomaan pelejä paikassa, joka on maksullinen.

Kodi on yksi suosituimmista tavoista katsella piraattivideosisältöä Isossa-Britanniassa.

Turvayritys Irdeton tilaaman hiljattain tekemän tutkimuksen mukaan joka kymmenes britti myöntää katsoneensa piraattisisältöä. sanovat käyttävänsä Kodi-laatikkoa tähän .

Vaikka Kodi-laatikot eivät ole laittomia, monissa näistä Kodi-laitteista on valmiiksi ladattu kolmannen osapuolen laajennuksia ja lisäosia, joiden avulla käyttäjät voivat suoratoistaa piraattisisältöä televisioonsa.

Mielenkiintoista on, että Irdeton tutkimus paljasti, että live-urheilu ei ollut Kodin suosituin piraattivideosisältö – elokuvat ja tv-sarjat olivat listan kärjessä.

Ainoat maat, jotka ilmoittivat, että live-urheilu oli se piraattivideosisältö, josta he olivat eniten kiinnostuneita, olivat Portugali (25 %), Egypti (23 %) ja Persianlahden yhteistyöneuvosto (19 %).

Yhä useammat miehet kussakin maassa ilmoittivat, että live-urheilu on se sisältö, jonka he ovat eniten kiinnostuneita piratisoinnista, kun taas suurin osa naisista mieluummin katselee tv-sarjoja.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: