Martin Lewis muistuttaa pomoja, että irtisanotut työntekijät voidaan palkata uudelleen ja lomauttaa

Irtisanominen

Horoskooppi Huomenna

Jos olet äskettäin irtisanottu, ota yhteyttä entiseen työnantajaasi(Kuva: ITV)



Tuhannet työntekijät, jotka on irtisanottu viimeisen kuukauden aikana, voivat saada lomarahaa, Martin Lewis varoitti.



Kuluttaja -asiantuntija muistutti pomoja torstaina - kertoi heille, että entiset työntekijät voidaan palkata ja irtisanoa maaliskuun 2021 uuden pidennyksen mukaisesti.



'VAHVISTETTU: Jos sinut on irtisanottu, työnantaja voi palkata sinut ja irtisanoa sinut, jos olit töissä 23. syyskuuta ja palkanmaksussa 30. lokakuuta tai ennen sitä', Lewis twiittasi.

isoveljen talo 2014

'Se ei toimi monille, mutta saattaa olla syytä pyytää joiltakin.'

Muutto voisi auttaa jopa puoli miljoonaa työntekijää, jotka menettivät työpaikkansa 31. lokakuuta asti - kun lomautus oli alun perin varattu.



Uuden kansallisen sulkemisen mukaisesti järjestelmää on jatkettu maaliskuuhun 2021 asti - eli hallitus kattaa jopa 80% palkasta (enintään 2500 puntaa) henkilöstölle, joka ei voi työskennellä.

everton f.c. pelaajia

Työn tukijärjestelmän oli määrä päättyä 31. lokakuuta, mutta sitä laajennettiin auttamaan työntekijöitä joillakin eniten kärsineillä aloilla ennen Englannin toista sulkemista (Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)



Huhtikuussa Martin Lewis suostutti valtiovarainministeriön sallimaan yritysten uudelleensijoittaa ja irtisanoa henkilöstöä tukeakseen niitä, jotka jäivät ilman tuloja pandemian vuoksi.

Nyt hän muistuttaa pomoja, että he voivat tehdä saman tällä kertaa työntekijöille, jotka on äskettäin irtisanottu.

Hänen uusimmassa uutiskirje , hän sanoi, että kaikki työntekijät, jotka olivat reaaliaikaisten tietojen (RTI) palkanlaskennassa HMRC: lle ennen 31. lokakuuta, voidaan sisällyttää järjestelmään.

'Tämä sisältää 23. syyskuuta palkattujen työntekijöiden, jotka on irtisanottu sen jälkeen', hän kirjoitti.

Valitettavasti yritysten ei tarvitse uudistaa sinua, mutta koska monet ihmiset ovat työttömiä, kannattaa kysyä tukea.

Hallitus maksaa 80 prosenttia palkasta, mutta yrityksen on maksettava kansallisvakuutus- ja eläkemaksut, joiden pitäisi olla noin 5 prosenttia työntekijää kohti.

alex jonesin eräpäivä

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Irtisanotut työntekijät voivat myös olla oikeutettuja maksuihin kansallisesta vakuutusrahastosta tai maksukyvyttömyyspalvelusta, jos heidän työnantajansa kaatui lukituksen aikana.

Jos työnantajasi tulee maksukyvyttömäksi tai ei kykene kattamaan irtisanomiskorvausta, voit hakea vähintään osan oikeutetuista käteisrahastoista kansallisesta vakuutusrahastosta.

Kansallinen vakuutusrahasto on hallituksen hallinnoima potti, jonka kaikki työntekijät ja itsenäiset ammatinharjoittajat maksavat kansallisten vakuutusmaksujensa kautta.

Lontoon maraton 2020 reitti

Jos haluat hakea kansallisesta vakuutusrahastosta, sinun on kirjoitettava työnantajallesi kuuden kuukauden kuluessa irtisanomisesta ja pyydettävä virallisesti kaikki sinulle maksamatta olevat maksut.

Jos he eivät vieläkään maksa, sinun on ladattava ja suoritettava Irtisanomisilmoituslomake maksukyvyttömyyspalvelulta.

Sinun on sitten lähetettävä tämä irtisanomiskorvaustoimistoon tai entisen työnantajasi tapausta käsittelevälle maksukyvyttömyysasiantuntijalle, jos sinua on kehotettu tekemään niin.

Vaihtoehtoisesti voit täytä tämä lomake GOV.UK -sivustolla vaatia sinulle velkaa, jos työnantaja on asetettu maksukyvyttömäksi.

Katso Myös: