Miksi käsissäsi näkyy punaisia ​​pisteitä - ja kuinka päästä eroon niistä

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Heti kun auringonvalopiste ilmestyy, ihmiset kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa alkavat välittömästi luopua neulepuseroista ja valita kivoja T-paitoja, mekkoja ja olkapäitä maksimoidakseen rusketusmahdollisuuksia.



Mutta jos sinulla on punaisia ​​pisteitä käsivarsien yläosassa, et ehkä ole niin innokas luopumaan noista pitkistä hihoista.



Ihottuma, joka on muodoltaan kymmeniä pieniä punaisia ​​näppylöitä lähellä toisiaan, tunnetaan yleisesti nimellä 'kanan iho', mutta sen virallinen nimi on Keratosis pilaris.



Voi näyttää siltä, ​​että sinulla on kiusallisia pysyviä finnejä, mutta ei ole mitään syytä huoleen, Liverpool Echo raportteja.

Jotkut ihmiset ovat alttiimpia 'kanan iholle' kuin toiset

Pitäisikö minun olla huolissaan ihostani?

Jos käsivarressasi on punaisia ​​näppyjä tai pisteitä, sinun ei tarvitse olla huolissaan.



jack ja dani rakkauden saari

NHS selittää, että se on yleinen ja vaaraton sairaus, eikä sinun tarvitse käydä lääkärissäsi, ellei se aiheuta suurta huolta.

Keratosis pilaris ei ole tarttuva eikä se voi levitä ihmisestä toiseen.



Yleensä iho paranee kesällä ja pahenee talvikuukausina tai kuivissa olosuhteissa - joten saatat huomata, että ihosi alkaa kohentua hyvin pian, kun asiat lämpenevät.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Mistä kehosta voi saada 'kanan ihoa'?

Keratosis pilaris vaikuttaa yleisimmin olkavarsien takaosaan ja joskus pakaraan ja reisien etuosaan. Harvemmin käsivarret ja yläselkä voivat kärsiä.

hauska tyttö sheridan smith

'On myös harvinaisia ​​keratosis pilariksen muunnelmia, jotka voivat vaikuttaa kulmakarvoihin, kasvoihin ja päänahkaan tai koko kehoon.'

Se ei yleensä kutise, mutta se voi liittyä muihin kuivan ihon sairauksiin (Kuva: Getty)

Mikä aiheuttaa punaisia ​​näppyjä käsivarsissa?

Voit kiittää äitiäsi ja isääsi 'kanannahastasi'.

Tauti esiintyy perheissä ja on peritty vanhemmiltasi, NHS selittää.

Jos toisella vanhemmalla on sairaus, on yksi kahdesta mahdollisuus, että myös heidän lapsensa perivät sen.

NHS:n verkkosivusto lisää: 'Keratosis pilaris esiintyy, kun ihon karvatuppeihin kerääntyy liikaa keratiinia.

'Keratiini on proteiini, jota löytyy ihon kovasta ulkokerroksesta, joka saa ihon pinnan paksuuntumaan, mistä johtuu nimi 'keratoosi'.

'Ylimääräinen keratiini tukkii karvatupet kovan, karkean ihon tulpilla. Pienet tulpat laajentavat huokosia antaen iholle täplän ulkonäön.

Nainen soveltamalla vartalovoidetta

On asioita, joita voit tehdä auttaaksesi (Kuva: Katos)

Miten sitä hoidetaan

The NHS suosittelee neljä tapaa torjua Keratosis pilaris.

- Käytä ei-saippuaa puhdistusaineita saippuan sijaan - tavallinen saippua voi kuivata ihosi ja pahentaa sen tilaa

- Kosteuta ihoasi, kun se on kuiva – Lääkäri tai apteekki voi suositella sopivaa voidetta, vaikka kosteuttavat ja pehmentävät aineet vain vähentävät ihon kuivumista eivätkä paranna ihottumaa; Salisyylihappoa, maitohappoa tai ureaa sisältävien voiteiden uskotaan olevan tehokkaimpia

- Hiero ihoa varovasti kuorivalla vaahtomuovityynyllä tai hohkakivellä karhean ihon kuorimiseen – varo hankaamasta liian kovaa ja hankaamasta ihokerroksia

- Ota mieluummin haalea suihku kuin kuuma kylpy

Meghan Marklen prinssi Harry kuninkaallinen perhe

Jos kokeilet kaikkia yllä olevia, mutta ne eivät auta sairauteen, voit pyytää yleislääkäriltäsi hoitoja, jotka voivat auttaa.

Ihonhoito
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: