Kuinka päästä eroon kirpuista, jos koirasi tai kissasi on tuonut ne kotiisi

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Kirput viihtyvät lämpimämmällä säällä, ja kesäkuukausien aikana esiintyy usein ärsyttäviä vikoja.



ovat johnny vaughanin ja michael vaughanin sukulaisia

Mutta se ei ole vain lemmikkejä jotka voivat kärsiä - kirput voivat aiheuttaa terveyshaittoja myös omistajilleen.



Miljoonat brittiläiset kodit ovat vaarassa saada tartunnan, koska yli kolmannes lemmikin omistajista ei ole koskaan hoitanut kotiaan kirppujen takia eivätkä he huomioi siivoamista näkymättömissä mattojen ja sohvien alla, mikä voi olla heille kasvualusta.



Jopa silloin, kun heidän lemmikkillään on puhkeaminen, neljäsosa omistajista ei tarkista kotiaan mahdollisen tartunnan varalta.

Joten tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää näistä ärsyttävistä bugeista eroon pääsemiseksi.

Miltä kirput näyttävät?

Kirput viihtyvät lämpimällä säällä (Kuva: Visuals Unlimited)



Kirput ovat noin 2 mm pitkiä ja väriltään tummanpunaisia ​​tai ruskeita. Heillä on kuusi jalkaa ja ne ovat ohuita ja litteitä.

Löydät ne todennäköisimmin liikkumassa lemmikkisi turkissa, mutta niitä voidaan nähdä myös matoissasi tai kalusteissasi.



maailman suurin mulkku

Toinen merkki siitä, että lemmikilläsi on kirppuja, on, jos sen turkissa on 'kirppulaa' tai ulosteita. Tämä näyttää pieniltä mustilta pisteiltä, ​​jotka ovat samanlaisia ​​kuin jauhettu pippuri.

Lemmikkisi hoitaminen

Kirput tuovat kotiisi koirasi tai kissasi, joten jos ne ovat saastuneet, sinun on toimittava nopeasti, ennen kuin ötökät leviävät kotiisi.

Jos ne tarttuvat kirppuihin, voit ruokkia lemmikkillesi kirpputabletteja. Nämä nopeasti vaikuttavat pillerit laittavat eläimen vereen kirppuja tappavaa myrkkyä - mikä on vaaratonta lemmikille, mutta tarkoittaa, että kaikki niitä purevat kirput kuolevat minuuteissa.

Saat myös spot-on kirpputipat, joita levität pipetillä eläimesi turkkiin. Nämä toimivat samalla tavalla kuin kirpputabletit tappaen nopeasti kirput kosketuksessa.

On tärkeää noudattaa lemmikkisi kaikissa kirppuhoidoissa annettuja ohjeita ja annostuksia.

Merkkejä, että lemmikilläsi on kirppuja

  • Liiallinen ihon naarmuuntuminen tai pureminen
  • 'Kirppulikaa' tai jätöksiä niiden turkissa
  • Punaisia ​​puremia tai kuoppia ihollaan

  • Vaaleat ikenet

    eddie kotka nyt

Spot-on-hoidon soveltaminen (Kuva: Getty)

Kotihoitokeinot kirppujen poistamiseen

Kotitekoista kirppuloukkua varten täytä lautanen tai matala astia vedellä ja astianpesuaineella ja aseta se himmeän valonlähteen (kuten yövalon) viereen huoneissa, joissa kirppuja usein esiintyy. Yöllä kirput houkuttelevat valoa, hyppäävät veteen ja juuttuvat nesteeseen.

Siivota

Monet ihmiset eivät tiedä, että heidän pitäisi hoitaa kotiaan sen jälkeen, kun heidän lemmikkinsä on saanut tartunnan.

Yli 95 % kirpuista ei elä eläimissä, vaan puulattian rakoissa, matoissa ja pehmeissä huonekaluissa. Ja ne voivat pysyä hengissä halkeamissa jopa kaksi vuotta.

Joten on tärkeää saada siivous.

Varmista, että matot saavat hyvän puhtauden (Kuva: Getty)

Sinun tulee pestä lemmikkieläinten vuodevaatteet säännöllisesti päästäksesi eroon kirppujen munista ja toukista, mutta varmista myös, että peset muut pehmeät kalusteet siellä, missä ne nukkuvat (vaikka he eivät saisi tehdä niin!). Tämä tarkoittaa myös sohvan peittoja ja lakanoita.

emma jayne kakun suunnittelu

Pölynimuri on myös poistettava säännöllisesti. Kirput suosivat pimeitä paikkoja, joihin kerääntyy likaa ja roskia – sohvan alle, sohvatyynyjen väliin, lattialaudan rakoihin, jalkalistaan ​​ja verhoihin. Matot ja matot ovat myös klassisia kasvupaikkoja, ja paikkoja, joissa lemmikit pitävät päiväunista.

Saatavilla on kirppusuihkeita, joita voit levittää matollesi ja huonekaluillesi kirppujen tappamiseksi (mutta varmista, että noudatat ohjeita huolellisesti).

Jos lemmikkisi viettää paljon aikaa autossasi, se kannattaa myös siivota kunnolla.

Sumua

Toinen vaihtoehto päästä eroon kirpuista on käyttää sumutinta tai kirppupommia. Nämä ovat aerosolisäiliöitä, jotka päästävät huoneeseesi sumua, joka sisältää hyönteismyrkkyä, joka tappaa kirput ja niiden toukat.

Kirppusumutinta käytettäessä on tärkeää, että noudatat ohjeita huolellisesti.

Ne on usein jätettävä vähintään kahdeksaksi tunniksi, jotta ne toimivat kunnolla, ja sinun on pysyttävä poissa huoneesta sen toimiessa, jotta et hengitä kemikaaleja.

On myös tärkeää pitää lemmikkisi poissa sumun läheltä, koska et myöskään halua heidän hengittävän kemikaaleja.

hugo taylor ja natalie joel

Sinun on myös varmistettava, että ruoka tai ruokailuvälineet eivät peity, ja sammuta huoneen sähköt, koska aerosolit voivat olla syttyviä.

Varmista, että puhdistat pinnat ja tuuletat huoneen hoidon päätyttyä.

Ammattilaisten kutsuminen

Vakavien kodin tartunnan vuoksi se voi olla ammattimaisen tuholaistorjuntaohjelman arvoista.

Heillä on asiantuntemus ja laitteet päästä eroon vaikeasti siirrettävistä tartunnoista, joiden kanssa saatat kamppailla.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: