Max Verstappen selvisi pyöräytyksestä voittaakseen Unkarin GP:n, kun tähti pitää Lewis Hamiltonin syytteen

Formula 1

Horoskooppi Huomenna

Mercedes johti enemmän kierroksia Unkarin Grand Prix kuin muu kausi yhteensä – mutta se oli punaisen kirjaimen päivä Max Verstappen joka aloitti 10. mutta selvisi pyöräytyksestä varmistaakseen yhden kauden vaikuttavimmista voitoistaan ​​ennen latausta Lewis Hamilton .



Viimeisen kierroksen suihku uhkasi pilata hänen bileensä, mutta hollantilainen tippuu radalla ottaakseen ruudullisen lipun Hamiltonin yrityksistä huolimatta. Mutta se oli silti upea ajo seitsenkertaiselta maailmanmestarilta, joka otti nopeimman kierroksen lähdettyään seitsemänneksi paalupaikalta. George Russell piti tyytyä kolmanteen.



Mitä tulee Ferrari , se oli jälleen kurja päivä, koska kumpikaan kuljettaja ei onnistunut haastamaan palkintokorokkeelle. Charles Leclerc varsinkin hänen kilpailunsa tuhosi toinen taktinen virhe, kun hänet vaihdettiin koviin renkaisiin, joita hän ei saanut toimimaan, ja se maksoi hänelle kolmen parhaan sijoituksen.



Russell piti johtoa muutaman ensimmäisen mutkan jälkeen, mutta oli kova paineen alla Ferrarit, jotka olivat polttaneet renkaat hyvin. Myös Hamilton ja Verstappen pääsivät loistavasti alkuun, kun he nousivat kumpikin kaksi paikkaa muutamassa sekunnissa.

martin lewisin lomakorvaukset

Se oli vähemmän positiivinen tilanne Alex Albon , joka sai vahinkoa varhaisessa lähitaistelussa, mikä pakotti hänet varikkuun ensimmäisellä kierroksella. Se tarkoitti, että hän jäi jopa jälkeen Pierre Gasly , joka lähti varikkokaistalta jälkeen AlfaTauri teki luvattomia muutoksia moottoriinsa.

Lyhyen virtuaalisen turva-autojakson jälkeen Russell hyppäsi Sainziin ja Leclerciin hänen takanaan päästäkseen yli kaksi sekuntia eroon ja estääkseen Ferraria saamasta DRS:n etua. Tulostaulukko teki brittifaneille hienoa luettavaa, sillä Russell, Norris ja Hamilton olivat kaikki viiden parhaan joukossa.



  Verstappen's win delighted his army of orange-clad fans in Budapest
Verstappenin voitto ilahdutti hänen oranssipukuisia fanejaan Budapestissa ( Kuva: Getty Images)

Kun Mercedes-mies kuitenkin ohitti maanmiehensä, väijyvä Verstappen käytti hyväkseen ja myös lipsahti Norrisin ohi viidenneksi, ennen kuin Sergio Perez myös ohitti. Hän oli edelleen näiden kahden edellä Alpit kuitenkin kanssa Fernando Alonso turhautui yhä enemmän, kun hän tunsi olevansa nopeampi kuin joukkuetoverinsa Esteban Ocon häntä edellä.

Norris kamppaili selvästi vauhdista, koska hänen renkaat pettivät, ja niin hän lähti ensimmäisenä varikkoon tuoreen kumin hakemiseen. Sillä välin edessä Russell oli menettämässä jalansijaa jahtaaville Ferrarille, joten Silver Arrows veti hänet sisään, ja se osoittautui hyväksi kutsuksi, kun Sainz palasi ulos, kun hän teki varikoitumisen kierroksen myöhemmin hieman hitaan pysähdyksen jälkeen.



Mercedeksellä oli vähemmän hyviä uutisia toisen kuljettajan kanssa, koska he viivyttelivät Hamiltonin tuomista hänen omaan renkaiden vaihtoon. Se tarkoitti, että Verstappenilla oli neljä kierrosta alle ajettu uusilla renkailla ja hän oli useita sekunteja britin edellä, kun hän palasi varikkokaistalta.

Ja kun Leclerc vihdoin vedettiin sisään, johto oli jälleen Russellilla. Mutta kun monegaski nousi esiin, hän oli joukkuetoverinsa edellä ja toiseksi, mikä osoitti, että ylileikkaukset ovat aivan yhtä tehokkaita kuin alileikkaukset täydellisesti ajoitettuina.

joka oli isoveljessä 2013

Takaisin, McLaren nautti silmäänpistävästä hetkestä, kun Ocon nousi varikosta alppitallikaverinsa Alonson edessä. Kun he riitelivät asemasta, Daniel Ricciardo liikkui heidän molempien ohi ja huusi 'mennään vittu' radioon juhliessaan siirtymistään heidän keskikentän kilpailijoidensa ohi.

Kun kisa hiipi kohti puoliväliä, Russell suoritti melko huonon kierroksen, jonka ansiosta latautuva Leclerc pääsi liikkumaan sekunnissa. Kun DRS oli nyt hänen käytettävissään, hän oli nyt erinomaisessa asemassa siirtyäkseen Mercedeksen ohi ja ottaakseen kilpailun suoran johdon.

  Mercedes-pari Hamilton ja Russell olivat jälleen palkintokorokkeella yhdessä
Mercedes-pari Hamilton ja Russell olivat jälleen palkintokorokkeella yhdessä ( Kuva: REUTERS)

Ja niin hän teki muutaman britin epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Lopulta hän pystyi liikkumaan ulkopuolella jarrutettaessa, siirtyen nopeasti yli sekunnin eteenpäin ja jättäen Russellin huolestuneeksi Sainzin sulkeutumisesta perässä.

Kun sadepisarat alkoivat sataa radalle, Alpinen päivä meni huonosta huonompaan suuntaan. Joukkueen päällikkö Otmar Szafnauer sanoi ennen kilpailua, että he tähtäävät palkintokorokkeelle, mutta kierroksella 34 Alonso oli molempien Aston Martinien takana, kun Lance Stroll ja Sebastian Vettel käyttivät kamppailujaan hyväkseen.

Harvinaiset Mcdonaldsin monopolikappaleet 2014

Leclerc näytti olevan loistavassa asemassa voittaakseen kilpailun, mutta joutui luovuttamaan asemansa Verstappenille, kun hän kamppaili vaihtaakseen kovia renkaitaan toisen pysähdyksen jälkeen. Se toi hollantilaisen hetkeksi johtoon, mutta sitten hän pyörähti hieman kostealla radalla palauttaakseen paikan suoraan.

Mutta ei kestänyt kauan, kun Red Bull -mies palasi eteen, kun Leclerc kamppaili edelleen renkaidensa kanssa. Sainz ja Hamilton olivat hänen edellään tiellä, mutta tosiasiassa kilpailun johto oli hänen, kun kaksi muuta suorittivat yhden varikkopysähdyksen vähemmän.

Jennyn ja Leen suojalasikotelon suhde

Leclerc vedettiin lopulta kolmannen kerran uusiin pehmeisiin renkaisiin Russellin ohittuaan. Itse asiassa se oli toinen Ferrarin strategiavirhe, joka maksoi monegaskille mahdollisuuden voittaa tämä kilpailu.

Samaan aikaan radan nopein kuljettaja tässä vaiheessa oli Hamilton, joka oli yli sekunnin kierroksen nopeampi kuin hänen edessään oleva Sainz molemmilla pehmeillä renkailla. Hetken näytti siltä, ​​että hänen täytyi haastaa Verstappen lopussa, mutta Ferrari-mies piti häntä hieman pystyssä ja joutui tyytymään kakkossijaan Mercedeksen tallitoverinsa edelle.

Täysi 2022 Unkarin Grand Prix -tulos

  1. Max Verstappen – Red Bull
  2. Lewis Hamilton – Mercedes
  3. George Russell – Mercedes
  4. Carlos Sainz-Ferrari
  5. Sergio Pérez – Red Bull
  6. Charles Leclerc – Ferrari
  7. Lando Norris – McLaren
  8. Fernando Alonso – alppi
  9. Esteban Ocon – alppi
  10. Sebastian Vettel – Aston Martin
  11. Lance Stroll – Aston Martin
  12. Pierre Gasly – AlphaTauri
  13. Zhou Guanyu – Alfa Romeo
  14. Mick Schumacher-Haas
  15. Daniel Ricciardo – McLaren
  16. Kevin Magnussen – Haas
  17. Alexander Albon-Williams
  18. Nicholas Latifi – Williams
  19. Yuki Tsunoda – AlphaTauri

DNF: Valtteri Bottas

Katso Myös: