Kuinka poistaa Facebook-tili pysyvästi

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Facebook on yksi maailman suosituimmista verkkosivustoista, ja sillä on joka kuukausi 2,2 miljardia aktiivista käyttäjää.



Mutta se on myös herättänyt kiistaa kyseisiltä käyttäjiltä keräämien tietojen määrästä.



Parisuhteesta ja kiinnostuksen kohteista poliittisiin uskollisuuksiin ja matkustustottumuksiin Facebook tietää kaiken – ja usein olet antanut heille valokuvia varmuuskopioidaksesi.



Viime aikoina yritystä on moitittu salailun jälkeen Cambridge Analytica yritystä hoitaa saada käsiinsä 50 miljoonan Facebook-käyttäjän henkilötiedot .

Meillä kaikilla on ollut hetkiä, jolloin olemme miettineet sosiaalisen verkoston luopumista lopullisesti.

Ja aina on yksi ystävä, joka ilmoittaa asemassaan poistavansa profiilinsa, pyytää kaikkia lähettämään heille tekstiviestin ja palaa sitten takaisin sivustolle muutaman viikon kuluttua, kun huomaa, että heidän sosiaalinen elämänsä on iskemässä.



Mutta jos haluat päästä eroon sosiaalisesta verkostosta, mitä sinun pitäisi tehdä? Pitäisikö sinun poistaa tilisi kokonaan vai poistaa se käytöstä? Ja miten saat varmuuskopion kaikista vanhoista valokuvistasi ja keskusteluistasi?

Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää...



Pidetään takavarikko

Saattaa tuntua, että et enää koskaan halua lukea kaikkia vanhoja keskustelujasi läpi, mutta me kaikki saamme aika ajoin nostalgiaa, eikä se vie paljon tilaa.

Victoria sinclair malli Manchester

Jos haluat säilyttää kopion valokuvistasi ja tiedoistasi, varmista, että lataat kopion Facebook-tiedoistasi Yleiset tiliasetukset -alueelta ennen tilisi poistamista.

Saat lisätietoja Facebookin ohjekeskuksessa.

Jos haluat säilyttää kopion valokuvistasi ja tiedoistasi, varmista, että lataat kopion Facebook-tiedoistasi Yleiset tiliasetukset -alueelta ennen tilisi poistamista (Kuva: Shivali Best)

Mitä eroa on tilin poistamisella ja poistamisella?

Poistetaan käytöstä tilisi piilottaa sen julkiselta näkyviltä, ​​mutta säilyttää tiedot palvelimella. Mitään ei poisteta, ja jos muutat mieltäsi, voit jatkaa siitä, mihin jäit.

prinssi michael jackson ii

Poistetaan tilisi on ikuinen. No, se on lopulta. Kun napsautat poista, se poistetaan käytöstä kahdeksi viikoksi ennen poistamista. Jos kirjaudut sisään tai käytät sovellusta, joka kirjautuu Facebookiin sinä aikana - kuten Spotify tai Instagram - se peruuttaa deaktivoinnin, joten muista sammuttaa myös ne.

Kuinka poistan tilini?

Voit poistaa Facebook-tilisi kirjautumalla sisään Facebookiin ja siirtymällä kohtaan Asetukset.

Napsauta vasemmassa sarakkeessa Yleistä ja siirry sitten kohtaan Hallinnoi tiliä. Napsauta Muokkaa ja sitten Pyydä tilin poistamista.

Sinulla on sitten 14 päivää aikaa peruuttaa prosessi, ennen kuin tilisi poistetaan pysyvästi.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg (Kuva: Getty Images Pohjois-Amerikka)

Poistaako tilini poistaminen kaikki jäljet ​​minusta?

No kyllä ​​ja ei.

Tilisi puhdistetaan peruuttamattomasti kahden viikon kuluttua, mutta Facebookin mukaan heidän hallussaan olevien tietojen poistaminen kestää yleensä noin kuukauden. Heidän on myös säilytettävä tiettyjen tietojen varmuuskopiot ja lokit 90 päivän ajan Yhdysvaltain lain mukaan.

Myös valokuvat, joissa olet ja jotka joku muu on ladannut, jäävät jäljelle – vaikka kaikki tunnisteet poistetaan. Ja muille lähettämäsi viestit säilyvät heidän postilaatikossaan, kunnes he poistavat ne.

Entä jos haluan vain poistaa tilini käytöstä?

Voit poistaa Facebook-tilisi käytöstä kirjautumalla sisään Facebookiin ja siirtymällä kohtaan Asetukset.

Napsauta vasemmassa sarakkeessa Yleistä. Valitse 'Hallitse tiliä' ja vieritä sitten alas ja napsauta 'Deaktivoi tilisi'.

Tilisi poistaminen käytöstä poistaa profiilisi käytöstä ja poistaa nimesi ja valokuvasi useimmista sivustolla jakamistasi asioista.

Mutta jotkut tiedot voivat silti näkyä muille. Tämä sisältää nimesi heidän ystäväluettelossaan ja lähettämäsi viestit.

richard madeley ja judy finnigan erosivat

(Kuva: AFP)

Kuinka suojata tietosi Facebookissa

Jos et halua poistaa tiliäsi kokonaan, voit silti tehdä muutaman vaiheen varmistaaksesi, että tietosi ovat mahdollisimman suojattuja.

  • Pidä silmällä sovelluksia, erityisesti niitä, jotka edellyttävät kirjautumista Facebook-tililläsi - niillä on usein hyvin laaja valikoima käyttöoikeuksia ja monet on suunniteltu erityisesti keräämään tietosi
  • Käytä mainosten estotoimintoa rajoittaaksesi mainontaa
  • Katso Facebookin suojausasetuksiasi ja varmista, että olet tietoinen siitä, mikä on käytössä. Tarkista yksittäisten sovellusten asetuksista, oletko antanut heille luvan tarkastella ystäviäsi ja itseäsi.

Entä muut tilini, jotka minulla on?

Sinun ei tarvitse pysähtyä Facebook - verkkosivuilla JustDelete.Me on kokoelma suoria poistolinkkejä kaikenlaisiin sosiaalisiin verkostoihin.

Jos olet joskus kirjautunut palveluun etkä ole kirjautunut sisään, se on loistava tapa estää heitä lähettämästä sinulle sähköposteja joka toinen päivä.

Mistä #DeleteFacebook-kampanjassa on kyse?

Facebook osui otsikoihin sen jälkeen, kun paljastettiin, että tekniikan jättiläinen antoi yritykselle mahdollisuuden kerätä yli 50 miljoonan käyttäjän henkilötiedot.

Nämä tiedot välitettiin salaiselle Cambridge Analytica -yritykselle, jolla oli keskeinen rooli Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ja mahdollisesti myös EU:n kansanäänestys .

Uutisten jälkeen tuhannet käyttäjät ovat päättäneet poistaa tilinsä, ja hashtag #DeleteFacebook on jopa ollut trendissä Viserrys .

Lee Munson, tietoturvatutkija osoitteessa comparitech.com, sanoi: #deletefacebook-liike Twitterissä voi hyvinkin aiheuttaa lyhyen aikavälin päänsäryt Facebookille korkean profiilin bloggaajina ja verkkokommentoijina, jotka kertovat julkisesti kuinka he pesevät kätensä sosiaalisesta verkostosta.

Cambridge Analytican toimitusjohtaja Alexander Nix (Kuva: PA)

Pidemmällä aikavälillä maailman suurimman virtuaalisen kokoontumispaikan vetovoima kuitenkin houkuttelee edelleen uusia tiedontarjoajia, jotka ovat valmiita vaihtamaan henkilötietonsa vastineeksi siitä, että he tietävät, mitä heidän vanhat koulukaverinsa söivät aamiaiseksi, yksinkertaisesti siksi, että ihmiset ovat sellaisia. sosiaalisia olentoja.

Tietysti jotkut ihmiset ajattelevat kahdesti, mitä he jakavat, ja jotkut saattavat harkita liittymistä lähtevien joukkoon, mutta viime kädessä valtaosa maapallon väestöstä rakastaa jakaa tekemisiään ystävien ja perheen kanssa, egon takia tai muuten. , täysin tuntemattomia ja robotteja.

Facebook selviytyy ja kukoistaa, vaikka sama ei välttämättä päde Cambridge Analyticsiin, yritykseen, jolla ei ole valtaa ja taloudellista painoarvoa, joka tarvitaan välttämään valvonnan tasoa, jota se ei mieluummin saisi.

Mitä virkamiehet sanovat

Damian Collins, alahuoneen digitaali-, kulttuuri-, media- ja urheilukomitean puheenjohtaja, on kutsunut Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin kansanedustajille selittämään yrityksensä toimia, ja Downing Street on myös kertonut olevansa huolissaan.

Raporteista kysyttäessä rouva Mayn tiedottaja sanoi: 'On aivan oikein, että tiedotuskomissaari tutkii tätä asiaa.

conor mcgregor löi vanhaa miestä

'Odotamme Facebookin, Cambridge Analytican ja kaikkien asiaan liittyvien organisaatioiden toimivan täydessä yhteistyössä.'

Facebook
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: