Martin Lewis lyö epäreilua itsenäisten ammatinharjoittajien avustusta työntekijöiden jättämisestä taskustaan

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Martin Lewis on lyönyt täysin epäoikeudenmukaista hämmennystä viidennessä itsenäisen ammatinharjoittajan tulotukipalkkiossa (SEISS), joka jättää työntekijät ilman käteistä.



MoneySavingExpertin perustaja huomautti, että viides SEISS -apuraha on tarkoitettu kattamaan tukikelpoiset hakijat viideksi kuukaudeksi toukokuusta syyskuuhun.



Rahat ovat kuitenkin kolmen kuukauden kaupankäyntivoittoja, joiden enimmäismäärä on 7500 puntaa - eli ne, jotka saavat avustuksen, menettävät kahden kuukauden palkan.



laiturien morganin nettovarallisuus

Martin sanoi, että palkka ei ole järkevä, mutta totesi, että tämä on järjestelmä, ja kehotti ihmisiä vaatimaan rahaa, jonka he voivat ennemmin kuin myöhemmin, ja päättymispäivä on 30. syyskuuta.

Apurahan odotetaan avautuvan hakijoille heinäkuun alussa.

Martin Lewis piti SEISS -apurahaa epäoikeudenmukaisena. lomautukseen verrattuna

Martin Lewis piti SEISS -apurahaa epäoikeudenmukaisena. lomautukseen verrattuna (Kuva: PA)



Puhuessaan ITV: n tänä aamuna Martin sanoi: Viimeinen mahdollisuus hakea tätä on 30. syyskuuta, mutta tietysti useimmat ihmiset ovat epätoivoisia rahoista ja mitä nopeammin haet, sitä nopeammin se tulee pankkisi saldoon.

Tämä apuraha kattaa ajanjakson toukokuusta syyskuuhun ja antaa sinulle kolmen kuukauden keskimääräiset kaupan voitot.



Saat kolmen kuukauden keskimääräiset kaupan voitot kattamaan viiden kuukauden ajanjakson. Jos luulet, että siinä ei ole järkeä, olet oikeassa.

Se on täysin epäoikeudenmukaista lomautukseen verrattuna.

Martin huomautti myös, että aiemmat SEISS -avustukset eivät kata teknisesti kaikkia kuukausia, jolloin järjestelmä on ollut aktiivinen pandemian aikana.

On kulunut yhdeksän kuukautta & apos; arvosta avustuksia - yhteensä kolme - kattaa 1.3.2020 - tammikuu 2021 31.

energiajuoma alkoholin kanssa

Tämä merkitsee yhteensä 11 kalenterikuukautta, joten teoriassa on puuttunut kaksi kuukautta tänä aikana.

Kommentoidessaan tätä aiempaa asettelua Martin sanoi: He ovat tehneet tämän ennenkin, ja se on jättänyt monet itsenäiset ammatinharjoittajat melko turhautuneiksi tästä järjestelmästä - mutta se on järjestelmä.

Valtiovarainministeriö on aiemmin väittänyt, että SEISSiä ei pitäisi pitää itsenäisten ammatinharjoittajien tulojen kuukausittaisena korvaajana.

Tiedottaja sanoi: ”Koko tämän kriisin ajan etusijalla on ollut ihmisten ja toimeentulon suojeleminen. Ohjelmamme ovat tukeneet miljoonia työpaikkoja ja miljoonien muiden tuloja.

stacey solomon steve o

'' Vaikka tunnustamme, ettei ole ollut mahdollista tukea kaikkia haluamallaan tavalla, sillä ohjelmamme on suunniteltu kohdistamaan tukea eniten tarvitseville ja samalla suojaamaan julkisia varoja virheiltä, ​​petoksilta ja väärinkäytöksiltä. ''

Kuka on oikeutettu SEISS 5: een?

Jos liikevaihtosi on pudonnut 30% tai enemmän, voit hakea täyden avustuksen, joka on 80% kolmen kuukauden keskimääräisestä kaupan voitosta, enintään 7500 puntaa.

Tämä on sama summa kuin neljäs, kolmas ja ensimmäinen apuraha.

Niille, joiden liikevaihto on laskenut alle 30% , voit hakea apurahaa, jonka arvo on 30% kolmesta kuukaudesta & apos; keskimääräinen kaupan voitto, enintään 2 850 puntaa.

Tukikelpoisuus SEISS 5 -ohjelmaan on sama kuin neljännessä apurahassa.

Sinulla täytyy olla:

  • Tehtiin veroilmoitus 2019/20

  • Kaupankäynti sekä verovuosina 2019/20 että 2020/21 - ja jatkaa kaupankäyntiä tämän jälkeen

  • Näet yrityksesi voitot, joihin koronaviruskriisi vaikuttaa - ja sinulla on todisteita tästä

    pekoni tuplajuusto xl
  • Ansaitsit vähintään 50% kokonaistuloistasi itsenäisenä ammatinharjoittajana

  • Keskimääräinen kaupankäynnin voitto on 50 000 puntaa vuodessa tai vähemmän

Tärkeintä on, että voit jatkaa työtäsi, kun haet SEISS -apurahaa, mutta sinun on todistettava, että Covid on vaikuttanut voittoihisi.

Katso Myös: