Martin Lewis siitä, miten leikata 100 puntaa energialaskusta vaihtamatta toimittajaa

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Ei ole mikään salaisuus, että energialaskut nousevat.



Yli 3 miljoonaa asiakasta on jo velkaa energiantoimittajalleen - ja joulukuu ei ole vielä edes saapunut.



Mutta voi olla tapa pudottaa satoja puntia laskustasi - ilman vaihtamisen vaivaa.



gcse-luokkarajat 2019

'Haluan ottaa huomioon energialaskut, että suurella kuudella suurella on halvempia tarjouksia vertailusivustoilla kuin verkkosivuillaan tai puhelimitse', Martin Lewis selitti tiistai -illan Money Show -tapahtumassa.

Eräs asiakas selitti sitten, että hänen äitinsä oli rekisteröity British Gasiin, mutta uusiessaan hän kävi vertailusivuston läpi ja säästti 25% hetkessä.

Voit myös säästää ennakkomaksumittareissa.



'Vaihdoin Bulbista Bulbiin ja säästän nyt 264 puntaa vuodessa', eräs hämmästynyt yleisön jäsen sanoi.

Muualla yksi E.on -asiakas kertoi pudottaneensa 200 puntaa laskustaan ​​pitämällä kiinni palveluntarjoajalta, mutta käyttämällä vertailusivustoa.



Mutta Martin selitti, että ostajat säästävät entisestään vaihtamalla uuden toimittajan.

'Jos otat tottumuksesi kokonaan muualle, voit säästää vielä enemmän', juontaja sanoi.

'Mene Scottish Poweriin ja voit säästää 300 puntaa seuraavan 12 kuukauden aikana'.

Mitä vertailusivustoja minun pitäisi tarkistaa?

Voit tehdä kaiken verkossa (Kuva: Getty)

Lue lisää

missä gareth southgate asuu nyt
Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Haluan löytää parhaan mahdollisen tarjouksen - miten voin vaihtaa toimittajaani?

Tätä varten tarvitset:

    ✔ Postinumero

    ✔ Nykyinen kaasu- ja sähköntoimittajasi sekä tariffisi nimi

    ✔ Kuinka paljon käytät kaasua ja sähköä kilowattitunteina (kWh). Löydät tämän viimeisimmistä laskuistasi tai toimittajasi lähettämästä vuosittaisesta energiailmoituksesta.

    ✔ pankkitietosi, jos päätät vaihtaa ja haluat maksaa suoraveloituksella.

    Tarkista, joudutko maksamaan poistumismaksuja

    Ota yhteyttä toimittajaan selvittääksesi, kuinka kauan nykyistä suunnitelmaasi on jäljellä. Jos haluat vaihtaa aikaisin, sinun on ehkä maksettava poistumismaksu.

    Jos sinulla on 42 päivää tai vähemmän aikaa suunnitelmasi päättymiseen, voit jättää Ofgemin sääntöjen mukaan rangaistuksetta.

    creme egg Scotch eggs

    Huomaa, että jos olet velkaa palveluntarjoajalle, et ehkä voi muuttaa ennen kuin kaikki maksamattomat maksut on maksettu.

    Samoin, jos sinulla on ennakkomaksumittari ja olet velkaa yli 500 puntaa energiaa, sinulta voidaan evätä mahdollisuus vaihtaa.

    Kuinka löytää halvempi energiasopimus

    Kun olet poistanut kaiken yllä olevan, on aika aloittaa ostokset.

    Energiasäätimellä Ofgem on luettelo hyväksytyistä ja riippumattomista vertailusivustoista joka voi auttaa hallitsemaan hakua puolueettomasti.

    Vertaa vähintään kahta verkkosivustoa, jotta saat tuntuman tariffeista ja karkean hinnan hinnoittelusta. Muista, että kaikki vertailusivustot eivät vertaa samoja palveluntarjoajia (se on sama kuin autovakuutus ) joten hanki tarjouksia mahdollisimman monilta verkkosivustoilta ja toimittajilta.

    Olen löytänyt sopimuksen - mitä minun pitäisi nyt tehdä?

    (Kuva: Kuvalähde)

    numeron 70 merkitys

    Kun olet löytänyt kotitalouksellesi parhaan tarjouksen ja hinnan, on aika varmistaa se ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaan ja ilmoittamalla siitä.

    Soita heille ja anna heille vihreä valo. He aloittavat sitten siirtymisprosessin 14 päivän jäähdytysajalla - voit peruuttaa sen milloin tahansa.

    Uusi toimittajasi pyytää ajantasaista mittarilukemaa, jonka he sitten luovuttavat entiselle toimittajallesi lopullisen laskusi saamiseksi (sen pitäisi saapua kuuden viikon kuluessa). Jos olet luottokelpoinen, saat todennäköisesti sen sijaan postiin sekin.

    Jos saat Lämmin koti alennus (katso alla, miten voit hakea tätä), varmista, että uusi toimittaja tarjoaa myös järjestelmän.

    Jos sinulla on älykäs mittari , sinun on tarkistettava, että uusi toimittaja tukee älykkäitä mittareita ennen vaihtamista.

    Kuinka kauan kestää energiantoimittajan vaihtaminen?

    Vuonna 2015 hallitus päätti, että energianvaihdon pitäisi kestää enintään 21 päivää (useimmat kytkennät kestävät 17 päivää). Tämä tarkoittaa, että kun 14 päivän jäähdytysaika on päättynyt, sinun pitäisi aloittaa toiminta kolmen päivän kuluessa.

    Kuinka usein voin vaihtaa?

    (Kuva: PA)

    Voit vaihtaa toimittajaa 28 päivän välein, jos haluat, mutta tarkista peruutusmaksut. Jos sinulla on älykäs mittari, muista, että kaikki eivät ole universaaleja, joten sinun on ehkä vaihdettava uuteen laitteeseen joka kerta.

      Katso Myös: