Martin Lewis antaa 220 punnan palautuksen varoituksen kaikille, jotka ovat olleet naimisissa 4 vuotta tai enemmän

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Kuluttaja -asiantuntija Martin Lewis on varoittanut, että miljoonilla pariskunnilla on vain muutama päivä aikaa hyötyä HMRC: n 220 punnan verohelpotuksesta.



Alennus myönnetään avioliiton verovähennyksellä - vähän tunnetulla järjestelmällä, jonka avulla henkilö voi jakaa henkilökohtaisen verovapauden kumppaninsa kanssa joka vuosi - ja se voidaan taannehtia jopa neljään vuoteen.



Sen kautta puoliso, jonka tulot ovat 12 500 puntaa tai vähemmän, voi siirtää 10% - enintään 1250 puntaa - avustuksesta miehelleen, vaimolleen tai siviilikumppanilleen - jos heidän tulonsa ovat suuremmat.



'Tämä voi olla vanhentunut jopa neljään vuoteen - mikä tarkoittaa, että kello tikittää nyt vaatimaan vuotta 2016', raha -asiantuntija selitti viime viikon ITV Money Show -tapahtumassa.

Alennuksen arvo on tällä hetkellä 250 puntaa vuodessa - tai 220 puntaa verovuonna 2016–2017 - ja palautus verkossa kestää vain muutaman minuutin.

Puhuminen tällä viikolla MSE -uutiskirje , Lewis sanoi, että säästäjillä on vain muutama päivä aikaa vaatia kaudelta 2016-2017.



Kello tikittää monille pareille

Tämä tarkoittaa sitä, että jos olit naimisissa ja sait taukoa kyseisen vuoden 12 kuukauden aikana, aika on loppumassa.



itv / kruunauskatu

'Hae avioliittoveron alennusta nyt tai menetä jopa 220 puntaa', kuluttajasivusto selitti.

'Jos olet oikeutettu hallituksen avioliittoveron alennukseen, saat rekisteröitymisen jälkeen sen vuosi toisensa jälkeen.'

Tauko ei rajoitu vain naimisissa oleviin - se kattaa myös kaikki rekisteröidyn parisuhteen jäsenet.

Jotta pätevyysvaatimukset täytyisi, yhden parisuhteessa olevan henkilön on oltava ei-verovelvollinen ja toisen 20%: n perusverovelvollinen.

Jos olet menettänyt edun neljän vuoden aikana, voit myös päivittää sen koko päivämäärälle. Tämän arvo olisi 1 188 puntaa, mutta muista, että sinulla on vain 5. huhtikuuta 2016–2017.

Avioliiton verohelpotus - selitetty

pari menee naimisiin

Se on muutama ylimääräinen kilo taskussa (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

jeremy kyle ex-vaimo

Avioliittoavun avulla muut kuin veronmaksajat voivat siirtää enintään 10% 12 500 punnan henkilökohtaisesta avustuksesta vuosittain peruskannan verovelvolliselle puolisolle tai siviilikumppanille.

Ne, jotka ansaitsevat 12 500–50 000 puntaa ja joilla on kumppani, joka ei toimi tai ansaitsee alle 12 500 puntaa, ovat todennäköisimmin kelpuutettuja.

Se koskee vain pariskuntia, jotka ovat naimisissa tai parisuhteessa, ja Skotlannissa on hieman erilaiset rajat.

HMRC sanoo, että hakemus on yksinkertainen ja kestää noin 10 minuuttia gov.uk/marriage-allowance .

Tarvitset P60: n tiedot, pankkitilisi, kansallisen vakuutusnumerosi, kolme viimeisintä palkkalaskelmaa ja passinumerosi.

Jos sinulla ei ole Internet -yhteyttä tai haluat puhua mieluummin jonkun kanssa, soita numeroon 0300 200 3300 - mutta ole kärsivällinen, koska he yrittävät ohjata sinut verkkoon.

Sano vain avioliittoetu, kun sinulta kysytään, mistä soitat, ja pysy siinä, ja lopulta pääset todellisen henkilön luo.

HMRC: n äskettäin julkaisemat luvut osoittavat, että pariskunnat, jotka vaativat avioliittoavustusta, ovat kasvaneet tasaisesti sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön huhtikuussa 2015.

Vuonna 2015/16, ensimmäisenä vuonna, arviolta 750 000 hakijaa sai takaisin 345 miljoonaa puntaa. Kaudella 2018/19 saatiin 1,78 miljoonaa takaisin 485 miljoonaa puntaa.

Sean McCann, NFU Mutualin rahoitussuunnittelija, sanoi: '' Yhä useammat ihmiset hyödyntävät avioliittoavustusta, mutta siellä on edelleen ihmisiä, jotka eivät ole tietoisia tästä mahdollisesta alennuksesta, joka voi olla yli 1000 puntaa. ''

Muita aviopareille ja siviilisopimuksille saatavia veroetuja ovat kyky siirtää omaisuutta toisilleen ilman perintöveroa kuolemantapauksessa ja mahdollisuus lahjoittaa omaisuutta toisilleen ilman, että niistä aiheutuu myyntivoittoveroa.

Kuinka monta vuotta voin varmuuskopioida sen?

Veron alennus toimii takautuvasti, mikä tarkoittaa, että jos olet pätevöitynyt milloin tahansa vuodesta 2015 lähtien - vaikka et tiedä - sinulla on oikeus kyseiseen rahaan.

Pariskunnat voivat vaatia jopa 900 puntaa takaisin edellisiltä vuosilta - tämän vuoden 250 punnan lisäksi - mikä tarkoittaa, että voittoja on yli 1000 puntaa.

Viime vuosina saat hyvityssekin HMRC: ltä ja kuluvan verovuoden osalta ja tulevaisuudessa verokoodejasi muutetaan.

Jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja, avioliittoavustus käsitellään osana itsearvioinnin veroilmoitusta.

'Pohjimmiltaan voit saada edun avioliittoavusta takautuvasti', kertoo Victoria Todd Low Income Tax Reform Groupista.

'Muista, että saat täyden hyödyn vain, jos henkilö, joka luopuu korvauksesta, ei käytä sitä ja verohelpotuksen saaja voi käyttää sitä.'

Jos asiat muuttuvat - esimerkiksi eroat tai puolisostasi tulee korkeamman veronmaksaja - sinun on ilmoitettava HMRC: lle, koska et ole enää oikeutettu korvaukseen.

Sinulla on kuitenkin vain 5. huhtikuuta asti aikaa hakea toisen vuoden 220 euron suuruista korvausta tai jäädä käyttämättä neljän vuoden määräajan kuluessa hyvityksen saamiseksi.

'Jos vaatimusta ei esitetä määräajassa, menetät mahdollisen palautuksen ja verovuosi päättyy & apos; väitteisiin ', Todd sanoi.

Älä maksa avusta

HMRC sanoo, että rekisteröityminen on yksi prosessi, joka kestää vain muutaman minuutin, mutta ole varovainen ihmisten kanssa, jotka tarjoavat tehdä tämän puolestasi tai 'apua'.

`` Siellä on paljon järjestöjä, jotka tarjoavat apua avioerorahasi palauttamiseen - mutta sitten perivät sinulta ison maksun '', Todd varoitti.

”Veronpalautusyritykset veloittavat toisinaan jopa 40% tai 50% palautuksen arvosta.

”Tämä ei sinänsä ole laitonta, mutta avioliittoavun tapauksessa henkilön on yksinkertaista ja helppoa hakea palautusta itse ilman, että hänen tarvitsee maksaa mitään.

minkä ikäinen on keski-ikä

'' HMRC: n käsittely voi viedä jonkin aikaa, mutta on tärkeää huomata, että veronpalautusyrityksillä ei ole sisäpiiriä HMRC: n kanssa, joten sen käyttö ei nopeuta asioita. ''

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Katso Myös: