Martin Lewisin MoneySavingExpert -matkailuvaroitus miljoonien suihkussa kesällä

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Martin Lewis

Hyvin harvat käytännöt kattavat, ettet voi matkustaa lukituksen tai matkustusohjeiden muutoksen vuoksi, MSE varoitti(Kuva: Getty Images)



Martin Lewisin MoneySavingExpert -verkkosivusto on antanut matkavakuutusvaroituksen miljoonille kesälomaa suunnitteleville briteille.



MSE kehottaa suihkukoneita tarkistamaan, että heillä on oikea suoja - ja hankkimaan matkavakuutus heti, kun he ovat varanneet matkan.



Koronaviruspandemian vuoksi matkustussuunnitelmat ovat nousseet ilmaan miljoonille ihmisille, ja ulkomaille lentäminen ei ole koskaan ollut hämmentävämpää jatkuvasti muuttuvien sääntöjen ansiosta.

Mutta jos suunnittelet lomaa ulkomailla, MoneySavingExpert on koonnut luettelon koronavirukseen liittyvistä ongelmista, joita jotkut palveluntarjoajat todennäköisesti kattavat - ja joita et.

Nämä eivät tietenkään ole kattavia sääntöjä kaikille matkavakuutusyhtiöille, joten sinun on tarkistettava vakuutuksesi ehdot huolellisesti.



Ulkomailla matkustaminen ei ole koskaan ollut hämmentävämpää koronavirussääntöjen muuttumisen vuoksi

Ulkomailla matkustaminen ei ole koskaan ollut hämmentävämpää koronavirussääntöjen muuttumisen vuoksi (Kuva: Getty Images)

Yleensä MSE sanoo, että useimmat matkavakuutusyhtiöt kattavat sinut, jos sinä tai perheesi olet saanut koronaviruksen ennen kuin aiot lentää.



Jotkut vakuutukset kattavat nyt myös sinut, jos Test and Trace -palvelu on kehottanut sinua eristäytymään tai jos NHS-sovellus on saanut sinut pingetiin.

Jotkut kattavat myös kulut - kuten lääketieteelliset tai jos et voi matkustaa kotiin - jos sinä tai perheesi tartutte Covidiin ulkomailla ollessanne.

Mutta hyvin harvat käytännöt kattavat sen, että et voi matkustaa lukitus tai matkustusohjeiden muutos, MSE varoitti.

kuinka keittää makkaroita

Vastaavasti mikään käytäntö ei anna sinulle rahaa takaisin tippiisi, jos kieltäydyt menemästä, kuten sinun pitäisi eristäytyä, kun tulet kotiin, tai jos et halua matkustaa, koska et tunne olosi turvalliseksi.

Lopuksi - ja tämä on kattava sääntö - jos päätät lähteä pois ja ulkoministeriö on varoittanut matkustamasta määränpäähänsi, sinua ei korvata, ellei sinulla ole erikoisvakuutusta.

Jos ulkoministeriö neuvoo 'kaikkea paitsi välttämätöntä matkaa' tai 'kaikkea matkaa', tämä voi aiheuttaa hyvityksen sen mukaan, miten olet varannut matkan.

Pakettimatkatoimistojen pitäisi maksaa sinulle rahat takaisin, mutta näin ei aina tapahdu erikseen varatuille lennoille ja hotelleille, koska sinulla ei ole samaa suojaa.

David Walliams pikku-Britannia

On silti syytä pyytää hyvitystä lentoyhtiöltäsi ja hotelliltasi, koska monet peruuttavat matkat ja tarjoavat rahat takaisin.

Halvimpien matkustuspolitiikkojen osalta MSE kertoo löytäneensä Leisure Guardin yhden matkan kattavuuden, Coverwise (pronssi) ja CoverForYou (hopea), joka maksaa 9 puntaa viikossa yhdelle Eurooppaan matkustavalle henkilölle.

Muista, että nämä ovat suojan perustasoja, joten sinun on tarkistettava käytännön sanamuoto nähdäksesi, miten olet suojattu.

On myös syytä huomata, että jos olet yli 65 -vuotias, matkavakuutusten hinnat nousevat, koska sinua pidetään suuremman riskin kattavana.

MSE sanoi: Kesälomat ulkomailla ovat palanneet monille, ja se tarkoittaa aurinkoa, merta, hiekkaa ja ... matkavakuutuksen lajittelua.

Olemme vuosien ajan korostaneet, että on tärkeää ostaa vakuutus heti, kun teet varauksen, joten olet vakuutettu, jos joudut peruuttamaan ennen lähtöäsi.

Tämä viesti on edelleen voimassa, vaikka tänä vuonna on myös tärkeää tietää, mitä Covid -suoja sisältää.

Kuinka löytää halpa matkavakuutus

Voit käyttää haun vertailusivustoa, kuten Vertaa markkinoita tai Moneysupermarket tarkistaa viimeisimmät matkavakuutuksen hinnat.

Sinun on annettava itsestäsi tiedot, kuten ikäsi, sekä matkasi tiedot, mukaan lukien minne olet menossa ja kuinka kauan.

Muista tarkistaa suojan taso huolellisesti, koska halvimmat vakuutukset eivät välttämättä tarjoa kaikkea tarvitsemaasi suojaa.

Sinun on esimerkiksi tarkasteltava sairaanhoitokulujen ja peruutusturvan tasoa sekä sitä, kuinka paljon henkilökohtaisten tavaroiden vakuutusta saat.

Saattaa olla houkuttelevaa ostaa matkavakuutus katsomatta pitkää vakuutusasiakirjaa, mutta sinun ei pitäisi koskaan ottaa riskiä.

Katso Myös: