Lloyds Bank pakottaa 30 000 ihmistä avaamaan maksullisia tilejä saadakseen koronavirustukea

Lloyds

Horoskooppi Huomenna

Kilpailun vahtikoira astui sisään pysäyttääkseen sen(Kuva: REUTERS)



Kilpailun valvontaviranomainen on ryhtynyt toimiin sen jälkeen, kun Lloyds pakotti 30 000 ihmistä avaamaan maksullisen yritystilin saadakseen koronavirustukea.



Kyseiset asiakkaat käyttivät liiketoimintansa taloutta henkilökohtaisilta tileiltään, ja heille kerrottiin, että heidän oli avattava yritystili voidakseen käyttää valtion takaisinmaksulainoja.



Kilpailu- ja markkinaviranomainen sanoi, että se on nyt ryhtynyt toimiin estääkseen Lloydsin pakottamasta asiakkaita avaamaan liiketoimintatilejä.

CMA -johtaja korjaustoimenpiteistä, liiketoiminnasta ja taloudellisesta analyysistä Adam Land sanoi: 'Palautuslainajärjestelmä on keskeinen osa hallituksen tukea pienyrityksille koronaviruspandemian aikana.

”On tärkeää, että tähän järjestelmään osallistuvien yritysten allekirjoittajat eivät rajoita pienten yritysten valintoja niputtamalla lainoja ja yritysten vaihtotilejä.



'' Lloyds pakotti yritykset avaamaan vaihtotilejä edellytyksenä sille, että he voivat käyttää tätä järjestelmää.

Lloyds kertoi ihmisille, että heillä oli oltava yritystili (Kuva: PA)



scarne puuvillaa ian watkinsissa

Yritystilit ovat yleensä maksullisia, mutta maksuista on luovuttu ensimmäisten 12 kuukauden aikana.

Lloyds sanoi: 'Kun lanseerasimme palautuslainat, pyysimme asiakkaita, jotka käyttävät henkilökohtaisia ​​tilitään liiketoimintatarpeisiinsa, avaamaan yritystili.'

Se lisäsi: 'Tämä varmisti nopean pääsyn tarvittaviin varoihin. Mikä tahansa muu ratkaisu olisi aiheuttanut tarpeettomia viivästyksiä kriittisellä hetkellä yrityksille. ''

Lloyds varoitti CMA: ta, ettei se ollut noudattanut sääntöjä, joiden tarkoituksena on suojella asiakkaita kilpailunvastaisilta käytännöiltä.

'Toimintamme jälkeen Lloyds ryhtyy tarvittaviin toimiin vaatimustenmukaisuuden saavuttamiseksi ja ottaa pian yhteyttä olemassa oleviin asiakkaisiin ilmoittaakseen heille oikeuksistaan', Land sanoi.

Llloyds sanoi, että se kirjoittaa kaikille, joita asia koskee (Kuva: PA)

Lloyds kirjoittaa asiakkaille tässä kuussa ja kertoo heille:

En pidä maanantain tarinasta
  • Jos he avasivat BCA: n Lloydsin kanssa, heidän ei tarvitse ylläpitää tätä tiliä palautuslainajärjestelmän nojalla myönnettävää lainaa varten, ja he voivat halutessaan vaihtaa toiseen palveluntarjoajaan milloin tahansa pitäen lainan; ja
  • heille tarjotaan mahdollisuus siirtyä maksuttomaan lainapalvelutiliin.

Lloyds sanoi myös, että se varmistaa, että BCA: ta säilyttävä asiakas muistutetaan näistä vaihtoehdoista kaksi kuukautta ennen maksujen saapumista.

Asiakkaat, jotka hakevat uusia lainahakemuksia järjestelmän puitteissa, voivat etukäteen joko avata BCA- tai maksuttoman lainapalvelutilin syyskuun puolivälistä alkaen.

Pienyritysten liiton puheenjohtaja Mike Cherry sanoi: Yksikään pankki ei saa pakottaa pienyritysasiakkaita avaamaan maksullisia tilejä päästäkseen valtion myöntämään hätäapuun-CMA on täysin oikeutettu puuttumaan ja lopettamaan tämän käytännön. Niiden, jotka kohtasivat tämän skenaarion, ei pitäisi saada minkäänlaista veloitusta myöhemmältä tililtä, ​​jota he eivät halua tai tarvitse.

Meillä on nyt kolme kuukautta palautumisjärjestelmän aloittamisesta, ja se on ollut suurelta osin menestys, ja se on auttanut yli miljoonaa pienyritystä pääsemään taloudellisiin elämäntilanteisiin. Valitettavasti monet niistä, joilla ei ole kaupallista tiliä akkreditoidulla palveluntarjoajalla, ovat epäoikeudenmukaisesti kamppailleet palautuspalvelujen käyttämisen puolesta.

Tulevien kuukausien aikana meidän on arvioitava huolellisesti, miten tämä järjestely on vaikuttanut pienyritysten pankkimarkkinoiden osakkeisiin, joita kilpailu jo vaivasi. Suurempien toimijoiden huonon suorituskyvyn estämiseksi tarvitsemme toimenpiteitä kilpailun lisäämiseksi ja haastajien ja ei-perinteisten lainanantajien tukemiseksi, sisällyttämällä heidät pitkän aikavälin talouden elpymiseen.

Palautuslainoja myönnettiin henkilöille, joilla oli liiketoimintaa ennen 1. maaliskuuta 2020, niin kauan kuin laina oli kaupankäynnin kohteena (tilapäiset tauot koronaviruksen takia).

Järjestelmän avulla voit lainata 2000–50 000 puntaa.

Lainojen ensimmäisenä vuonna ei makseta korkoa tai takaisinmaksua, minkä jälkeen pankit veloittavat kiinteän 2,5% vuodessa.

Myöskään ennenaikaista takaisinmaksua ei peritä, ja voit käyttää rahat mihin tahansa.

Määrä on rajoitettu 25 prosenttiin yrityksestä & apos; Liikevaihto - yleensä kalenterivuonna 2019 - bitti äskettäin perustettu yritys voi arvioida omansa, ja ongelmien syyn on oltava koronavirus.

Katso Myös: