Martin Lewisin 50 punnan palautusvaroitus kaikille, joilla on HSBC-, First Direct- tai M&S -tili

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Kuluttaja -asiantuntija paljasti viimeisimmät vinkkinsä ja neuvonsa tänä iltana Martin Lewisin rahanäyttelyssä



Tuhannet HSBC -asiakkaat voivat saada korvauksia tässä kuussa, koska pankki pyrkii korjaamaan yli kymmenen vuotta sitten tehdyn maksuvirheen.



Asiakkaat, jotka ovat pankinneet HSBC: n, First Directin, Marks & Spencer Bankin tai John Lewis Financen kanssa vuosina 2010--2019 ja jääneet maksujensa jälkeen, voivat saada hyvitystä, kuluttaja -asiantuntija Martin Lewis varoitti torstaina ITV Money Show -tapahtumassa.



'' Jos pankit HSBC: llä, First Directillä, Marks & Spencer -pankilla tai John Lewis Finance -yhtiössä vuosina 2010--2019 ja sinulla oli jossain vaiheessa kiinnitys- tai vaihtotilivelkoja, saatat joutua maksamaan erän '', Martin selitti.

'' HSBC, joka ylläpitää kaikkia kolmea tiliä, on myöntänyt, että asiakaspalvelumme oli väärässä, joten se myöntää automaattisesti korvauksia.

- Nämä shekit lähetetään maaliskuuhun asti. Jos saat sellaisen, älä jätä sitä. Ne ovat arvoltaan 50 puntaa käteistä pankissa. '



Mitä tapahtui?

HSBC

Se ei ole huijaus huolimatta sekaannuksesta, joka johtui kirkkaiden salamannopeiden saapuvien kirjeiden aiheuttamasta hämmennyksestä (Kuva: Getty)

Lainanottajat, jotka jäivät jälkeenpäin takaisinmaksuista vuosina 2010--2019, voivat saada jopa 50 puntaa korvausta sen jälkeen, kun pankki on myöntänyt toimittaneensa huonompaa palvelua yhdeksän vuoden aikana.



HSBC Group, johon kuuluvat kaikki neljä tuotemerkkiä, totesi sisäisen tarkastuksen yhteydessä tapauksia, joissa myöhässä olevat asiakkaat eivät olleet saaneet odotettua palvelun laatua. Viime vuonna se päätti korjata tämän.

Se ei ole huijaus huolimatta sekaannuksesta, joka johtui kirkkaiden salamannopeiden saapuvien kirjeiden aiheuttamasta hämmennyksestä.

HSBC ei ole vahvistanut tarkasti, mitä se teki väärin, mutta sanoi, että huonoja käytäntöjä olivat esimerkiksi huonosti muotoillut kirjeet, jotka eivät houkutelleet asiakkaita, jotka olisivat voineet saada takaisinmaksuja.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Financial Conduct Authority (FCA) määrittelee lainasaamiset yleensä yhdeksi tai useammaksi erääntyneestä maksusta, kun taas asuntolainoille se on alijäämä, joka vastaa kahta tai useampaa säännöllistä maksua.

HSBC on vahvistanut, että tämä ongelma vaikuttaa kaikentyyppisiin kuluttajapankkituotteisiin, joista saatat jäädä jälkeen. asuntolainoista henkilökohtaisiin lainoihin ja luottokortteihin.

Pankkikonsernilla on 14 miljoonaa aktiivista brittiläistä asiakasta neljällä tuotemerkillä, vaikka se vaikuttaisi vain 1%: iin, mikä merkitsisi 140 000 ihmistä - joten jos saat sekin, nosta se sisään.

Pitääkö minun vaatia sitä aktiivisesti?

Asianomaisille lainanottajille lähetetään postissa liikearvon tarkistuksia, joiden arvo on 50 puntaa riippuen palvelun tasosta. Ne myönnetään maaliskuun 2021 loppuun asti.

HSBC sanoi aiemmin, että kenelle tahansa maksettavasta korvauksesta otetaan suoraan yhteyttä, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään - vaikka et olisi enää asiakas.

HSBC UK: n tiedottaja sanoi: ”Pyrimme aina tekemään asiakkaidemme oikein. Valitettavasti jotkut historialliset tapaukset, joissa asiakkaat olivat toisinaan maksuvelvollisia, eivät täyttäneet tätä sitoumusta.

'' Ryhdymme toimiin tilanteen korjaamiseksi ja asiakkaiden, joihin se on mahdollisesti vaikuttanut, korjaamiseksi. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään.

Katso Myös: