Martin Lewis varoittaa opintolainan pienestä painosta, joka voi maksaa vanhemmille 1000 puntaa ylimääräistä

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Martin Lewis kehottaa ministereitä tekemään selkeämmäksi kuin vanhempien odotetaan osallistuvan yliopiston kustannuksiin

Martin Lewis kehottaa ministereitä tekemään selkeämmäksi kuin vanhempien odotetaan osallistuvan yliopiston kustannuksiin(Kuva: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)



Martin Lewis on varoittanut, kuinka vanhemmat eivät usein ole tietoisia 'piilotetuista' kustannuksista, joita heidän odotetaan maksavan, kun heidän lapsensa menevät yliopistoon.



Rahan Säästävä Asiantuntija on korostanut, kuinka monet vanhempien huoltajat eivät ymmärrä lapsensa saaman elatuslainan arvoa perheen tuloista.



Tämä tarkoittaa sitä, että mitä korkeammat ovat heidän tulonsa, sitä vähemmän opiskelijat voivat saada lainaa - tai joskus apurahaa - kulujen kattamiseen.

Tämän taustalla oleva teoria on, että vanhempien odotetaan korjaavan tämän taloudellisen aukon - mutta Martin väittää, että tätä ei tehdä selväksi äideille ja isille.

Se tulee sen jälkeen, kun vuonna 2019 julkaistu erillinen Augarin raportti korkea -asteen koulutuksesta paljasti, että vain 15% vanhemmista antaa lapsilleen odotetun määrän tai enemmän lähtiessään yliopistoon.



Martin on kirjoittanut ministereille ja kehottanut heitä lopettamaan yliopiston vanhempien maksujen salaamisen ja jopa väitti, että tämä voi aiheuttaa suuremman taloudellisen taakan kuin lukukausimaksujen maksaminen.

Määrä, jonka opiskelijat voivat saada elatuslainana tai joskus apurahana, riippuu perheen tuloista

Määrä, jonka opiskelijat voivat saada elatuslainana tai joskus apurahana, riippuu perheen tuloista (Kuva: Getty Images)



nyrkkeily televisiossa tänä iltana Isossa-Britanniassa

Hän sanoi: ”Järjestelmällä on implisiittinen vanhempien maksu - heidän saamansa laina ja mahdollinen apuraha riippuvat perheen tuloista.

- Mitä enemmän perheet ansaitsevat, sitä vähemmän he saavat. Niille, jotka analysoivat järjestelmää, on läpinäkyvää, että se toimii tällä tavalla.

'Mutta kun pandemia pahentaa opiskelijoiden taloudellisia ongelmia, on aika, että läpinäkyvyys ulotetaan koskemaan opiskelijoita ja heidän vanhempiaan.'

Hän jatkoi: 'Olen tavannut oppilaita, jotka elävät pienellä rahalla, koska heidän vanhempansa ajattelivat -' on aika nousta omille jaloillesi '. - ei ymmärrä, että hallitus odottaa heidän auttavan. '

Kuinka paljon vanhempien odotetaan osallistuvan yliopiston kustannuksiin?

Ylläpitolainojen ja avustusten laskentatapa riippuu pitkälti siitä, missä Yhdistyneen kuningaskunnan osassa asut.

Esimerkiksi Englannissa tuki myönnetään elatuslainalla, joka määräytyy perheesi tulojen mukaan ja joka on maksettava takaisin.

Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa järjestelmä laskee perheen tulojen perusteella, kuinka suuri osa tuestasi on lainaa verrattuna takaisinmaksamattomaan apurahaan.

Ja Walesissa, kaikki opiskelijat saavat saman määrän tukea, vaikka perheen tuloja käytetään edelleen päättämään lainan määrästä ja avustuksen määrästä.

MSE: n mukaan Englannin ja Pohjois -Irlannin opiskelijoille ei ole nimenomaisesti kerrottu, että heidän vanhempiensa voidaan odottaa osallistuvan, tai heille ei anneta tarkkaa summaa siitä, kuinka paljon heidän lainaansa on alennettu.

Muotoilu on hieman selkeämpi Skotlannin opiskelijoille, vaikka tarkka määrä puuttuu edelleen.

Jos olet huolissasi siitä, kuinka paljon vanhempien pitäisi osallistua, MoneySavingExpert tarjoaa laskimia, jotka toimivat kuinka paljon sinun pitäisi säästää lapsellesi yliopistoon pääsyä varten .

Yleisesti ottaen Englannin opiskelijoiden elatuslainan määrä, jonka opiskelija voisi saada, alkaa pienentyä, kun perheen kokonaistulot ovat vain 25 000 puntaa vuodessa.

Kun se saavuttaa noin 60 000 puntaa vuodessa, opiskelijan saaman tuen kokonaismäärä voidaan pienentää jopa 50%.

Opetusministeriön tiedottaja sanoi: 'Opiskelijarahoitusjärjestelmä on suunniteltu varmistamaan, että niillä, joilla on lahjakkuutta hyötyä korkeakoulutuksesta, on varaa tehdä niin.Näin he vastaavat maan osaamistarpeisiin ja takaavat vastinetta rahoilleen veronmaksajat.

paras aika myydä ebayssa

'On vain oikeudenmukaista, että pienituloisimpien perheiden opiskelijoilla on mahdollisuus saada suhteellisesti suurempia elinkustannustukea käteisenä.'

Katso Myös: